4 obiceiuri care ne distrug părul, iată ce trebuie să eviţi

perie rotativa
Share the joy

4 obiceiuri care ne distrug părul, iată ce trebuie să eviţi

Anul acesta se poartă naturaleţea. Şi pentru că naturaleţea este perfectă în dezinvoltura sa, astăzi vorbim despre coafuri în care părul îşi etalează toată splendoarea să.

În acest sezon sunt vedete coafurile care nu au nevoie de mult timp pentru a le obţine. Un păr strălucitor, drept sau uşor ondulat , lăsat dezinvolt să mângâie umerii, va atrage privirile cu sclipirile sale. Părul strălucitor şi mătăsos este foarte atractiv şi sexy.

Din cauza factorilor externi, a schimbărilor pe care le dictează moda şi pe care încercăm să le urmăm, uneori podoaba capilară are de suferit. Astăzi însă, vă voi arată ce nu trebuie să faceţi, pentru că părul să rămână mătăsos şi strălucitor în orice anotimp.

Periatul

Periatul e foarte important. Din grabă şi lipsă de timp, trecem peria de câteva ori prin păr, aplicăm un strat de fixativ şi pornim în goana rutinei zilnice. Nimic mai greşit. Periatul superficial nu ajută cu nimic părul. La fel şi obiceiul de a ne pieptana când am ieşit de sub duş, este foarte dăunător firului de păr. Când este ud, cuticulele sunt deschise, iar părul se întinde şi devine fragil, de aceea dacă îl pieptănăm ud, părul se rupe, apoi când este uscat devine tern şi fără strălucire.

Pentru a obţine un păr mătăsos, puteţi folosi o perie rotativa. Indiferent de lungimea firului de păr, perii naturali şi învelişul de turmalină, protejează, revitalizează şi îngrijeşte părul, în timpul periatului. În plus pentru că se poate roţi în ambele părţi şi are funcţia „Care” care asigura temperatura optimă de uscare şi protejează împotriva supraîncălzirii, părul se usucă mai repede, cu acelaşi flux de aer puternic dar, la o temperatura constantă de îngrijire.

Aşadar cu un tip de aparat ca cel de aici puteţi obţine o coafură că la salon şi o îngrijire adecvată pentru păr.

Periatul părului îmbunătăţeşte circulaţia la nivelul scalpului, rădăcina părului fiind hrănită mai bine, astfel fiind stimulată creşterea podoabei capilare. De asemeni periatul părului determină o repartizare uniformă a sebumului, pe toată lungimea firului, oferind o îngrijire naturală şi o strălucire aparte.

perie rotativa

Produsele de ingrijire

O altă greşeală pe care o facem este utilizarea în exces a șampoanelor degresante sau a altor produse care încarcă firul de păr. În general efectul obţinut este inversul celui dorit.
Părul nu se spală în fiecare zi deoarece sebumul secretat de scalp are rolul de a îngriji şi hidrata părul. Spălat în fiecare zi, scalpul va secreta mai mult sebum, aspectul de păr gras apărând la rădăcini, iar vârfurile vor deveni uscate şi casante.

De asemeni trebuie să folosiţi şampoane care sunt adecvate tipului de piele şi păr pe care îl aveţi, în completare cu tratamente şi balsamuri pentru păr. Multe din acestea pot fi preparate în casă, oferind o îngrijire delicată.

Vopsitul părului este probabil cel mai dăunător proces pe care îl aplicăm părului nostru. Şi aici nu mă refer la persoanele care se vopsesc o dată pe an, ci la acele persoane care schimbă des şi radical culoarea.

Dacă ai fire albe, poţi opta pentru câteva şuviţe, nu trebuie să decolorezi tot părul sau, să te vopsești cu o nuanţă mai închis. Întotdeauna trebuie să foloseşti vopsele de păr care nu sunt agresive şi nu distrug podoaba capilară.

Pentru schimbarea culorii alege nuanţatori fără amoniac şi aplică măşti naturale după fiecare spălare.

coafuri perfecte

Tunsul si coafatul

Când ai părul lung, parcă nu îţi vine să îl tunzi, nu-i aşa? Ei bine această greșeală frecventă duce la apariţia vârfurilor despicate, a aspectului de păr uscat, care nu se poate coafa uşor sau nu îşi păstrează forma după coafare. De aceea este indicat să tăiem vârfurile la fiecare două luni. Îndepărtarea vârfurilor uscate nu doar că va oferi un aspect îngrijit oricărei coafuri, dar va menţine părul sănătos şi strălucitor, acesta crescând mai repede.

Tot pentru vârfuri despicate există seruri şi balsamuri care se aplică fără a mai fi nevoie clătirea ulterioară.

Dacă aveţi părul lung, aşa cum îl am eu şi mă puteţi vedea pe blog în fotografii, o dată pe lună puteţi aplica ulei. Se prinde părul într-o „coadă de cal” , se aplică apoi un ulei ( ricin, cocos, măsline) pe toată lungimea şi se înfăşoară într-o folie de plastic. De obicei aplic dimineaţa uleiul şi îl pastrez pe durata întregii zile, seară spăl părul că de obicei şi am asigurat o lună de strălucire.

De asemeni clătesc părul cu apă foarte rece, pe lungime, nu la nivelul scalpului. Apa rece închide cuticulele şi lasă un păr strălucitor şi mătăsos.

Uscatul si ingrijitul

O altă greşeală este folosirea uscătorului la nivel maxim, utilizarea plăcii pe părul ud sau umezirea părului pentru a folosi ondulatorul. Nimic mai greşit. Temperaturile foarte ridicate extrag apa din firul de păr şi îl lasă tern şi fără strălucire.

Lasă părul să se usuce liber, iar când este uscat utilizează o perie rotativă pentru a-i da formă şi volum. Cumpără-ţi o perie cu aer cald, care se roteşte în ambele părţi, astfel vei putea coafa vârfurile spre interior sau exterior fără prea mult efort. De asemeni ai grijă că firele periei să fie din păr natural, nu din plastic, deoarece plasticul electrizează şi usucă firul de par.

Unele perii rotative, foarte performante, au corpul acoperit cu turmalină. Acest înveliş special oferă o conducţie termică eficientă, fără puncte fierbinţi şi adaugă strălucire cu fiecare mişcare, menţinând în acelaşi timp părul moale şi strălucitor.

par sanatosTu cum ai grija ca părul tău sa fie strălucitor și mătăsos?

4 Comments on "4 obiceiuri care ne distrug părul, iată ce trebuie să eviţi"

  1. Lucruri foarte utile spui tu aici, voi încerca să țin cont de acum înainte.

  2. Foarte utile sfaturile!?

  3. Parul meu e foarte….cu personalitate. Daca il perii constiincios, zici ca mi-am bagat mana in priza. La mine functioneaza foarte bine trucul cu clatirea cu bere dupa spalare si sucatul fara foen

  4. Eu am norocul unui par des si care se mentine stralucitor, trebuie doar sa il tund nu datorita varfurilor, ci pentru ca incepe sa cada daca nu ii tai varfurile timp de 3-4 luni. Ma gandesc la o perie rotativa, dar nu as vrea sa complic prea tare lucrurile.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*