Tu cum iti alegi anvelopele de vara pentru autoturism?

Share the joy
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Tu stii ce trebuie sa ai în vedere când cauți anvelope de vara potrivite?anvelope vara

O data cu instalarea sezonului cald, se impune dotarea mașinii tale cu anvelope în conformitate cu normele în vigoare. Fie ca este vorba de un autoturism, un autovehicul de teren, motociclete sau autocamioane, este cert ca în mod periodic trebuie sa înlocuiești anvelopele vechi.

Cea mai facila metoda este sa investești în anvelope de același tip, recomandate de producător, adică cele cu care a venit dotat autovehiculul direct din fabrica. In schimb, dacă te interesează ceva mai calitativ, sau cauți performante sporite, este posibil sa existe o multitudine de modele care sa te mulțumească. La modul cel mai sincer, cauta sa răspunzi întrebării “ce intenționez sa fac cu mașina mea?”.

Un alt aspect semnificativ îl joaca și bugetul de care dispune fiecare. De pilda, în cazul în care tu ca șofer nu parcurgi o distanta mai mare de 10 mii de kilometrii anual și nici nu soliciți prea mult mașina, nu are nici un rost sa achiziționezi cauciucuri super scumpe, pentru simplul fapt ca pneurile sunt supuse uzurii, iar performantele cele mai bune le obții de obicei la utilizarea lor în primele luni. Deși nu au rulat foarte mult, de exemplu, anvelopele îmbătrânesc, trebuind apoi înlocuite de urgenta. Daca te-ai hotărât asupra sumei pe care iți permiți sa o cheltui pentru niște anvelope noi, înseamna ca a sosit timpul sa treci la pasul următor: tipul de cauciucuri. Aici trebuie sa iei în calcul expunerea la condițiile meteorologice specifice zonei unde locuiești. Astfel, șoferii romani pot opta cu încredere chiar și pentru cauciucuri all-season.

Concluzia la care au ajuns numeroși cumpărători este ca anvelopa ideala este fix cea pe care le-o permite bugetul! In aceasta idee, te sfătuiesc sa nu investești într-un set de cauciucuri prea scump, dacă consumul de combustibil creează probleme portofelului tău. In același timp, este indicat sa iți dotezi autoturismul cu anvelope același model fata/spate. Astfel, nu este deloc recomandabil sa alegi anvelope mai înguste sau cu talon care depășește valoarea data de constructor, pentru ca vei înregistra, în consecință, pierderi ale nivelului de aderenta, afectând și posibilitatea efectuării de manevre gen frânare pe distante scurte în timpul rulării, ceea ce echivalează cu o siguranța mai scăzuta pentru tine și pasagerii aflați la bord. Pe de alta parte, nici anvelopele prea mari nu constituie o soluție, pentru ca determina producerea unor erori legate de vitezometru și conduc

la un consum mai ridicat de carburant, deoarece la contactul benzii cu carosabilul, coeficientul de frecare va deveni mai mare, iar tu vei fi expus riscului de acvaplanare. Daca te interesează un set de anvelope auto ieftine studiază toate ofertele pana când găsești modelul adecvat nevoilor mașinii tale!

anvelope

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Be the first to comment on "Tu cum iti alegi anvelopele de vara pentru autoturism?"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*