10 pași simpli spre succes, cum să înveți rapid engleza acasă

înveți rapid engleza
Share the joy

10 pași simpli spre succes, cum să înveți rapid engleza acasă

Cum sa învățam limba engleza acasă? Această întrebare cred ca ne-o adresam cu toții. Multi dintre noi avem foarte puțin timp liber, viaţa noastră împărțindu-se între serviciu, rutina casnică și bineînțeles copiii.

Primul lucru pe care trebuie să țineți cont atunci când începeți să învățați o limbă străina este că aceasta nu se studiază ca o materie precum istoria de exemplu, unde trebuie sa memoram anii de domnie sau toate bătăliile câștigare de câte un domnitor. Nu este vorba despre învățarea pe de-a rost, ci despre formarea urechii, despre asimilarea și folosirea corecta a cuvintelor, a verbelor și a relațiilor gramaticale, despre utilizarea corectă a accentului și bineînțeles despre repetare continuă și în mod constant pentru ca fiecare lecție parcursă să aducă un plus, o îmbunătățire a nivelului de engleza pe care îl stăpâniți deja.

Dacă te gândești să înveți limba engleză pe cont propriu te invit să urmărești articolele precedente de pe blog unde am exemplificat de nenumărate ori nu doar importanța stăpânirii unei limbi străine ci și modalități simple prin care poți învăța orice limbă străină chiar la tine acasă și cum poți obține un certificat/ o acreditare, care sa îți folosească la job sau la scoală.

Așadar iată-mă la lectiile 13 si 14 din Cursuri de Engleza nivel Incepatori Interactiv de la Eurocor.

Pentru că am prezentat deja ce conține fiecare modul al cursului și cum poți profita de platforma e-learning Eurocor, astăzi vorbim despre organizare și despre cum putem obține rezultate imediate, doar cu putina voință și disciplină.

Cum să înveţi rapid engleza chiar acasă la tine, în 10 pași simpli

1. Organizare

Anunțurile pe care le vedem la TV și în diverse reviste ce ne arată că așezi o pereche de ochelari futuriști pe ochi și în câteva zile vorbești o limbă străină sunt… pentru visători. Studiez deja de ceva timp cursurile și abia pot spune că am învățat cum sa pronunț corect foarte multe cuvinte și asta cu mult studiu și repetând continuu.

Înainte de a începe să studiați o limbă străină sau să faceți orice alt curs de dezvoltare personală, trebuie să vă gândiți care sunt toate materialele de care veți avea nevoie. Alege întotdeauna cursuri de calitate, precum cele de la Eurocor chiar dacă poate sunt un pic mai scumpe (cu toate că au oferte generoase , reduceri de preț și concursuri active tot timpul anului). Cursurile ieftine sau cele care promit învățarea unei limbi străine fără studiu, în doar câteva zile, nu sunt oferte demne de luat în seamă.

Foarte important este să alegeți cursuri potrivite nivelului la care vă aflați. Nu alegeți un curs cu mult peste nivelul de cunoștințe pe care îl dețineți pentru că nu veți face faţă.

înveți rapid engleza

2. Planificare ritm de învățare

Cursurile Eurocor sunt împărțite în module lunare. Fiecare modul cuprinde 2 caiete de lucru și un CD audio cu ajutorul căruia veți repeta dicția până la perfecțiune. Totodată veți putea accesa platforma online cu ajutorul contului de student primit cu primul curs.

Odată ce primiți materialele, dedicați-vă 30 de minute zilnic. Este doar jumătate de oră, însă lucrând zilnic și repetând continuu vă veți atinge rapid obiectivele.

În plus puteți antrena în aceasta activitate și pe cei mici, căci învățatul unei limbi străine este important la orice vârstă.

Eu de exemplu repet fraze și cuvinte împreună cu fiul meu de 9 ani. Sunt extrem de fericită când aud că pronunta perfect… CD-ul audio ne ajută foarte mult, mai ales că poate fi redat chiar și în mașină.

3. Parcurgerea caietelor de lucru din fiecare modul

Stabiliți obiectivele zilnice, săptămânale și lunare, care nu sunt deloc exigente, cel puțin în cursul meu, dar sunt realiste. Fiecare caiet trebuie parcurs și completat. În plus ai la dispoziție un profesor la care poți apela ori de câte ori ai nevoie, dacă simţi că te împotmolești.

Acesta este pasul cheie. Fără el, toate celelalte nu vor fi de nici un folos. Trebuie să vă angajați să dedicați din timpul vostru un minim de câteva minute zilnic. Dacă într-o zi nu puteți să studiați caietul, puteți asculta CD-ul în timp ce preparați cina sau vă alegeți ce outfit să purtați a doua zi.

4. Consolidarea cunoștințelor

Începeți să eliminați traducerea filmelor care vă plac. Astăzi oricine are un DVD. Puteți alege să vizionați filme sau clipuri pe YouTube în orice limbă străină, fără subtitrare. Este un exercițiu excelent și totodată o modalitate perfectă de a vedea progresele pe care le aveți și nivelul de înțelege al limbii studiate.

5. Repetiția e mama învățăturii

Ca să înveți rapid engleza sau orice limbă străină este important să vă aflați într-un loc unde puteți să vorbiți cu voce tare. Acasă cu cei mici, în mașină în drum spre muncă, rostiți cuvinte și fraze cu voce tare.

Practicatul cu membrii familiei este amuzant pentru mine, reduce tensiunea și mă ajută să mă perfecționez.

Nu uitați că dacă nu veți repeta cu voce tare împreună cu CD-ul ajutător, tot ce veți reuși va fi un citit mecanic al materialelor primite, nicidecum să ajungeți să vorbiți engleza, de conversații nici nu va fi vorba. Într-un final acesta este ţelul fiecăruia, un nivel excelent de comunicare în limba aleasă…

înveți rapid engleza

6. Tema la engleză

Temele la cursurile pe care le faci sunt de domeniul trecutului. La inceput trebuie sa exersezi vorbirea, dicția, fluiditatea și exprimarea. Desigur că va veni momentul când vei dori sa răspunzi unei conversații pe messenger fără să te mai uiți în dicționar și fără să te ajuți de traductorul de la Google, dar trebuie să ajungi la un anumit nivel pentru a compune fraze pe caiet.

Desigur că la un moment dat trebuie să dezvolţi și abilitatea de a scrie, dar nu trebuie să dedici zilnic timp pentru acest lucru.

7. Ascultă și înveți rapid engleza

Peste tot auzim muzică, într-o lume a globalizării sunt mesaje în diferite limbi, versuri publicitare, anunțuri etc.

Ascultă cu atentei melodiile preferate și încearcă să înțelegi versurile. Ascultând vei învăța să pronunți corect, vei învață sa faci acorduri gramaticale și într-un final vei învață să te exprimi în engleză… întocmai ca atunci când am fost mici și i-am ascultat pe părinți vorbind… înțelegeți ce vreau să vă spun? Nu e greu… e ca și când învățam sa vorbim din nou, de această dată în altă limbă.

8. Test oral

Înregistrați-vă vorbind engleza, ascultați și comparați-vă cu CD-ul. În acest fel puteți identifica greșelile și puteți să vă pregătiți mai bine.

La noi acest pas e distracție mare. Ne înregistrăm pe telefon și cu surprindere constat ca fie-mi e mai dezlegat și are o dicție mai bună ca mine. Cine a spus ca cei mici absorb cunoștințele ca un burete, nu a greșit deloc.

9. Aprofundare

Eu am ales un curs Cursuri de Engleza nivel Incepatori Interactiv. Cuvinte știu multe, dar gramatica tinde spre zero, iar nivelul de conversație era minim în momentul alegerii cursului.

Structurile gramaticale de bază ale limbii engleze sunt folosite foarte mult în conversații uzuale. Pe măsură ce avansați cu învățarea acestei limbi veți constata, la fel ca și mine, că nu este suficient să cunoaștem cuvinte, trebuie să știm cum să le folosim fără să facem greșeli.

10. Diversitate, distracție, amuzament

Când studiați, nu faceți tot timpul același lucru sau veți sfârși prin a vă plictisi, iar învățatul limbii străine alese va deveni tortură pentru voi și veți sfârși prin a abandona cursul.

Există multe exerciții diferite pe care le puteți face. De la filmul fără subtitrare până la comentatul pe bloguri străine. Cititul de materiale online, cântatul sub duş… sau orice vă ajută să exersați.

Desigur, fara a repeta si fara a urma aceste module, degeaba înveți. Pentru mine e o provocare la capătul căruia voi obține un certificat recunoscut de ministerul muncii.

Tu? Ce limba străină înveți în 10 pași simpli?

18 Comments on "10 pași simpli spre succes, cum să înveți rapid engleza acasă"

 1. Baiatului meu i-am luat acest curs pentru ca ma costa mai putin decat as da pe meditatii.

 2. Din pacate tot mai putini tineri isi dau silinta sa invete o limba straina, cand vor intelege importanta acesteia pentru a avea un serviciu mai bun, va fi prea tarziu.

 3. Of, ce rău îmi pare ca am uitat tot ceea ce am învățat în liceu. Nemaiavând cu cine schimba 2 vorbe, s-a dus… Acum doar înțeleg, traduc, citesc, dar nu mai pot vorbi… Mi-aș dori sa urmez și eu acest curs, dar peste 2-3ani când mai cresc și copiii, astfel am învață împreună, mai ales ca cei mici sunt pasionați de engleza.

 4. Foarte bune cursurile Eurocor, am vazut ca au pe diferite domenii.

 5. Eu am nevoie sa invat franceza pentru ca voi profesa in curand meseria in Franta, dar inca nu stiu daca sa merg la meditatii sau sa aleg Eurocor…

 6. Eu vreau sa reiau engleza si franceza, si sa invâț germana și italiană, dar exact pe pașii expuși de tine.

 7. Si eu am pe lista mea de dorinte cursul asta pentru ca am vazut dea lungul anilor cat de important e sa sti engleza ca sa te poti descurca in orice situatie.

 8. Pe mine ma ajuta mult ascultarea clipurilor in engleza, sau filme cu subtitrare in engleza

 9. Foarte utili si de tinut minte acesti pasi.Din ce vad Eurocor au cursuri pentru toata lumea, pe diferite domenii..interesant.

 10. M-ar interesa si pe mine sa fac un curs la Eurocor, dar inca nu m-am hotarat care.

 11. conteaza enorm sa ai si cu cine exersa. la noi la munca avem multi slovaci, multi sraini, si suntem nevoiti sa vorbim in engleza. ajuta enorm!

 12. Eu studiez Italiana pentru incepatori. Ce sa fac daca n-am invatat cand trebuie

 13. Eu abia am inceput curusl de salarizare si sunt foarte incantata de cum se prezinta si informatiile pe acre le contine. La engleza te pot ajuta si eu daca vrei un ajutor in plus 🙂

 14. Si noi ne distram la testele orale, adica eu pronunt si restul din casa care sunt muuult mai avansati ca mine, se prapadesc de ras datorita accentului meu.

 15. deocamdata nu invat nicio alta limba straina, dar felicit sincer pe cei care, la varsta adulta, pot s-o faca!

 16. Eu as relua franceza. Am cam uitat-o.

 17. Sa stii ca sunt usurel, dar mai bine inveti cu un profesor. Cel putin asa sunt eu.

 18. Interesant..eu aveam o aplicatie de pe Magazin Play cu o bufnita cred..

Leave a comment

Your email address will not be published.


*