Cum alegem cel mai bun ecran de proiectie, tipuri și criterii de diferențiere

ecran de proiectii
Share the joy
 • 68
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Cum alegem cel mai bun ecran de proiectie, tipuri și criterii de diferențiere

Într-o lume în care imaginea face cât o mie de cuvinte suntem obișnuiți să ne bucurăm de clipuri și fotografii cu cea mai bună rezoluție, datorită tehnologiei HD implementată pe toate gadgeturile și dispozitivele noastre, așadar ne dorim imagini cât mai fidele și aproape de realitate, în orice loc și moment.

Era diapozitivelor a trecut de mult, peretele alb pe care proiectam filme pentru copii la școală, grădiniță și acasă sau diverse proiecte la birou, fiind înlocuite de ecrane proiecție ce redau fidel orice imagine.

Un ecran de proiectie bine ales este un criteriu important atunci când vrem să prezentăm în cel mai performant mod proiectele noastre. La birou sau în orice sală de ședințe, un proiector și un ecran de proiectie sunt indispensabile.

Indiferent dacă doriți să obțineți o experiență autentică de home theater sau vreți să faceți diverse prezentări, ecranul de proiecție ar trebui să fie adecvat pentru a vă putea bucura de vizionarea video excelentă cu cele mai clare detalii și cele mai frumoase și autentice culori.

Când vine vorba de a obține o proiecție fidelă a clipurilor și fotografiilor noastre, trebuie să ținem cont că acest lucru va depinde în cea mai mare parte de tipul ecran de proiectie pe care îl avem. De aceea astăzi încercăm să vedem care ar fi criteriile după care alegem un ecran proiecție în funcție de necesitățile noastre.

ecran de proiectii

Tipuri ecrane de proiectie

 • Ecranele fixe sunt cele mai economice și mai simple la momentul instalării, deoarece acestea sunt alcătuite din structuri rigide care trebuie plasate pe o suprafață plană, cum ar fi pereții. Acest tip de ecran poate fi asemănat cu cel de la cinematograf deoarece este fix și nu poate fi mutat.
 • Ecranele de proiecție mobile au avantajul de a se rula pentru a fi mutate în orice spațiu din casă, birou etc. Acestea au o structură mai ușoară decât a celor fixe pentru a facilita manevrarea lor. Ecranele de proiecție mobile au funcții diferite și se împart în două categorii precum ar fi:
  – electrice, dotate cu un mic motor electric care va ușura rularea sau desfășurarea automată
  – manualele pentru că manipularea lor este realizată prin acționarea unui șnur montat pe un mic scripete cu arc.
 • Ecranele de proiecție pe trepied au o structură ușoară și pot fi mutate în orice moment fără niciun efort. Sunt de dimensiuni mai mici și pot fi folosite pentru prezentări în săli de clasă, birouri sau acasă. Aceste ecrane oferă posibilitatea de a regla înălțimea și gradul de înclinație, ceea ce asigură o adaptare perfectă în funcție de necesitate.

Avantajele ecranelor de proiecție

Ecranele proiecție înlocuiesc cu succes tabla de prezentare în mai toate instituțiile. Cu ajutorul lor putem obține imagini de dimensiuni mai mari decât cele oferite de ecranul unui televizor, putând fi folosite cu succes în aule, săli de conferință, birouri, spații deschise etc.

Pentru ecranele de proiecție mobile nu este necesar avem un spațiu mare. Acestea pot fi ascunse într-o nișă în tavan și desfășurate doar în momentul folosirii, astfel putem să ne bucurăm de imagini clare, în dimensiuni mari, doar când avem nevoie.

Cu acest tip de ecran puteți să vă bucurăți de vizionarea diverselor evenimente, filme, meciuri etc. împreună cu familia și prietenii.

În școli se utilizează deja în cadrul metodei de studiu, deoarece copiii sunt mai atenți și învață mai repede din clipurile oferite de manualele interactive.

ecran de proiectii

Prezentările de proiecte în cadrul ședințelor sau conferințelor nu au fost niciodată mai simple. Ajutați de un indicator laser, puteți prezenta cu succes și cele mai minuțioase proiecte. Imagini statice sau mobile sunt mai ușor de prezentala dimensiuni mai mari și ecranul va fi un instrument util în cadrul întâlnirilor la nivel de lucru.

Toate ecranele de proiecție se întrețin foarte ușor și sunt durabile, reprezentând o investiție pentru viitor. Cu ajutorul acestora veți avea ocazia să vă bucurați de orice tip de proiect office sau acasă, fiind o opțiune ideală de a vă distra cu toată familia sau cu prietenii atunci când vine vorba de a viziona un concert, evenimente sportive sau filme, fără să vă faceți griji că trebuie să vă înghesuiți cu toții pe canapeaua din salon, în față ecranului TV.

De unde cumpărăm ecrane proiecții de calitate

Officedirect.ro oferă cele mai performante și de calitate produse, testate și omologate, din toate categoriile: eco, standard, premium.

Tot aici puteți găși cele mai bune cartuse imprimanta HP compatibile cu toate modelele de imprimante laser, la cele mai bune prețuri, cu garanția calității.

Specialiștii officedirect.ro vă oferă consiliere pentru alegerea produselor necesare în orice instituție, oferind prețuri juste și calitate ridicată.

 • 68
 •  
 •  
 •  
 •  

3 Comments on "Cum alegem cel mai bun ecran de proiectie, tipuri și criterii de diferențiere"

 1. Intr-un birou uneori este necesar acum depinde.

 2. Foarte utile in salile de sedinte.

 3. NIci ca stiam care sunt criteriile pentru a alege un ecran de proiecte, insa acum am ramas surprins. Foarte bun articolul, bine explicat, en-detail.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*