Care sunt cele mai mari beneficii daca alegi o centrala condensatie

centrala condensatie
Share the joy
 • 2
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Care sunt cele mai mari beneficii dacă alegi o centrala condensatie

Săptămâna această iarna pare să se fi răzgândit şi şi-a întors privirile îngheţate peste umăr. De două zile am dat din nou drumul la centrală pentru că temperaturile au coborât mult şi pereţii au început să se răcească, temperatura ambientală din casă ajungând la 20 grade. Centrală mea este destul de veche, un model pe gaz care are aproape 15 ani, nu credeam că o voi mai porni din nou anul acesta. Deja eram în căutarea uneia noi, pentru că aş vrea să o schimb in aceasta vara. Am văzut câteva modele de centrale pe gaz în condensatie şi îmi doresc una pentru că are un randament mai bun şi un consum mai mic.

Aceste centrale în condensatie sunt una dintre cele mai bune alternative pentru încălzire şi apă caldă, având o eficientă maximă şi totodată realizând economii mari de energie şi gaze faţă de centralele convenţionale.

Principiul de funcţionare al unei centrale în condensatie este simplu de înţeles. Fiecare ardere care are loc în aparat, generează o cantitate de gaze care formează vapori fierbinţi ce sunt colectaţi pe suprafaţa arzătorului, mult mai mare decât la o centrală clasică. Astfel vaporii de apă nu mai sunt eliminaţi, ci se condenseză în interiorul centralei, energia eliberată prin procesul de condensare transformându-se în căldură.

Cum funcţionează un sistem convenţional?

Pentru a înţelege cum funcţionează centrală termică în condensatie este necesar să aruncăm o privire scurtă modului în care funcţionează o centrală clasică, pentru a înţelege care sunt diferenţele.

Ştim cu toţii că, pentru încălzirea apei menajere este nevoie să generăm căldură pe care o obţinem din arderea unui combustibil. Pentru acesta arzătorul încălzeşte apa care are o cale printr-un sistem de distribuţie în interiorul corpului cazanului, ridicând temperatura pentru a putea fi utilizată. În cele din urmă, apa este distribuita printr-o reţea de conducte (tur şi retur) la elementele de emisie (radiatoare, încălzire prin pardoseală, sistemul de apă caldă, etc.) Aşadar atâta timp cât se produce arderea se generează căldură şi apă caldă, dar totodată se pierde o parte din căldură prin evacuarea gazelor arse.

Cum funcţionează o centrala condensatie?

Aceste centrale în condensatie au apărut din nevoia de a economisi resursele. Centrala termică în condensatie utilizează cea mai modernă tehnologie în sistemele de încălzire: condensarea, un fenomen natural care aduce mai multă căldură. Condensarea este valorificată de sistem, transformând prin răcire vaporii de apă fierbinţi care se găsesc în gazele evacuate. Aceştia se condensează pe suprafaţă schimbătorului de căldură, aflat in partea superioara a aparatului, iar energia eliberată se transformă în căldură, care ajunge la dispoziţia sistemului de încălzire.

Principalul avantaj al unei centrale în condensatie este că această poate lucra cu temperaturi de retur a apei foarte scăzută (40 ° C), fără că acel condens care are loc în corpul cazanului să contribuie la deteriorarea acestuia. Chiar astăzi citeam despre importantă insatalării adecvate a tubului de evacuare gaze la un instant, pentru că altfel condensul care se formează în interiorul acestuia poate fi dăunător pentru aparat.

Spre deosebire de centralele clasice, o centrală condensatie utilizează și cea mai mare parte a căldurii care se găsește în gazele de ardere, sistemul având un randament de pana la 109%, raportat la resursele consumate.

Prin urmare, centrala condensatie poate fi mai uşor adaptată la cerinţele termice ale clădirii prin reglarea de temperaturi diferite, în funcţie de cea exterioară si de cerinte pe zone de confort.
Despre tehnologia in condensatie puteţi află mai multe de pe site-ul casa.acasă.ro. Astfel veţi înţelege acest concept mai bine, şi veţi ajunge că şi mine la concluzia că o centrală condensatie este cheia pentru economii de orice tip.

Câteva avantaje centrala condensatie:

 • randament ridicat peste 95%
 • poate duce la economii de peste 25%, în comparaţie cu un o centrală clasică
 • permite reglarea temperaturii în funcţie de cerere
 • nu au nevoie de sisteme anti-condens cum este nevoie la cele convenţionale
 • nu apare coroziune

Aceste centrale în condensatie au preţuri un pic mai mari decât cele clasice, dar diferența este amortizată încă din primul an de funcționare. Astfel ca diferența între preţuri poate deveni nesemnificativă faţă de economiile la care duce o centrala condensatie.

centrala condensatie

De unde achiziționăm o centrala condensatie?

Stiţi că eu vă atrag atenţia întotdeauna că atunci când achiziţionaţi un aparat, indiferent de natura acestuia, trebuie să cumpărați din locuri autorizate unde vi se eliberează o garanție și aveți siguranța unor preţuri juste și o calitate ireproșabilă.

Eu am ales pentru mine o centrala condensatie de pe site-ul berluni.ro. Aceştia oferă servicii complete. Pe lângă achiziţia aparatului beneficiezi şi de un serviciu complet de livrare, montaj, service şi garanţie. În plus poţi beneficia de consultanţă unor specialişti în domeniu, iar toate produsele pot fi oricând comandate împreună cu montaj sau autorizaţie tehnică de funcţionare.

Aceştia sunt autorizaţi să comercializeze aproape toate mărcile şi toate tipurile de centrale cum ar fi: Ariston, Viessmann, Buderus, Bosch, Ferroli, Immergas sau Vaillant, precum și tot felul de sisteme de încălzire, boilere şi cazane sub presiune.

Casa ta cu ce tip ce centrală va fi încălzită iarna viitoare?

 • 2
 •  
 •  
 •  
 •  

Be the first to comment on "Care sunt cele mai mari beneficii daca alegi o centrala condensatie"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*