Tips&Tricks: 3 lucruri NEȘTIUTE despre gardurile electrice
Instalarea unui gard electric este, cu siguranță, o alegere excelentă dacă locuiești sau ai o casă la țară, la munte ori în apropierea unei zone frecventată de animale sălbatice. Acesta reprezintă cea mai eficientă metodă de a le ține la distanță de proprietatea ta și pentru a te simți mereu în siguranță.
Având tu însuți animale de companie sau de curte, trebuie să acorzi o atenție sporită posibilității acestora de a ajunge la gard. Însă accesand site-ul Magnetcenter, găsești variante sigure și eficiente care să țină la distanță intrușii și să reducă, totodată, posbilitatea animalelor tale de a părăsi curtea. Ține-i și pe cei mici departe de această instalație. Cu toate că șocul generat de un gard electric nu provoacă răni, este un sistem puternic de atenționare pe care trebuie să știi cum să-l folosești eficient.
Iată care sunt cele 3 secrete ale utilizării unui gard electric:
- Sistemul unui gard electric va determina și instalații noi de electricitate. Asigură-te că toate accesoriile, precum izolatoarele, conectorii sau mânerele de poartă, sunt din materiale rezistente, cum sunt plasticul și porțelanul, ce nu trebuie schimbate des. De asemenea, este important să instalezi o cutie electrică rigidă, pe care o găsești pe https://www.catenaelectric.ro/categorie-produs/tablouri-cutii-metalice-si-pvc-ip65/, pentru a proteja eficient noile aplicațiile electrice din grădină. Cu toate acestea, nu trebuie să te îngrijoreze instalarea gardului, întrucât este ușor și foarte rapid de montat.
- Pentru alimentarea gardurilor electrice, unii utilizatori apelează și la panourile solare, cu toate că sunt invocate atât avantaje, cât și dezavantaje ale acestei instalații. Pe de o parte, acestea sunt preferate de locuitorii unor zone mai izolate, care reduc, astfel, cheltuielile de electricitate. Pe de altă parte, însă, mulți sunt de părere că elementele componente ale unui asemenea sistem riscă să se deterioreze rapid și să impună costuri suplimentare. Acest aspect este, însă, valabil pentru ambele instalații și orice sursă electrică ai alege, trebuie să te asiguri că gardul funcționează la capacitate maximă.
- Întrucât o parte din fire trebuie să se întoarcă la aceeași sursă de electricitate de la care pleacă prin terenul grădinii după ce înconjoară întreg perimetrul pe care îl vrei protejat, asigură-te că există suficient pământ în care să le îngropi. Pentru ca acestea să nu iasă la suprafață, bate țăruși până la o adâncime de aproximativ 2 – 2,5 m, aceștia conferind stabilitate și protejarea întreg gardului.
Așadar, înainte de a instala un gard electric, verifică toate opțiunile aflate la dispoziția ta și alege cea mai eficientă metodă. Nu omite sfaturile specialiștilor privind aspectele care l-ar putea face mult mai durabil și eficient în timp.
Be the first to comment on "Tips&Tricks: 3 lucruri NEȘTIUTE despre gardurile electrice"