Tot ce trebuie sa știm când cumpăram periuțe de dinți electrice

Periuțe de dinți electrice pentru copii
Share the joy

Tot ce trebuie sa știm când cumpăram periuțe de dinți electrice

Periuța de dinți este un element indispensabil în rutina zilnică de îngrijire, de aceea atunci când este necesar să alegem un produs pentru îngrijirea sănătății orale, trebuie să studiem bine modelele existente pe piață pentru a ne decide asupra celui mai potrivit pentru noi.

Astăzi există diferite tipuri de periuțe de dinți și în funcție de nevoile personale, le putem diferenția după anumite criterii, pentru a achiziționa una ideala.

În primul rând periuțele de dinți se împart în cele clasice, pe care le-am folosit toată viața și cele electrice, precum cele de aici, care oferă o îngrijire superioară, acestea fiind foarte eficiente datorită multiplelor funcții și accesorii.

Frecvența aproximativă de schimbare a unei periuței de dinți normale este de trei luni, deoarece această își pierde proprietăți precum forma și flexibilitatea părului, atunci de ce sa nu ne îndreptăm atenția asupra unei periuțe de dinți electrice?

Indiferent ce tip de periuțe de dinți alegem pentru a menține o bună sănătate orală, trebuie să mai fim atenți și la alte criterii care le-ar putea face potrivite pentru noi sau din contra, trebuie să le evităm.

Periuțe de dinți electrice

Periuțe de dinți electrice

O altă opțiune când vine vorba de îngrijire orală eficientă sunt aceste periuțe de dinți electrice. Ele sunt o alternativă excelentă pentru persoanele cu ortodonție, copii și vârstnici. Sunt recomandate și în cazul persoanelor cu mai puțină îndemânare sau cu diverse afecțiuni ce le limitează mobilitatea.

Dacă vom opta pentru utilizarea unei periuțe de dinți electrice, trebuie să luăm în considerare o serie de caracteristici:

In primul rand trebuie să ne asigurăm că periuță de dinți, deși este motorizată, având o componentă electrică, nu deteriorează țesuturile moi ale zonei orale. Pornind de la acest criteriu pe piață sunt o mulțime de modele care se mulează pe preferințele fiecăruia dintre noi.

Când ne confruntăm cu alegerea unei periuțe de dinți, modelele electrice sunt o opțiune mai costisitoare decât cele tradiționale, dar cu funcții importante de luat în seama atunci când ne gândim la sănătatea orală. Cu toate acestea, specificațiile și opțiunile tehnice pot face dificilă alegerea celei mai potrivite.

Pentru că de curând mi-am cumpărat și eu una, astăzi va ofer un mic ghid cu sfaturi, caracteristici și o selecție de câteva modele de periuțe de dinți electrice astfel încât să alegeți mai ușor, în cazul în care vreți să achiziționați una.

Periuțe de dinți electrice – mic ghid de cumpărare

Când mergeți să cumpărați o periuță de dinți nouă, prima întrebare care poate apărea este dacă este mai bine să alegeți o perie electrică sau manuală. Folosindu-le corect, nu există diferențe foarte mari între folosirea uneia sau a celeilalte.

Totuși, potrivit diferitelor studii stomatologice, pe termen lung sunt avantaje mari în utilizarea unei perii electrice fata de una normala. Avantajele modelelor electrice sunt multe, în principal fiind subliniat confortul de utilizare, întârzierea apariției cariilor și versatilitatea capetelor interschimbabile.

În general, avantajele utilizării unei perii electrice sunt asociate cu factori care nu sunt direct legați de tehnologie. În principiu avantajele sunt care se referă la timpul de utilizare și la oboseală minimă a utilizatorului.

În acest caz un model electric cu temporizator, ajută la respectarea timpului de periere recomandat de medicii stomatologi, datorită atât includerii cronometrului între funcțiile periuței de dinți, cât și faptului că oamenii se obosesc mai puțin și, prin urmare, găsesc sarcina mai confortabilă.

Criterii de alegere a unei periuțe de dinți electrice

Dacă vă doriți să cumpărați o periuță de dinți electrică este timpul să decideți cu privire la cel mai bun model pentru a profita în mod eficient de aceasta, față de periajul manual. Printre avantaje se numără posibilitatea de a schimba capetele în funcție de ceea ce dorim să obținem, autonomie ridicata, precum și eficienta de a îmbunătăți un anumit tip de curățare dentară.

capete Periuțe de dinți electrice

Pentru că fiecare zâmbet este unic, poți alege capete de periere precum cele de aici care să te ajute să te concentrezi asupra scopurilor tale personale în materie de igienă orală. De la îndepărtarea plăcii bacteriene până la sănătatea gingiilor şi la albirea dinţilor, indiferent ce periuţă de dinţi electrică foloseşti, ataşează-i pur şi simplu capul de periere care ţi se potriveşte cel mai bine și vei avea dinți sănătoși și frumoși.

Acum, nu toate periile electrice sunt la fel. Asigurați-vă că alegeți corect cel mai potrivit model!

Tipuri de perii electrice

În cadrul categoriei de perii electrice putem diferenția două tipuri în funcție de tehnologia utilizată: perii rotative și perii sonice. Principala diferență este în modul în care acestea produc mișcarea.

Cele mai simple perii electrice utilizează practic mișcarea rotativă a capului și pot atinge viteze de aproximativ 5000 mișcări pe minut, mult mai mult decât dacă am fi făcut-o dacă ne-am fi spălat cu o periuță de dinți clasică.

Modelele de periuțe dinți sonice realizează mișcările prin vibrarea capului, ceea ce îi permite să atingă viteze de la 30000 mișcări pe minut.

În cadrul fiecăreia dintre aceste categorii de perii electrice găsim variații care adaugă mai multe mișcări și posibilități celor de bază. Există modele în care capul sau o parte din perie pot fi deplasate înainte și înapoi în timp ce se rotesc sau vibrează, precum și mișcarea în aceeași direcție că întregul cap sau în direcția opusă.

Între cele două tipuri de perii electrice nu există unul mai bun decât altul la nivel global. Rotația / pulsația sunt mai eficiente pentru a elimina placa bacteriană. Combinația dintre tehnologia periei și capetele de curățare va depinde de obiectivul principal al curățării cavitatii bucale, de aceea periile de dinți precum Philips Sonicare de exemplu, pot funcționa cu diverse capete.

Ce să căutați înainte de a cumpăra o periuță de dinți electrică

În plus față de tehnologia de operare, există o serie de caracteristici pe care le putem lua în considerare atunci când cumpărăm o periuță de dinți electrică.

Cel mai important este sistemul de autonomie și de reîncărcare. Periile electrice pot funcționa cu baterii sau acumulatori reîncărcabili. Între aceste ultime există sisteme diferite de încărcare și baze. Desigur, autonomia este esențială dacă de obicei mergem într-o călătorie și nu vrem să luăm totul cu noi, astfel că unele periuțe au sisteme de reîncărcare special pentru călătorii.

Modurile de periere periuțe dinți electrice

În funcție de modelele de perii dinți electrice putem alege diferite moduri de utilizare, unele generale și altele mai specifice pentru curățarea gingiilor, a limbii sau de albinelor a dinților.

Senzorii, conectivitatea și caracteristicile avansate sunt avantajele celor mai complete modele. Cu aceste funcții putem să monitorizăm personalizarea periei, atât ​​modurile sau programele de periere, cât și designul sau modul de afișare al ecranului LED al periei.

Periuțe de dinți electrice

Cele mai remarcabile funcții ale periilor electrice de pe piață sunt:
  • Senzori de presiune încorporate la perii – permit să se detecteze dacă periajul este foarte agresiv cu gingiile. În funcție de model, putem obține un avertisment acustic , vibrație, sau direct reducerea vitezei de operare pentru a evita rănirea sau disconfortul în timpul periajului.
  • Detector de poziție – Cele mai avansate și complete modele de perii electrice includ sisteme care detectează unde vă periați. Aceste informații servesc pentru a acoperi toate zonele gurii și pentru a optimiza timpul de periere.
  • Conectivitate Bluetooth – Unele modele sunt dotate cu conectivitate Bluetooth, care le permite să transmită gadgeturilor o monitorizare a periajului, timp, intensitate și multe alte date.
  • Timing – Numărătoarea inversă care vă spune acustic sau vizual când ați terminat timpul de periere recomandat de medicii stomatologi. Este una dintre cele mai importante funcții care nu trebuie să lipsească de la niciun model de periuță dinți electrică.
Câteva game periuțe dinți electrice Philips

Deși poate părea că o periuță de dinți electrică trebuie să fie scumpă, nimic nu este mai departe de adevăr. Modelele cu cel mai bun raport calitate – preț le-am găsit la Philips și cum am avut deja periuțe de dinți de la alte branduri, acum m-am oprit doar asupra câtorva modele Philips, între care voi alege una.modele Periuțe de dinți electrice

  • Philips Sonicare Clean Care

Cele mai accesibile modele sonice de la Philips sunt cele din gama HealthyWhite+.

Sunt periuțe de dinți electrice cu acumulator reîncărcabil, cu durata de funcționare de până la 20 zile, la care se adaugă tehnologia sonică Philips. Au două moduri de funcționare, mai multe programe personalizabile, capete interschimbabile și mânere diferite.

  • Philips Sonicare Diamond Clean

În gama de perii Sonice Philips, Sonicare Diamond Clean este o garanție datorită capetelor sale DiamondClean, ideale pentru utilizare chiar și cu implanturi. Acesta include două capete de periere, cinci moduri de utilizare și un program care crește ușor și treptat puterea de periere în primele 14 utilizări.

  • Philips Diamond Clean Smart

Una dintre cele mai avansate perii electrice de pe piață datorită senzorilor (precizie, locație și frecare), care permit, printre alte funcții, recunoașterea automată a capului pe care îl punem și utilizarea cea mai potrivită a acestuia.

Oferă până la 4 programe de curățare cu 3 nivele de intensitate pentru fiecare dintre acestea, toate controlabile de la o aplicație la care peria este conectată prin Bluetooth. Bateria, reîncărcabilă, are o autonomie de 3 săptămâni.

Periuțe de dinți electrice pentru copii

Pentru a-i ajuta copiii să-şi formeze cu uşurinţă deprinderi corecte, periuţa de dinţi electrică este ideala deoarece creşte treptat durata de periere de-a lungul a 90 de zile până la atingerea intervalului de 2 minute recomandat de dentist, ajutând astfel la dobândirea unor obiceiuri sănătoase în mod natural.

Periuțe de dinți electrice pentru copii

Disponibile într-o gama variata ce oferă soluții pentru toate problemele, periuțele de dinți electrice acoperă toată plaja de preturi, de la cele mai ieftine la cele foarte scumpe.

Periuțele de dinți electrice se găsesc într-o gamă variată ce oferă tot tipul de tehnologii menite să ne ușureze rutina zilnica de îngrijire a dinților. În funcție de buget, preferințe și necesități, oferta este suficient de bogată pentru a achiziționa un produs care să vă ajute să aveți grija de sănătatea orala și să vizitați dentistul cât mai rar.

1 Comment on "Tot ce trebuie sa știm când cumpăram periuțe de dinți electrice"

  1. Multumesc pentru recomandari.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*