Ucenicul magicianului de Ed Masessa, recenzie carte

Ucenicul magicianului de Ed Masessa
Share the joy
 • 11
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Ucenicul magicianului de Ed Masessa

Bine ați venit la o nouă prezentare de carte, astăzi răsfoim împreună o către potrivită mai degrabă adolescenților, continuarea bestsellerului Făuritorul de baghete magice a cărei recenzie o găsiți pe blog.

Primul volum l-a ales fiul meu pentru că o parte din acțiune se petrecea într-un castel din România. Curios și intrigat a vrut să citească despre acel castel și ne-am trezit prinși în vârtejul unor întâmplări ireale.

Magia a devinit palpabilă în în prima parte a acestei cărți şi paginile sale ne-au purtat cu fantezie într-o aventură fermecătoare a unui băiat de 11 ani Henry şi a surorii lui Brianna, care împreună au încercat să echilibreze ecuaţia magiei universului.

Făuritorul de baghete magice a fost începutul unei povești amuzante pline de imaginație care l-a fermecat pe fiul meu. Astfel că am așezat sub brad și volumul doi al universului creat de Cartea micului vrăjitor, întocmai pentru a nu destramă echilibrul și pentru a urma șirul aventurilor celor doi.

Ucenicul magicianului de Ed Masessa, recenzie carte

Ce noi provocări vor avea de înfruntat Henry Leach, sora lui, Brianna, și ceilalți oaspeți ai lui Coralis veți află din această continuare a bestsellerului Făuritorul de baghete magice. Pentru prima dată, după secole întregi, singuraticul maestru al baghetelor magice și-a deschis porțile castelului și a invitat o nouă generație de ucenici să învețe secretele meseriei. Dar Henry și ceilalți învațăcei sunt pe cale să se confrunte cu o uriașă amenințare – una care vine chiar din rândul breslei.

Povestea continuă în Castelul din Carpați unde Maestru făuritor de baghete magice deschide porțile ferecate de secole pentru a invita să instruiască o nouă serie de tineri ucenici, aspiranți la titlul de magicieni. Pe lângă cei doi frați, la castel au ajuns și alți copii dornici să învețe secretele fabricării baghetelor magice si fiecare din ei își dorește sa devina Ucenicul magicianului.

Henry și Brianna supraviețuiesc în prima carte unei vrăji năucitoare și după ce înving răul și salvează lumea, apoi îl conving pe Maestrul Coralis să îi ia ca ucenici oficiali.

Dar pericolul se ascunde în cotitura fiecărui colț într-o lume plina de magie, blesteme și creaturi fantastice. Împreună, cu alți ucenici ei trebuie să pună capăt celui mai mare vrăjitor al tuturor timpurilor.

La Coralis apar noi personaje și revin unele din prima parte. Cei doi frați se confruntă cu multe pericole, dar ajutați de noii lor prieteni Katelyn, Brydnis, Luis și Serena reușesc să înfrunte forțelor răului.

Malachai, un fost ucenic la castelul Coralis s-a transformat într-un vrăjitor malefic și amenință lumea cu răutatea planurilor sale diabolice. Katelyn și Henry sunt capturați de acesta și au nevoie de toată puterea magică a ucenicilor de la castel pentru a se elibera și pentru a apară întreagă lume de răzbunarea fioroasa a lui Malachai.

În prima parte Brianna este transformată din greșeală în arici, iar Henry a fost foarte speriat cautând ajutor la Coralis.

Acum băiatul este liderul ucenicilor și împreună cu alți trei învățăcei aleși de Coralis stăpânesc cele patru elemente. Henry îi stăpânește pe toți și se antrenează pentru a-și stăpâni puterile sale și a le oferi celorlalți ucenici sprijin la nevoie.

Din păcate, Coralis și-a neglijat datoria de a păzi pământul, astfel încât puterile lui Malachai, fostul sau ucenic, au crescut. Planul lui Malachai este să dezlănțuie furia unor creaturi oribile pentru a pedepsi întreaga lume. Particula este acum în mâinile maleficului vrăjitor, însă aceasta pare să aibă o voință proprie.

Cărțile sunt legate între ele de aceea cred că trebuie să citiți mai întâi primul volum pentru a înțelege de unde vine puterea lui Henry și ce este acea baghetă magică pe care copilul a primit-o în dar de la tatăl său.

Mi-a plăcut continuarea, dar parcă mai mult farmec are primul volum. Noile personaje care își fac apariția în acest volum sunt complexe, unul dintre noii ucenici a avut probleme de comportament și a avut dificultăți în a se înțelege cu ceilalți, iar introducerea unui competitor pentru Henry îi face pe micii cititori să înțeleagă că acest lucru se întâmplă peste tot, că în viață competiția există și trebuie să fii mai bun și să te stăpânești pentru a ieși învingător. Inițial am crezut că Brianna este personaj suplimentar, dar abilitatea ei a prins contur și prevăd că în următorul volum va juca un rol extrem de important. După micul accident din primul volum, Brianna are posibilitatea de a comunica cu rozătoarele, iar alți ucenici pot vorbi cu păsările.

Personajul lui Henry este cel mai dinamic, chiar dacă nu este sigur de rolul său în rândul ucenicilor până când a devenit lider.

La fel ca în primul volum se pune accent pe legăturile dintre cei doi frați, iar determinarea și compasiunea lui Henry pentru ceilalți au devenit mai evidente.

Nebunia tot mai mare a lui Malachai și conflictul complicat, creionat cu măiestrie e autor, adaugă un plus de farmec întregii povești unde aventura, acțiunea și magia se împletesc majestuos în jurul elementelor naturale, de altfel întreagă carte se bazează pe natură, iar ucenicii sunt capabili să apeleze la apă, pământ, aer și foc pentru a salva lumea de nebunia lui Malachai.

 • 11
 •  
 •  
 •  
 •  

2 Comments on "Ucenicul magicianului de Ed Masessa, recenzie carte"

 1. Multumim pentru recenzie.

 2. Se gasesc acum atat de multe carti frumoase, interesante pentru copiii de toate varstele incat oricarui parinte ii este greu de aleaga.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*