Audit SEO, gaseste si elimina erorile care afecteaza indexarea si pozitia ta in cautari

Share the joy

Audit SEO, găseşte şi elimină erorile care afectează indexarea şi poziţia ta în căutări

Nu mai este un secret pentru nimeni că blogurile, forumurile , ziarele online sau alte categorii de site-uri sunt accesate zilnic de miliarde de ori în căutare de informaţii, ca să nu mai vorbim de comerţul online care câştigă tot mai mult teren în fața sesiunilor de shopping clasice, datorită ofertei imense şi a preţurilor mult mai mici.

Şi totuşi… unele site-uri apar pe prima pagină în sugestiile motoarelor de căutare, în timp ce altele nu apar deloc sau au câte un rezultat doar, ici şi colo.

La prima vedere acest lucru poate lasa impresia că într-un fel sau altul motorul de căutare defavorizează unele site-uri în favoarea altora. Însă nu este asa, dacă aceste rezultate ar apărea random, pentru utilizatori ar fi o pierdere imensă de timp  şi chiar bani, în accesarea unor site-uri care nu le oferă informaţia căutată sau nu îi ajută să trecă mai departe, spre noi informaţii. Şi nu pentru că aceastea nu ar există ci pentru că pur şi simplu blogurile sau site-urile noastre au erori grave care îngreunează accesarea informaţiilor şi indexarea, dacă nu o face chiar imposibilă.

SEO !!!

În acest sens au apărut optimizările SEO pe care cu toţii încercăm să le implementăm pe bloguri şi site-uri şi apoi ne dorim să primim vizitele utilizatorilor. Dar, de cele mai multe ori nu se întâmplă aşa. Oricâtă muncă şi dăruire am investi, simţim că ceva nu e cum ar trebui să fie… şi nu greşim.

Astăzi vreau să va povestesc experienţa mea cu un audit SEO oferit de specialiştii HolloSoft.

Pentru început vă mărturisesc că habar nu aveam ce este un audit SEO, mai ales că doar cu câteva zile în urmă mă chinusem să găsesc răspunsuri la întrebarea : Cum să mă poziţionez mai sus în căutări pe Google?…  și nu am găsit menţionat nicăieri acest audit în schimb am amețit de atâtea sfaturi date de pseudo-specialiști in SEO, pe care degeaba le implementezi dacă nu ai setate corect diverse titluri și taguri sau ai o mulțime de link-uri goale.

Ce este un audit SEO?

Cred că o definiţie corectă ar fi: o evaluare a oricărui tip de site ( blog, forum, ziar online, etc.), care oferă informaţii exacte asupra tuturor erorilor ascunse.

Mai pe înţelesul nostru sau dacă vreţi, o definiţie empirică, un audit SEO este un set complet de analize pentru blogul/site-ul tău, urmat de un diagnostic în urmă căruia trebuie să îi administrezi un tratament.

audit seo

Primul audit SEO pe DarkPassion.ro

Când am primit raportul auditului la Darkpassion.ro, m-am speriat, m-am simţit frustrată şi confuză, raportul avea 540 de pagini format PDF.

Credeam că am făcut totul pentru că blogul să fie optimizat, aveam un număr de vizite care pe mine mă mulţumeau, de curând schimbasem găzduirea şi blogul funcţiona la parametri maximi, însă din raport reieşea altceva.

audit seo

Ce conţine un audit SEO HolloSoft?

Un set de programe (boţi) analizează site-ul şi verifică toate informaţiile, apoi întocmeşte un raport cu toate datele găsite.

Deosebit de complet şi complex, auditul SEO de la HolloSoft  mi-a oferit detalii asupra tuturor datelor şi problemelor de pe blog:

 • Indexing and crawlability
 • Encoding and technical factors
 • Redirects
 • URLs
 • Images
 • Broken links
 • On Page SEO elements
 • analiza prezenţei pe reţelele sociale
 • oportunităţi şi sfaturi de promovare

Nu înţelegeam aproape nimic, vedeam doar mii, zeci de mii de erori. Apoi am început să caut pe Google şi încet, încet am început să desluşesc şi chiar să rezolv singură unele dintre acestea.

Pentru câteva dintre probleme sunt plugin-uri care îți vin în ajutor, altele le poţi rezolva singur din dashboard, iar unele sunt în cod… unde te sfătuiesc sa apelezi la un specialist programator pentru a primi ajutor adecvat.

audit SEO

 

Cum m-a ajutat pe mine?

Nu.. nu am apărut pe prima pagina Google. Cel puțin nu încă… Dar:

 • am eliminat link-urile care nu mai duceau nicăieri și pe care Google le marchează și le ocolește cu tot cu context (ai idee câte astfel de link-uri ai pe site la tine?)
 • am eliminat, modificat imaginile de pe site care de asemeni ori aveau link-uri incorecte, ori nu mai erau vizibile ( ai ghicit, multe dintre ele erau în articole pe care le-am publicat acum 5 ani și pe care se așternuse praful )
 • am atașat fiecărui articol un titlu optimizat seo și diverse tag-uri și meta tag-uri

Astăzi, la mai putin de 24 de ore de când am efectuat primele modificări am avut aproape 90 de unici în plus faţă de media ultimelor zile, poate fi o coincidenţă… sau poate nu.

Din acest SEO audit am învățat sa folosesc instrumentele potrivite pentru a putea controla tot  ce se întâmplă cu site-ul meu.

Mai am multe de rezolvat și voi solicita apoi un nou audit SEO curând. Acesta se poate solicita frecvent, pentru că structura link-urilor către care duc cele din pagina ta, se poate modifica, imaginile pot fi corupte și unele tag-uri pot pierde din autoritate. Astfel vei ști din timp ce să modifici pentru ca orice motor de căutare să te indexeze rapid și să redirecționeze către tine vizitele organice atât de râvnite.

audit seo hollosoft

Tu pe ce pagina te afli in paginile moroarelor de cautare?

Solicita acum un audit SEO si vezi unde greșești, găseşte şi elimină erorile care afectează indexarea şi poziţia ta în căutări!

6 Comments on "Audit SEO, gaseste si elimina erorile care afecteaza indexarea si pozitia ta in cautari"

 1. vrem ca la urmatorul audit sa nu mai existe X-uri rosii :). Spor la treaba si la optimizare

 2. Chiar m-am apucat de curatenia de primavara pe blog. Am multe articole cu 100 de cuvinte la inceputurile mele. Am sters multe articole si la unele incerc imbunatatiri. Este o munca crunta si sper sa imi fac curaj sa iau legatura cu un specialist. Ma simt un pic depasita de situatie

 3. sa fie intr-un ceas bun Sunt sigura ca am multe probleme de rezolvat, dar… nimeni nu e perfect.

 4. Super, trec si eu la treaba si apelez la Hollo! Fac treaba foarte buna si iti explica si pe intelesul tau! 🙂

 5. Cu siguranta am si eu nevoie de ajutorul profesionist al acestei firme, astfel incat sa ma mandresc cu blogul meu.

 6. Se pare ca ai descoperit ajutorul necesar astfel incat in curand blogul tau va fi pe primul loc! Tine-o tot asa!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*