Tot ce trebuie să știi, dacă ai nevoie să cumperi un nou tocător hârtie pentru birou

tocator hartie
Share the joy

Tot ce trebuie să știi, dacă ai nevoie să cumperi un nou tocător hârtie pentru birou

Unul dintre produsele necesare în orice birou este un tocător hârtie. Acesta ne va permite să distrugem toate tipurile de documente, economisind timp și bani. Dacă acum câțiva ani un astfel de aparat era dificil de procurat, astăzi găsim distrugătoare documente de toate dimensiunile putând fi adaptate după toate nevoile și bugetele disponibile.

De ce trebuie să ții cont când achiziționezi un tocător hârtie?distrugator documente

Atunci când alegem să cumpăram un tocător hârtie trebuie să luăm în considerare mai mulți factori. Mai întâi trebuie să determinăm dacă avem nevoie de acesta și pentru acasă sau dacă îl vom folosi doar la muncă, caz în care trebuie sa alegem unul portabil.

Un alt factor important înainte de achiziționarea unui tocător hârtie este să ținem cont de numărul de persoane care îl vor folosi și de cantitatea de hârtie pe care dorim să o distrugem la un moment dat.

Pentru acasă de exemplu trebuie să ținem cont de faptul că vom distruge cu mai puțină continuitate, doar ocazional, în timp ce într-un birou cu mai mulți lucrători, posibil ca distrugătorul de documente să funcționeze continuu.

Pentru birou este necesar să achiziționăm un tocător de hârtie profesional, deoarece multe dintre documentele imprimate la locul de muncă conțin date personale sensibile ale companiilor sau persoanelor care trebuie distruse cu mare atenție.

Despre importanta protejarii datelor personale și evitării scurgerilor de informații personale, v-am mai vorbit într-un articol trecut, de aceea achiziționarea unui tocător hârtie pentru biroul nostru este foarte importantă.

Criterii de luat în seamă

tocător hârtieMai întâi de toate este important să analizăm stilul de tăiere al distrugatorului de hârtie. Aceste aparate se pot clasifica 3 tipuri de distrugătoare documente:

  • Distrugătoare documente strip-cut ( taie foaia în benzi înguste)
  • Distrugătoare documente cross-cut (taie foaia și pe vertical și pe orizontal)
  • Distrugătoare documente micro-cut (taie foaia în bucățele foarte mici)

Pentru documente de mare confidențialitate, vom avea nevoie de un tocător hârtie micro-cut, în timp ce pentru documente mai puțin importante punem alege un tocător hârtie cu un grad de distrugere mai mic.

Tipuri, funcții și caracteristici

După cunoaşterea caracteristicilor de bază ale distrugătoarelor de hârtie, un alt criteriu de departajare ar putea fi funcţiile inovatoare care pot distruge uşor, rapid şi sigur documente pe diferite tipuri de suport.

Unele distrugătoare evită blocajele de hârtie, frustrarea cea mai mare în rândul utilizatorilor acestor aparate. Astfel cu cât este mai mare puterea cu numărul de pagini distruse în acelaşi timp cu atât mai bună este performanţa, siguranţa, rezistenţa, durabilitate şi economia de timp şi de bani.

Distrugătoarele de documente mai performanțe au senzori de securitate care oferă diferite niveluri de protecţie şi opresc automat aparatul atunci când mâinile sunt aproape de orificiul de intrare a hârtiei.

Alte funcţii pe care să le iei în seamă pot fi: distrugere de Cd-uri şi DVD-uri, distrugere de sine, agrafe de birou, cărţi de credit sau diferite tipuri de carduri. Ecrane LCD, sistem economisire de energie care opreşte aparatul dacă acesta nu este utilizat timp de jumătate de oră, sistem de ungere integrat, coş cu o capacitate mare, roti pentru deplasare, etc. sunt alte caracteristici importante care pot înclina balanța spre un model sau altul.

Un alt element care trebuie luat în considerare este viteza de distrugere, deoarece este necesar să se țină cont de puterea motorului care acționează lamele tocătorului. Viteza mai este determinată și de cantitatea de hârtie care trebuie distrusă într-o zi.

Desigur, dacă se blochează, nu ai nevoie de camere endoscopice pentru a vedea în colturi mici și obscure. Unele tocătoare hârtie se deschid foarte ușor pentru a extrage hârtiile blocate sau lubrifia lamele tocătoare.

Ce este o camera endoscopica?

camere endoscopiceDesigur, este un gadget care nici el nu trebuie sa iti lipseasca! O camera endoscopica este utila în perimetrul casei sau a biroului, pentru a te ajuta să diagnostichezi cu ușurință defecțiuni survenite în diverse locuri înguste, colţuri obscure, interioare țevi, mască baie etc., întrucât este obiectul dedicat pentru inspectarea spaţiilor strâmte.

Pentru industria auto de exemplu, aceste camere endoscopice sunt un adevărat asistent eficient care economisește timp întrucât duce la identificarea rapidă a problemele pieselor care compun motorul mașinii sau al ansamblelor plasate în locuri greu accesibile.

Tubul flexibil cu camera foto video de dimensiuni reduse și zoom-ul optic transforma aceste camere de inspecție în elemente de bază și în medicină sau stomatologie conferind o fidelitate maximă în inspectarea zonelor sensibile prin detalii exacte care conduc spre un diagnostic precis.

Interesant gadget, nu-i aşa?

1 Comment on "Tot ce trebuie să știi, dacă ai nevoie să cumperi un nou tocător hârtie pentru birou"

  1. Valeria Chertes | iulie 24, 2018 at 9:20 pm | Răspunde

    Foarte interesant.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*