Care este cea mai potrivita piatră prețioasă pentru inel de logodnă
Steluțe fine și elegante ca niște bijuterii de aur alb și diamante se năpustesc de pretutindeni mângâindu-ne cu delicatețea lor de gheață. Decembrie a trecut pe aici cu clipele sale magice și iată-ne aproape de Crăciun, ascultând colinde învăluite în parfum de scorțișoară, adulmecând mireasma cetinei proaspete și aromă portocalelor zemoase. Cele mai frumoase clipe sunt aici și par că aleargă grăbite strecurându-se prin clepsidra aurie a timpului nestatornic, ca mai apoi să se topească în strălucirea de cristal a fulgilor de nea.
Nu pot să îmi închipui nimic mai romantic decât o cerere în căsătorie învăluită în parfum de cetină, cu ochii strălucind de emoția momentului. Pietrele prețioase a unui inel de logodnă au sclipiri magice sub luminițele decorative ale bradului împodobit și niciun dar nu poate fi mai prețios decât inelul de logodnă.
Înainte de nuntă, înainte de acceptarea acelui „pentru totdeauna”, înainte de primul dans, înainte de a rosti DA, există un moment la fel de magic care schimbă viața a doi oameni.Acel moment este cel în care realizezi că nu poți respira fără cel de lângă tine și viață ta nu ar fi completă fără cealaltă jumătate.
Înainte de toate astea se întâmplă cel mai romantic moment din viață unei femei, primirea inelului de logodnă.
Alegerea unui inel de logodnă este un lucru complicat, de aceea eu vreau să va arăt astăzi un site unde sunt atât de multe modele încât este imposibil să nu găsești inelul de logodnă perfect.
Rețineți că bijuteria pe care o alegeți și pe care o veți așeza pe degetul celei pe care o iubiți, va fi cea pe care jumătatea ta o va purta până la sfârșitul vieții.
Ce piatră prețioasă să alegi pentru un inel de logodnă?
Simbolul purității și eternității, diamantele au fost considerate piatră tradițională a inelelor de logodnă, adesea montate singure. În trecut, diamantul era garantul armoniei casei și era rezervat familiilor nobilimii.
Diamantul este cea mai puternică piatră din natură, dar și cea mai luxoasă. Are o aspect delicat și luminos în același timp și „vorbește” despre frumusețe, dorință, realizări. Totuși prețul exorbitant pe care îl poate avea, transforma diamantul într-o piatră mai puțin râvnită.
Un pic mai puțin costisitor decât un diamant, există alte pietre prețioase care sunt magnifice odată montate și astăzi le fascinează pe aspirantele la titlul de soție.
Smaraldul este sinonim cu fertilitatea și speranța. Totuși este considerat cel mai fragil dintre pietre și adesea este tăiat octogonal sau dreptunghiular pentru a limita șocurile.
Safirul evocă fidelitate și bogăție. Este în prezent cea mai comercializată piatră din lume, fiind montata în mai toate bijuteriile.
Deși rubinul simbolizează iubirea și pasiunea, el a fost asociat cu puterea.
Toate pietrele prețioase au frumusețea lor și desigur vor încânta multe femei. Ar mai fi opal (se presupune că aduce fericire), turmalină verde (alternativa la smarald, mai puțin fragilă și mai puțin costisitoare), citrin galben atât de strălucitor, ametist (care aduce seninătate și echilibru celei care îl poartă) etc.
Așadar montarea pietrelor prețioase colorate în inelele de logodnă oferă astăzi o mare varietate de opțiuni.
Opal wedding rings
Opalul este mai mult decât o piatră prețioasă. Una dintre cele mai misterioase și frumoase pietre, ascunde în inima ei un curcubeu de nuanțe care se schimbă în funcție de unghiul de observare, mai ales în formele rotunjite.
Piatra rotundă este evaluată că fiind cea mai frumoasă, pentru că permite o reflectare perfectă a luminii, ceea ce îl face foarte luminos. Alte forme pot fi, de asemenea, foarte estetice, reflectând cu magie fiecare sclipire.
Opalul este o piatră naturala alcătuită din dioxid de siliciu hidratat și poate fi albă, incoloră, galben pal, roșu pal, gri sau negru, în funcție de impuritățile care interferează în formarea lui și care sunt responsabile de jocul fantastic al culorilor.
Dacă iubita ta este născută în octombrie, opalul o va proteja toată viața și va străluci pe degetul ei cum nu o va face nicio piatră.
Pentru a risipi diverse superstiții, bijutierii au așezat opalul lângă diamant, desăvârșind astfel frumusețea giuvaierelor care le poartă în montură.
Tourmaline engagement ring
Turmalină este magică! Un cristal semiprețios cu o structură chimică variabilă,capătă diverse proprietăți când asupra lui se exercită o forță.
Culorile turmalinei se deschid într-un evantai foarte variat de la albastru, verde, roșu, roz, brun, până la negru, uneori o piatră putând fi policromă, oferind privitorului spectacolul mai multor culori pulsând în inima ei.
În general, turmalina bogată în fier variază de la negru sau alb-negru la maro închis. Atunci când magneziul este prezent, turmalinele sunt maroniu până la galben, iar turmalinele bogate în litiu sunt practic în toate culorile curcubeului. Foarte rar, acestea sunt incolore. Bicolor și cristalele multicolore sunt relativ frecvente, reflectând variații în compoziția fluidului în timpul cristalizării.
Considerată o piatră magică, aduce în atmosfera casei armonie, bucurie și vibrații intense ale fericirii. Totodată ajută la calmarea și echilibrarea gândurilor în partea pozitivă și la eliminarea stresului.
Tourmaline engagement ring sunt fabuloase. Fiecare piatră poate fi unică, aducând armonie în viitoarea familie.
Citrine engagement ring
Citrinul este varietatea de cuarț. Numele mineralului este dat de culoarea sa galbenă strălucitoare.
Această piatră a fost întotdeauna asociată cu zeități solare, crezându-se că de fapt aceasta conținea în interiorul său aceeași energie ca a soarelui, fiind folosită în ritualuri în care era dorită obținerea acestei energii.
Citrinul atrage bogăția, prosperitatea și succesul, fiind o piatră foarte creativă care generează calități și energetizări. Îmbunătățește motivația, activează creativitatea și încurajează exprimarea de sine. Ne face mai puțin sensibili la critici, încurajându-ne să acționăm. Este unul dintre puținele cristale care nu trebuie niciodată să fie curățate, deoarece absoarbe, transmite și disipează pe pământ toată energia tulburătoare pe care o posedă. Acest lucru îl face un excelent proiector.
Inele de logodnă, câte pietre prețioase trebuie să aibă?
Dacă aveți inspirația unui artist, puteți să faceți o schiță pe care să o duceți la un bijutier pentru a vă proiecta inelul personalizat. Cu toate acestea, putem clasifica majoritatea acestor inele în două categorii:
Solitaire este cel mai clasic și model obișnuit. Este un inel elegant cu o piatră prețioasă în centru. Variantele se găsesc în alegerea monturii, formă inelului sau culoarea pietrei.
Solitaire însoțită are în rol principal o piatră în centru, dar însoțită de câteva pietre mici în jurul ei, fapt care sporește valoarea bijuteriei.
Alegerea metalului din care este confecționat inelul de logodnă
În prezent, aurul alb este metalul cel mai des ales. De fapt, acest lucru se datorează versatilității sale și poate fi ușor combinat cu un număr mare de bijuterii și outfituri moderne.
Platina are avantajul de ase deterioramai puțîn decât aurul, dar este și mai scumpa.
Aurul rămâne totuși opțiunea cea mai comodă, atunci când vine vorba de alegerea unui inel de logodnă.
Nu uitați un lucru fundamental: potriviți verighetă cu inelul de logodnă! Deși, în mod tradițional, cele două inele erau purtate pe o singură mână, astăzi sunt purtate adesea pe același deget, inelarul mânii stângi.
Calitatea și prețurile pietrei prețioase
Contrar a ceea ce ne-am putea imagina, diferențele de preț nu sunt uriașe printre diferitele case de bijuterii mari. Unii vor preferă să meargă la un bijutier independent, crezând că ar putea găși oferte mai bune, dar se vor înșela.
Oricum ar fi solicitați un certificat de autenticitate a pietrei. Apoi, asigurați-vă că bugetul include un serviciu serios și complet de post-vânzare.
Multumim pentru informatii.