Care sunt cele mai mari greşeli care afectează Crawlability şi Indexability, descoperă problemele site-ului tău fără să ai cunoștințe tehnice
Astăzi toată lumea petrece o mare parte din zi căutând diverse lucruri pe internet. Fiecare isi doreste sa stie cat mai mult si sa dea mai departe aceasta informatie. Asa s-au născut blogurile, iar dacă ai ajuns sa citești asta, cu siguranță deții unul.
Blogurile au un potenţial maxim de a oferi o informaţii de foarte bună calitate şi de a interacționa cu un public ţintă, aşadar următorul pas va fi să devii blogger cu autoritate şi să achiziţionezi domeniu, respectiv un nume care să te reprezinte şi bineînţeles găzduire pentru domeniul tău.
Însa uneori, indiferent de strădaniile tale ai nevoie de ajutor, fie să desenezi o interfaţă atrăgătoare pentru blog, fie să instalezi anumite plug-in care să îţi uşureze muncă.
După cum ştii trebuie să alegi cu grijă modulele şi toate elementele pe care le instalezi pe blogul tău, altfel uneori se crează conflicte între o tema şi plugin si lucrurile nu functioneaza tocmai bine, aşadar pentru a învaţa despre toate acestea, precum şi multe alte secrete, eu am apelat la scoala de blogging.
Dacă vei reuşi să îmbini toate elementele şi să oferi informaţii de calitate, vei crea unul dintre instrumentele de marketing cele mai puternice, un blog exceptional.
Primul lucru care trebuie să îl ştii şi mai ales regula care trebuie să o respecţi, este că un blog ar trebui să aibă un conţinut atractiv, relevant şi original. De asemenea, este important să ştii să foloseti cuvintele cheie potrivite pentru subiectele pe care le expui, astfel încât să poţi atrage publicul și să ai foarte clar vizitatorii pe care vrei să ii atragi şi să concentrezi toate eforturile în selectarea celor mai bune teme şi conţinutul care vizează acel public.
Imaginea blogului, viteza de încărcare şi aspectul general, trebuie să fie optimizat perfect pentru ca motoarele de căutare să redirecţioneze vizite către blogul tău, aşadar după ce ai construit cu grijă un site, tot ce mai trebuie să faci este să eviţi greşelile. De aceea urmărind scoala de blogging, vei fi mereu cu un pas înaintea celorlalţi şi vei evita erori care afectează poziţionarea ta în paginile motoarelor de căutare dar vei învăța și foarte multe lucruri despre optimizare site, instalare plugins și multe alte secrete pe care doar un specialist SEO ți le poate dezvălui.
Astăzi vreau să discutăm despre Crawlability şi Indexability, două instrumente puternice care ajută la indexarea şi accesarea site-ului tău, însă pentru a ști exact care sunt erorile care sunt pe site-ul tău ai nevoie mai întâi de un audit SEO Onpage.
Ce sunt Crawlability şi Indexability
Aceşti termeni ne arată felul în care motoarele de căutare descoperă pagini şi le indexează. Motoarele de căutare, folosesc boţi pentru a citi şi urmări conţinutul nou apărut şi link-urile din site.
Pe scurt, Crawlability şi Indexability se referă la capacitatea unui motor de căutare de a avea acces la informaţia de pe paginile unui site web pentru a le adaugă la indexul sau.
- Crawlability descrie capacitatea motorului de căutare pentru a avea acces la conţinut şi de accesare cu crawlere pe o pagină.
- Indexability, se referă la capacitatea motorului de căutare de a analiza şi de a adauga o pagină la indexul său.
Care sunt cele mai mari greşeli care afectează Crawlability şi Indexability?
Structura reţelei de link-uri
În ultimul timp se vorbeşte extrem de mult despre câte link-uri trebuie să fie incluse într-un articol.
Botii, iubesc link-urile, fără acele legături vor ajunge foarte greu pe pagina voastră sau nu se vor putea „mișca” în interiorul site-ului vostru. De aceea paginile care nu sunt legate printr-un link, ar putea avea dificultăţi în accesarea acestora de către crawlerele web.
Link-urile interne ar putea juca un rol crucial în accesarea paginilor de către crawlere. Așadar felul în care structurezi informaţia şi felul în care creezi o reţea de link-uri interne este foarte important.
Redirect
Orice redirecţionare greşită sau broken links ar putea împiedica un crawler web să acceseze întregul conţinut si va dauna indexării site-ului de către motoarele de căutare. Chiar dacă nu ţi se pare important, redirecţionările incorecte vor opri un crawler web în căutările sale, rezultatul? O slabă indexare.
Conţinut de calitate
Conţinutul este cea mai importantă parte a unui blog. Acesta vă ajută să atrageţi vizitatori, de aceea trebuie să vă rezervaţi timp să revizuiti şi să corectaţi articolele vechi. Crawlere-le web vizitează site-urile care se actualizează în mod constant, pentru a descoperi link-urile şi conţinutul nou creat.
Evitaţi să faceţi conţinut duplicat sau asemănător, nu utilizaţi aceleaşi titluri şi tag-uri, pentru că un conţinut duplicat poate duce la pierderea poziţiilor în clasamentul căutărilor.
Viteză, viteză şi iar.. viteză
Zilnic se încarcă milioane de pagini cu informaţii, aşadar botii au un timp foarte scurt pentru accesarea cu crawlere şi indexarea blogului tău.
Optimizează corect fotografiile, crează un site map şi structurează cu atenţie toate informaţiile de pe site-ul tău, pentru a creşte viteză de încărcare a paginilor şi implicit pentru a oferi timp botilor să îţi viziteze site-ul şi … să se întoarcă ” cu plăcere”…
Cu toţii ne axam pe optimizare SEO, cuvinte cheie şi link-uri însă, ar trebui să verificăm în mod constant dacă crawlerele Web pot accesa site-ul nostru pentru o bună indexare.
Pentru a evita aceste greșeli ai nevoie de instrumente, iar pentru a învăța sa folosești aceste instrumente trebuie sa faci… scoala de blogging.
Cred ca am pierdut foarte multe lectii, astfel a trebuit sa vad ce inseamna „Boti”. Incerc sa mai acumulez informatii dar mi se pare foarte greu datorita faptului ca imi lipsesc multe notiuni generale. In mare, am inteles esenta articolului tau dar cat de bine m-as descurca sa il si pun in aplicare, nu stiu. E ca la scoala cand ai vrea sa treci de la gradinita direct in cls. a V a 😀
la continut sunt cel mai atenta. La restul am destule minusuri, mai ales la structura de linkuri interne. Trebuie sa lucrez serios la treaba asta.
Da sunt de acord cu ce ai scris. Foarte bune sfaturi. Din pacate, chiar daca ai continut original, unic nu esti acceptat de Adsense prin simplul fapt ca acei advertiseri nu vor sa aloce bani pentru un site care nu are si ceva trafic. Dar nu asta ar fi problema. Problema vine cand sunt prea multe site-uri ce trateaza un anumit domeniu, au o singura nisa. Indiferent daca ai content original unic, articole de 500, 600 de cuvinte companii ca Adsense nu te aproba. Si este pacat. Eu am vazut foarte multe site-uri care au inceput bine au fost aprobati de Adsense apoi ce sa vezi scriau articole in dorul lelii de 100,200 de cuvinte. Dar ei continua sa genereze profit. Si asta o spun din propria experienta. E realitatea pura.