Cum ne pregătim de școală în septembrie 2021

Share the joy
 • 29
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Cum ne pregătim de școală în septembrie 2021

Revenirea la școală este o fază importantă și pozitivă în acest moment și după un an foarte diferit cu multe luni fără să intrăm în clasă, trebuie să ne pregătim pentru întoarcerea la școală în septembrie 2021.

Viața în timpul pandemiei este la fel de dificilă atât pentru noi părinții cât și pentru copii, dar instituțiile și centrele de învățământ și-au unit forțele pentru a-și deschide porțile în acest septembrie, adaptându-se la noul normal. Atât profesorii, elevii, cât și părinții speră că încet ne vom adapta rapid la noua rutină.

Evident cei mai fericiți sunt copiii care se întorc în sălile de clasă pentru a se întâlni din nou cu profesorii, colegii și, de asemenea, cu rechizitele școlare, cărțile și jocurile fără de care copilăria nu ar avea sens.

Rechizite școlare – cum știm de care și câte

Pregătirea pentru noul an școlar e și ea foarte importantă. Desigur… nimic nu ne mai vine de anul trecut, rucsacul nu mai e la modă și rechizitele trebuie să fie de cea mai bună calitate precum cele de la Faber Castell, care deși sunt cunoscuți că „cel mai mare producător de creioane de pe glob”, și-au extins producția spre zona de lux, producând anual ediții limitate de instrumente de scris, dedicate unui public exclusivist, multe create din materiale prețioase.

Ideal ar fi să faceți achizițiile de rechizite școlare în avans și în mod informat pentru a alege corect produsele care urmează să fie folosite în noul an școlar. Pe mine viața m-a învățat că nu întotdeauna cel mai scump e cel mai bun sau că cel mai ieftin nu e de folos, dar că întotdeauna greșim când lăsăm totul pe ultima sută de metri și cumpăram în pripă. De aceea eu fac cumpărături online, cu calm, studiind bine preţurile, întotdeauna doar de pe site-uri dedicate precum cel de la officedirect.ro.

Listă de rechizite pentru scoală

Cândva, pe când copilul meu era mic, a avut privilegiul de a se forma alături de doamne meticuloase, întotdeauna cu listele de achiziții foarte bine puse la punct. Fiecare etapa de dezvoltare vine cu necesităţile sale, aşa că nu cumpăraţi ceva dacă nu sunteţi sigur ca îi va fi util copilului.

Astăzi, într-o era a pandemiei regulile se schimbă puțin şi un sfat bun ar fi să analizați acasă unele „provizii” care ar fi putut rămâne din perioada anterioară și ce mai poate fi reciclat de anul trecut.

De exemplu creioanele colorate și alte instrumente de scris, coperțile pentru cărți și caiete sau trusa de geometrie, pot fi folosite și anul acesta dacă sunt în bună stare. La sfârșit faceți o listă de rechizite școlare cu ceea ce lipsește și abia apoi mergeți la cumpărături. În felul acesta veți evita achiziții inutile sau duble.

Următorul pas ar fi calcularea bugetului, ideal de făcut împreună cu şcolăreii pentru că promovează conștientizarea acestora și se creează obiceiuri de îngrijire a bunurilor lor.

Cumpărați numai ceea ce este necesar dacă nu aveţi o lisă exactă, deși poate vă doriți să profitați de ofertele de început de an școlar. Știm cu toții că în această perioada unele magazine cresc prețurile. Desigur nu vorbim de marii retaileri și trebuie să ținem cont și de faptul că inflația a crescut, prin urmare, dacă aveți un stoc de produse care au fost cumpărate anterior, puteți răsuflă ușurat și să le așezați în ghiozdan.

Lista generala de rechizite școlare pentru copilul tău, indiferent de vârstă ar trebui să cuprindă:

 • un ghiozdan/rucsac încăpător și bine compartimentat
 • un penar – ideal dacă îl cumperi complet echipat ( altfel trebuie sa iei separat stilou cu rezerve, carioci, creioane de colorat, pic etc.)

Câte două caiete pentru fiecare obiect în funcție de cerințe:

 • caiete dictando A5
 • caiete de matematica
 • caiet cu foaie velina
 • caiete speciale precum vocabulare, de geografie, de biologie și muzica
 • trusa pentru matematica
 • trusa pentru desen

Cum economisim bani

După ce cumpărăm uniforma și toate rechizitele, o modalitate bună de a economisi este îngrijirea acestora, așa că este recomandat să vă învățați copiii câteva reguli primordiale.

 1. Să își păstreze întotdeauna ghiozdanul ordonat, cu toate lucrurile puse la locul lor. Ghiozdanul poate fi șters zilnic cu o cârpă înmuiată în soluție de apa cu detergent Sano, pentru a îndepărta murdăria și praful.
 2. Rechizitele pot fi marcate cu numele copilului, în primii ani de școală desigur. Dacă cei mici ajută la această sarcină, rezultatul le va da un sentiment de posesiune.
 3. Închideți corect batoanele de lipici, tuburile de guașe și chiar cariocile, astfel încât să nu se usuce și să-și piardă funcția. Acestea trebuie păstrate în cutia lor pentru a preveni ruperea și stricarea altor lucruri din rucsac, dacă le sare capacul accidental.
 4. Înfășurați plastilină în hârtie de celofan după utilizare pentru a preveni uscarea și crăparea, ceea ce va împiedica să se prelucreze ușor. Din proprie experienţă vă spun ca cei mici obișnuiesc sa o aducă acasă fără ambalaj și cam întotdeauna turtită pe fundul ghiozdanului.

În cele din urmă, amintiți-vă să le insuflați copiilor voștri că este bine să refolosească materialele școlare. Veți economisi bani și veți ajuta planeta.

inapoi la şcoală

 • 29
 •  
 •  
 •  
 •  

Be the first to comment on "Cum ne pregătim de școală în septembrie 2021"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*