Cum scăpăm de congestia nazală sau de un nas înfundat de la răceală, alergii sau aer uscat

Vapour Rub decongestionant nazal
Share the joy
 • 34
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

Cum scăpăm de congestia nazală sau de un nas înfundat de la răceală, alergii sau aer uscat

La începutul primăverii, când timpul este capricios și bobocii pocnesc alintați de raze îndrăznețe de soare împrăștiind peste tot parfumul lor, vremea ne bulversează de obicei și unii prindem câte o răceală și o invităm să stea bine la noi, în timp ce alții sunt terorizați de o rinită alergică care se invită singură. Oricare ar fi acești invitați inoportuni, vizita lor se manifestă de obicei sub forma unei congestii nazale enervante care pe lângă faptul că este inconfortabilă, ne va afecta somnul și rutina zilnică, ceea ce ne poate influență negativ performanța și starea de spirit.

Congestia nazală este de departe cel mai supărător al răcelilor, alergiilor de tot felul și chiar semnalul de alarmă că aerul respirat este prea uscat, iar faptul că respirația obturată nu te lasă să îți desfășori activitățile confortabil produce un stres teribil. Așadar, nasul este un organ mult mai important pentru corpul nostru decât ne gândim. Este responsabil pentru filtrarea, încălzirea și umezirea aerului pe care îl respirăm, eliminând germenii, praful și alte elemente iritante.

Cel mai bun mod de a combate congestia nazală este de a efectua igiena nazală în mod obișnuit, ca parte integrantă a rutinei de îngrijire a sănătății noastre. Curățarea nasului prin efectuarea de spălături nazale folosind spray-uri cu apă de mare pentru copii și adulți sau picături saline pentru bebeluși, ajută la curățarea și umidificarea pasajelor nazale.

Hidratarea este de asemenea un sprijin real pentru a fluidiza mucozitățile și a ajuta la eliminarea acestora, curățind căile respiratorii superioare. Consumul de ceaiuri calde și supe când suntem răciți este o modalitate bună de hidratare care sfârșește favorizând decongestionarea nasului și ameliorarea simptomelor răcelii. În plus, pentru a putea respira mai bine se poate folosi Vapour Rub, cel mai eficient decongestionant nazal de pe piața românească.vapour rub pentru copii 6 luni pareri

Despre Vapour Rub

Indiferent de cauza congestiei nazale, efectele Vapour Rub asupra respirației sunt imediate pentru că aceste produse Vapour Rub sunt unguente special create pentru a ajuta la ameliorarea congestiei nazale. Compoziția unică de uleiuri aromatice naturale de cimbru, mentol și eucalipt are acțiuni antiinflamatoare, antibacteriane și antivirale, cu efecte decongestionante demonstrate.

Decongestionant ușor, Vapour Rub se găsește sub 3 forme potrivite pentru toate vârstele:

 • Bell s Vapour rub 3 ani +
 • Bell s Vapour Rub 6 luni+
 • Snufflebabe vapour rub 3 luni+

Fiecare dintre acestea sunt optim dozate și ajută la desfundatul năsucului ori de câte ori este nevoie.

snufflebabe vapour rub pareri

Ingrediente Vapour Rub

Mentolul se găseşte în uleiuri esenţiale aparținând familiei mentei. Acesta este solubil în uleiuri și este eficient în caz de migrene, nevralgii, dureri reumatismale, greață, rău de mișcare etc. Are efect răcoritor, decongestionant, antiprurit și antalgic. Împrospătează aerul și ușurează respirăția.

Mentolul este o terpenă și la temperatura ambientală cristalizează. Produsele care conţin mentol nu necesită prescripţie medicală și se utilizează pentru vindecarea pe termen scurt a durerilor sau iritaţiilor gâtului, pentru şi medicamente contra tusei. Este clasificat ca un antipruritic, ce reduce mâncărimile fiind folosit în balsam de buze, alcool mentolat, diverse creme mentolate etc.

Acest compus este utilizat și în industria alimentară pentru aromă sa răcoritoare.

Plantă medicinală aromatică, cimbrul nu este doar un condiment delicios folosit numai în mâncare, ci are puterea de a desfunda nasul, putând trata problemele gâtului, cum ar fi tusea şi răguşeala. Infuzia de cimbru este folosită cu succes şi pentru revigorarea corzilor vocale.

Uleiul de cimbru face parte din categoria uleiurilor care au cele mai puternice proprietăți antibiotice tratând printre altele și afecțiuni ale aparatului respirator având proprietăți expectorante, bronhodilatatoare, calmează imediat tusea și ușurează respirația.

Uleiul esențial de eucalipt a fost folosit dintotdeauna în aromaterapie, acesta are acțiuni antiinflamatoare, antibacteriene și antivirale, reducând inflamația la nivelul căilor respiratorii și facilitând respirația.

Toate acestea sunt fixate în cea mai fină parafină, care are rolul de a proteja și hidrata pielea.

Vapour Rub decongestionant nazal

Cum se folosește Vapour Rub

Ideale când ești răcit și ai nasul înfundat, când suferi de alergii sau când aerul uscat irită mucoasa nazală, unguentele Bell’s Vapour Rub sunt nr. 1 în UK, fiind recomandate de asociația medicilor pediatri.

Modul de utilizare este extrem de simplu. Se ia o cantitate mică de produs și cu acesta se masează pieptul, gâtul și spatele copilului sau oricui isi doreste o respirație ușoară. În contact cu căldura corpului, parafina eliberează uleiurile esențiale, acestea transformându-se în vapori ce ajung în căile respiratorii unde calmează, vindecă și ușurează respirația.

Alternativ se poate pune pe un șervețel de hârtie ce va fi așezat pe noptieră sau într-un loc în care nu este la îndemână celor mici.

Produsul nu se folosește pe față sau pe pielea iritată sau cu leziuni.

Vapour Rub este un adjuvant și un sprijin real în ameliorarea congestiei nazale, totuși nu face minuni dacă răceala vine cu infecții. Dacă congestia nazală nu se ameliorează sau se agravează după o săptămâna de la începerea tratamentului simptomatic, ar trebui să mergeți la un medic specialist pentru un consult mai amănunțit.

 • 34
 •  
 •  
 • 1
 •  

2 Comments on "Cum scăpăm de congestia nazală sau de un nas înfundat de la răceală, alergii sau aer uscat"

 1. Mulțumim pentru recomandare! Neapărat trebuie sa le încerc și eu!

 2. Sunt produse foarte bune,am avut și noi.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*