Igiena intimă și prezervativele, între tabu, rușine și necesitate

igiena intima si prezervative
Share the joy

Igiena intimă și prezervativele, între tabu, rușine și necesitate

Hello ladies and gentlemens

Astăzi avem un articol review un pic altfel decât v-am obișnuit, însă vă invit să îl citiți cu atenție pentru că sunt lucruri foarte importante pentru sănătatea și binestarea fiecăruia dintre noi.

Suntem deja în plin sezon estival și căldura a început să ne dea bătăi de cap, astfel încât astăzi îmi permit să aduc în discuție igiena intimă, produse de igienă potrivite pentru această perioadă și tot astăzi o să vă spun câte ceva despre importanţa utilizării prezervativelor… da, da… chiar și în familie și nu numai pentru a evita o sarcină nedorită.

Zilele trecute am publicat un articol cu niște statistici îngrijorătoare. Astfel conform rapoartelor ECDC ne plasăm pe locul al doilea în topul statelor europene cu cea mai ridicată rată a cazurilor raportate de sifilis. Totodată ţara noastră se plasează în primele 10 locuri în Europa privind incidența infecțiilor cu transmitere sexuală și avem și un rușinos loc la sarcinile nedorite și nașteri la minore.

Din nefericire tabuurile, rușinea, jena și evitarea medicului ginecolog, duc la probleme de sănătate ale aparatului genital și nu numai.

Însa menținerea unei igiene intime riguroasă va preveni mai mult decât o vizită la ginecolog, iar produsele pentru igiena feminină de care va vorbesc astăzi sunt cele mai bune din acest segment.

igiena intima si prezervative

Gel de spălare zonă intimă cu tea tree

Știm cu toate că zilele călduroase, stresul, anxietatea, ciclurile menstruale, tratamentul cu antibiotice și mulți alți factori care sunt influențați de acest anotimp, ne forțează să fim mai atente cu igiena intimă. Astfel pentru a evita posibilele infecții și disconfortul, fiecare femeie trebuie să aibă o rutină intimă care să îngrijească delicat aceasta zonă, cu produse de igienă care nu influențează PH-ul natural, păstrând acest echilibru neatins. Totodată trebuie să fie produse care sunt ferme cu tot felul de ciuperci și bacterii care pot fi „culese” de la ștranduri și piscine sau declanșate de excesul de umiditate.

Clorul din bazin poate modifica pH-ul apei care la rândul său modifică pH-ul zonei intime. De asemenea, nisipul poate conține germeni care cauzează infecții, deci este recomandabil să nu stați direct pe el. Pe de altă parte, excesul de sare din apă marii și germenii care se găsesc în aceasta pot produce de asemenea iritații vulvare și disconfort în zona intimă.

Gel de spălare zona intimă cu tea tree este perfect pentru că poate preveni infecțiile și iritațiile parților intime și poate reduce simptomele lor neplăcute.

Tea Tree Oil este recunoscut de 100 de ani pentru controlul bacteriilor de pe piele, fără a perturba microorganismele sănătoase proprii.

În timpul verii pot apărea infecții cu ciupercă Candida Albicanis, a cărei dezvoltare excesivă cauzează multe senzații neplăcute, dar și vaginită bacteriană, infecții urinare și vaginale din diverse cauze precum: terapia cu antibiotice, schimbarea apei, vizitarea piscinelor sau în cazul schimbării partenerului sexual.

Nu utilizați niciodată produsele obișnuite de igienă a corpului, cum ar fi gelul de duș, săpun și deodorant pentru zona intimă. Acestea vor distruge echilibrul natural al PH-ului,iar ca rezultat va apărea iritația și mâncărimea, senzații care îți vor face viață un calvar, mai ales vara.

Acidul lactic aflat între ingredientele gelului de spălare zonă intimă cu tea tree, ajută la menținerea pH-ului natural al părților intime. Vitamina E naturala, fără parabeni, uleiuri minerale și parfum, recomandă acest gel ca fiind cel mai potrivit pentru igiena intimă.

Gel de spălare zonă intimă cu tea tree

Gelul este foarte fin, fără parfum, doar cu aromă inconfundabilă de camfor și lasă o senzație răcoroasă pe piele. Spuma formată în contact cu apa este cremoasă și spală părțile intime cu delicatețe.

Recipientul aduce 200 ml de produs, dozarea este simplă, prin apăsare, iar o picătură de produs este de ajuns pentru toaletarea completă și riguroasă.

Mi-a plăcut mult și mă bucur că l-am descoperit.

Cremă intimă 3% tea tree

Datorită importanței unei igiene intime adecvate, pentru a evita infecțiile recurente care pot pune în pericol sănătatea noastră este recomandabil să se lase deoparte rușinea și tăcerea impusă de tabuuri și să achiziționăm produse care să ne ofere o îngrijire adecvată. Dacă nu vă place să mergeți la farmacie, siteul online www.teatree.ro va pune la dispoziție o gamă largă de astfel de produse, la preţuri foarte mici.

Greșeala pe care o facem majoritatea dintre noi este că alegem produse din supermarket fără să citim eticheta. Multe dintre acestea conțin parfum și diverși compuși de laborator care nu sunt întotdeauna adecvați pentru îngrijirea părților intime.

Pentru o igienă intimă completă, eu am folosit crema pentru zona intimă 3% tea tree. Această menține flora bacteriană naturală și poate fi folosită în iritațiile labiilor, zgârieturi, răni, în micoze vaginale, împreună cu un tratament recomandat de medic – pentru igienă zilnică că prevenție și chiar ca lubrifiant vaginal.

Crema intima 3% tea tree

Dezechilibre hormonale, excesul de umiditate și o igienă precară pot modifică flora vaginală atât de sensibilă la orice schimbare și pot provoca diverse infecții. Această zonă este extrem de sensibilă și necesită o mare atenție. Astfel introducerea acestor produse în rutină zilnică va sprijini sănătatea părților intime.

Crema are o consistentă destul de lichidă, se absoarbe rapid în piele, lăsând zona lubrifiată, fără a fi însă lipicioasă.

Crema pentru zona intimă 3% tea tree poate fi folosită și ca lubrifiant sexual și chiar ca un dezinfectant al penisului înainte de actul sexual (unul din cei mai importanți factori de răspândire a virusului HPV).

Un alt pas important în protejarea părților intime este lenjeria de bumbac și evitarea pantalonilor strâmți.

Prezervative cu tea tree

Dacă am vorbit despre utilizarea produselor cosmetice pentru îngrijirea părților intime , hai să va povestesc câte ceva și despre prezervative. Și nu orice fel de prezervative ci unele cu tee trea.

Știm cu toții ce sunt prezervativele și la ce folosesc. Prima barieră împotriva sarcinilor nedorite și a infecțiilor cu transmitere sexuală, acestea trebuie să respecte câteva criterii pentru a le face ideale.

prezervative bune

Specialiștii avertizează că majoritatea infecțiilor cu transmitere sexuală sunt asimptomatice și sunt depistate de cele mai multe ori după ce au determinat consecințe grave, precum nașterile premature, transmiterea infecției la nou-născut sau infertilitatea.

În România, cumpărarea unui prezervativ este percepută că fiind rușinoasă și majoritatea tinerilor se îndreaptă spre locuri în care acestea sunt de calitate îndoielnică, precum bazarul sau tarabele din piață, unde depozitate în condiții neadecvate își pierd orice valabilitate și proprietate.

Testarea pentru depistarea infecțiilor este privită și ea cu suspiciune, iar educația sexuală în școli sau acasă este considerată un subiect tabu, lipsind cu desăvârșire.

Toate aceste rețineri cu privire la viața sexuală se reflectă în incidența crescută a infecțiilor cu transmitere sexuală, a infecțiilor cu HIV și în numărul alarmant de nașteri și avorturi în rândul adolescentelor, în unele cazuri având vârste mai mici de 15 ani.

Atunci când sunt utilizate în mod corespunzător, prezervativele sunt eficiente în prevenirea sarcinii și reduc riscul de infecție și răspândire a BTS, inclusiv SIDA. Antisepticul ulei de arbore de ceai australian atenuează riscul la infecțiile bacteriene, ciuperci și fungice și reduce simptomele lor nedorite.

O cutie cu 3 prezervative costă 15 lei.

Ce spuneți de aceste produse?

Voi cunoașteți toate beneficiile utilizării uleiului de arbore de ceai în igienă personală?

igiena intima si prezervative***Contraindicatii: Pacienții care au prezentat anterior hipersensibilitate la uleiul de Melaleuca alternifolia (tea tree oil) sau unul dintre celelalte ingrediente nu ar trebui sa utilizeze produsele care contin Tea Tree Oil.

4 Comments on "Igiena intimă și prezervativele, între tabu, rușine și necesitate"

 1. De la sex la dragoste(blog ) | iunie 19, 2018 at 8:43 am | Răspunde

  Buna, unde se pot gasii?
  De cand sunt pe piata din Romania?
  Ai folosit acele prezervative? Sunt pe diferite diametre?

 2. Clar ca le-am folosit. Sunt fine, iar Tee Tree ca lubrifiant este altceva, eliminand mancarimea, senzatia de arsura si orice alt simptom neplacut de dupa… Nu sunt pe marimi diferite si le-am luat online de pe http://www.teatree.ro

 3. te felicit, Cami, că ai pus punctul pe i! Din păcate, protecția e un subiect tabu și cred că va continua să rămână așa mult timp de acum încolo. Mie chiar mi se pare absurd să te rușinezi că te protejezi, în loc să fii mândru de asta!

 4. Valeria Chertes | iunie 19, 2018 at 3:55 pm | Răspunde

  Un articol foarte bun si de luat in seama.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*