Fantomele din Hanul Pungasilor de Kate Milford, recenzie carte

Fantomele din Hanul Pungasilor de Kate Milford recenzie
Share the joy

Fantomele din Hanul Pungasilor de Kate Milford

Fantomele din Hanul Pungasilor este un roman minunat, cu aventuri palpitante care au loc într-un hotel imens și misterios, ce se află într-un oraș de contrabandiști numit Nagspeake. Știm deja din primul volum că Greenglass House se numește asa din cauza ferestrelor sale verzi și este înconjurat de o pădure montană deasă și întunecată. Nora Pine, Ben Pine și fiul lor adoptat, Milo, sunt proprietarii hanului.

Iată că și în această iarnă Milo își dorește o vacanță precum cea de iarna trecută, cu o casă plină de oaspeți ciudați, care nu sunt ceea ce par. În acest volum vom descoperi că prieteni vechi și noi se unesc în căutarea unei hărți misterioase pe care Violet Cross, o faimoasa contrabandistă, a ascuns-o.

Când iarna năvălește spre hanul de deasupra râului Skidwrack îl găsește din nou pe Milo și părinții săi găzduind mai mulți oaspeți care vor sa para altceva decât sunt și un mister care trebuie rezolvat se arată la orizont.

Acest volum este continuarea cărții foarte iubite de către copii și a cărui recenzie este deja pe blog: Misterul din Hanul Pungasilor . O carte interesantă care va face cu siguranță furori și de acestă dată și cu siguranță va câștiga noi fani.

Ca și în volumul precedent, povestea este inteligentă și atrage tinerii cititori într-o aventură încurcată cu fantome, prietenii vechi și o distribuție de personaje de neuitat, toate înfășurate într-un mister absolut și o atmosferă confortabilă.

Fantomele din Hanul Pungasilor de Kate Milford recenzie

Fantomele din Hanul Pungasilor de Kate Milford, recenzie carte

Astfel, chiar înainte de Crăciun, Greenglass House este pe cale să devină populată de vizitatori neașteptați. Un tânăr care pretinde că este un student la arte se găzduiește la han studiind faimoasele ferestre vitrate ale casei. Acesta este singurul invitat până când sosesc Georgie și Clem, femeile tinere care s-au întâlnit și cu un an înainte la Greenglass House. Acum acestea sperau să găsească derrotero, o hartă nautică de o valoare incalculabilă a râului Skidwrack.

Apoi sosesc Menestrelii, o trupă de colindători care urmează un fel de tradiție, cântând colinde și dansând. Milo și părinții săi îi invită să stea la han și de aici începe aventura.
Intriga inteligenta și complexa al lui Milford este plina de umor, indicii ascunse și întâmplări de poveste.

Citirea primei cărți nu este absolut necesară, însă va contribui la crearea unei imagini mintale a casei și a unor personaje recurente.

Fantomele din Greenglass House – descriere

Autor: Kate Milford
Editura: CORINT
Nr. pagini: 496
Titlu Original: Ghostsof Greenglass House

Milo, copilul adoptat al administratorilor unui han frecventat de contrabandisti, asteapta cu nerabdare bucuria aceea speciala care se instaleaza inaintea sarbatorilor de iarna. Dar nu e deloc zapada, si e greu sa intri in atmosfera vacantei de iarna atunci cand tot ce ai la indemana e o amarata de chiciura. Apoi mai e si solitarul musafir de la hanul parintilor sai, un student la Arte care pare hotarat sa nu plece de la han pana nu deseneaza absolut toate vitraliile.

Milo nu isi doreste decat o vacanta de iarna la fel ca cea de anul trecut, cand casa lor era plina de musafiri secretosi si mistere neasteptate. Nu exista insa nicio sansa ca toate lucrurile acelea sa se intample din nou. Dar chiar atunci se aude soneria…

De data această Greenglass House este scufundată într-o atmosfera supranaturală amețitoare și craniile animalelor înfricoșătoare, cu coarne încovoiate și rânjete amenințătoare, apar la fiecare colț.

Dacă copiii voștri sunt fani ai misterelor și aventurii, această carte va fi cu siguranță pe placul lor. Caracterele sunt atent conturate și înzestrate cu o inteligență aparte, iar conspirațiile personajelor ne poartă într-o călătorie capricioasă, care va invită să vă folosiți imaginația la maxim și să descoperiți toate misterele.

Milford aduce cititorii înapoi la Greenglass House. Milo se află într-o poziție similară cu locul unde a fost ultima dată, însă a crescut, este un an mai în vârstă, și din nou casa este centrul de comandă a unei aventuri ciudate și neobișnuite.

Provocările sunt aproape inimaginabile, dar Milford are un dar special pentru a-și descrie personajele într-un mod în care să se facă înțeleasă indiferent de vârsta cititorului. Pur și simplu nu există nimic pe care să nu te poată cuceri. Atmosfera magică de Crăciun, mistere atrăgătoare, fantome și prieteni vechi, fac că această carte să fie citită pe nerăsuflate de oricine deschide coperta sa.

Fantomele din Hanul Pungasilor se încheie într-un mod care mă face să vreau să mă afund mai mult din această lume fabuloasă și sper că Milford se va întoarce la ea și va urmă o nouă aventură.

Cartea, poate fi achiziționată de pe librăria online libris.ro.

Fantomele din Hanul Pungasilor de Kate Milford pareri

Be the first to comment on "Fantomele din Hanul Pungasilor de Kate Milford, recenzie carte"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*