Coco Chanel No.5 – povestea simbol al ultimului secol

Chanel No.5
Share the joy
 • 23
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Coco Chanel No.5 – povestea simbol al ultimului secol

Pe 5 mai, anul acesta, cel mai celebru parfum din istorie a împlinit un secol. Desigur, nu poate fi vorba decât de parfumul creat de Coco Chanel, cel care este o legendă vie, încă în vogă și foarte apreciat.

Acum un secol Mademoiselle Coco Chanel și-a creat propriul parfum, o revoluție la vremea să, sfidând orice regulă a acelor ani când era vorba de esențele pe care le purtau doamnele epocii.

Parfumurile din acea vreme, în mare parte monoflorale, păreau plictisitoare pentru mademoiselle așa că aceasta a decis să-și creeze propria sa esență folosind cele mai îndrăznețe note olfactive cunoscute în anii 1900. Ylang-ylang din Insulele Comore și May Rose și Jasmine, ambele cultivate în sudul Franței, plus un amestec de alte 80 de ingrediente au fost majestuos orchestrate pentru a da naștere elixirului nr. 5 al casei Chanel. Printre culorile aromelor sale, strălucesc puternic florile lui Grasse, dar dincolo de strălucirile de chihlimbar, iasomia a fost întotdeauna esența unei sticle Chanel: un parfum atât de comun și totuși atât de delicat si unic. Fiecare picătură distilează eleganța pură și rafinamentul parizian, un parfum revoluționar pentru femeia puternică, un parfum ce ascunde în acordurile piramidei sale olfactive cea mai pură magie si câteva picături sunt suficiente pentru a arunca o vraja.

Astfel capitala parfumului avea să dea naștere cele mai extravagante și opulente esențe ce avea să subjuge timp de un secol femeile din toată lumea: Coco Chanel No.5

Coco Chanel și parfumul ei norocos

La începutul anilor 1920, Gabrielle „Coco” Chanel era deja o privilegiată a elitei franceze. Conducând un Rolls Royce albastru, de la vila ei somptuoasă din sud până la buticurile sale de succes, Mademoiselle a rupt toate paradigmele a ceea ce era să fii o femeie a vremii, oferind lumii o definiție clară a ceea ce ar fi însemnat femeia modernă, o apariție spectaculos de efervescentă, o femeie care nu era limitată de regulile unei doamne și cu ea un nou parfum care o definea.

Inovator din toate punctele de vedere, Chanel No.5 a definit o nouă eră în parfumerie înlăturând de pe măsuțele de toaletă sticlele delicate, desenate în stil baroc și înlocuind parfumurile monoflorale.

Noul recipient tăiat în sticlă transparență, cu o etichetă subtil de elegantă ce purta triumfătoare numărul norocos a lui „Coco” aducea o compoziție fabuloasă. Ylang-ylang, iasomie Grasse, trandafirii de mai, vetiver Bourbon, lemn de santal și portocală amară, o compoziție cu note surprinzătoare care împreună au format o armonie luxoasă și atemporală, care și astăzi este și probabil va continua să fie – cel mai legendar parfum din lume.

Chanel No.5

Cel mai prodigios secol

Trebuie să recunoaștem că fiecare generație se poate mândri că a fost contemporană cu oameni care au schimbat ceva cu viziunea și acțiunea lor.

Ultima sută de ani a adus cei mai faimoși oameni din industria cosmetică și fashion, dar cumva acesta de a aduce frumosul la rang de artă a făcut că unele personalități să exceleze cu brio în diverse domenii, înclinând balanță spre perfecțiune.

Făcând punte peste timp ajungem la Thomas Carlyle, de exemplu, cel pe care îl cunoaștem după ceasurile făcute 100% din plastic cules din ocean sau după faimosul Tom Ford parfum. Un un cunoscut designer vestimentar și regizor de film american, a devenit faimos ca director de creație la Gucci și Yves Saint Laurent.

tom ford parfum

În 2006, Ford și-a lansat propria linie de îmbrăcăminte, Tom Ford, dar a regizat și filmul nominalizat la Oscar „A Single Man” și Nocturnal Animals, câștigător al premiului juriului la Festivalul de Film de la Veneția.

Iată deci doua destine de la inceput și sfârșit de secol, unite parca de aceeași pasiune, sunt cele care au schimbat într-un anume mod lumea.

 • 23
 •  
 •  
 •  
 •  

Be the first to comment on "Coco Chanel No.5 – povestea simbol al ultimului secol"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*