5 categorii de produse, foarte importante în orice birou
1. Arhivatoare
Imaginea unui birou şi a angajaţilor care lucrează acolo trebuie să fie mereu perfectă. Totul trebuie să fie organizat şi aşezat la locul lui astfel încât să fie simplu şi rapid de găsit.
Pentru că un birou dezordonat poate duce la o lipsă de productivitate, ideal ar fi ca pe fiecare masă să se găsească câte un organizator. De la acele rafturi metalice, bibliorafturi cu folii sau dosare, până la agende, serviete sau cutii de arhivare, toate te vor ajută să ţii fiecare foaie la locul ei.
Pentru că toate actele să stea unde le aşezi fie le poţi perfora şi să le pui într-un dosar cu şină, fie le poţi capsa şi le ordonezi în folii separate.
Capsatoarele sunt simplu de folosit, dar uneori este nevoie sa grupezi mai multe foi și acestea nu le pot capsa pe toate deodată. Pentru ați uşura munca alege perforatoare profesionale. Acestea sunt ideale pentru realizarea îndosarierelor de tot felul de acte.
În această categorie intră perforatoarele manuale cu capacitate mare de perforare între 65-300 coli, perforatoare cu 4 perforaţii şi perforator aplicator capse .
Perforatoarele sunt de mai multe tipuri: perforatorul cu o gaură,potrivit pentru perforarea cu o singură gaură a diferitelor documente din hârtie, cu două găuri, care este cel mai utilizat perforator la birou şi acasă. La acestea distanţa dintre perforaţii este de 80 mm, diametrul perforaţiei între 4.5 şi 7 mm, iar capacitatea de perforare între 10 şi 500 de coli la cele profesionale.
Mai sunt perforatoarele cu patru găuri. Acestea se utilizează pentru perforarea foilor ce se îndosariază în caiete mecanice cu 4 inele, sunt metalice, distanţa dintre perforaţii este de 80 mm, iar diametrul perforaţiei între 4.5 şi 7 mm. Capacitatea de perforare este cuprinsă între 10 şi 200 de coli şi în general sunt folosite pentru uz profesional.
2. Corespondenţa
Orice birou primeşte şi trimite foarte multe plicuri din hartie. Scrisori oficiale, note de plată, chitanţe şi chiar felicitări, iau zilnic drumul oficiului poştal.
Plicurile trebuie să fie de calitate, din hârtie groasă, să protejeze corespondenţa şi să ajungă în perfectă stare la destinatar. Amintiţi-vă că imaginea este foarte importantă şi stă în detalii mici, cum ar fi plicurile.
Pentru a trimite documente clienţilor alege plicuri adecvate. Exista o categorie diversificată de plicuri: albe simple pentru corespondenţă comună, plicurile kraft simple sunt asemănătoare cu cele albe , au hârtia siliconată şi aer de corespondenţă oficială. Plicurile cu fereastră au avantajul de a economisi timp şi muncă, eliminând necesitatea de a scrie adresa sau de a printa o etichetă pentru plic, toate datele putând fi citite cu uşurinţă prin fereastra transparentă. Cele cu burduf pot adăposti în interiorul lor şi câte un top de hârtie şi se numesc aşa pentru că se deschid întocmai că o pungă. Mai sunt plicuri anti-şoc , care protejează conținutul şi plicuri port-document care au o parte din plastic transparent şi sunt folosite pentru distribuirea documentelor de livrare care însoţesc mărfurile.
Toate plicurile au diverse moduri de închidere, fie cu clapă lateral, fie în partea superioară. Şi modalitatea de sigilare este diferită, cu bandă de lipici autoadezivă, bandă siliconică sau gumata.
Oricum ar fi, plicurile sunt foarte importante pentru imaginea pe care firma voastră o arată clienţilor.
3. Hârtia
Aceasta ar putea intra tot la corespondenţă, dacă ne gândim doar la formatul clasic, coala tip A4 pentru copiator, care este arhicunoscută. Dar mai sunt coli tipizate, imprimate cu antetul firmei sau chiar filigranate, apoi mai putem enumera hârtia colorată, carton special pentru imprimată, hârtia de calc, autocolante, role de hârtie pentru fax sau casa de marcat, cuburi de hârtie şi post-it.
4. Tehnică de birou
Aici intră toate aparatele care ajută la endorsarea, infolierea, spiralarea, laminarea, ştanţarea sau finisarea de orice tip a documentelor. Tot aici putem vorbi şi despre clasicele calculatoare de birou, ghilotine pentru tăiat hârtia şi chiar distrugătoarele de documente sau CD-uri. Tehnica de birou trebuie să fie de calitate, astfel încât să ușureze munca angajaților.
Desigur nu trebuie să neglijaţi niciodată consumabilele şi mai ales să vă asiguraţi că aveţi stocuri şi rezerve pentru o bună funcţionalitate a biroului în perioada imediat următoare.
Cand lucram, eu eram responsabila de aceste stocuri si mereu aveam grija sa comand din timp tot ce era necesar pentru buna functionare a firmei.
LA noi in birou e haos total, nu avem tot ce ne trebuie, dar seful vrea totul perfect. I-am explicat ca nu avem cum face totul cum vrea el,atat timp cat nu ofera toate conditiile. Pana la urma a inteles, dar tot nu face nimic sa remedieze situatia. Se complace 🙁
Din punctul meu de vedere, pixurile si creioanele de toate felurile plus hartia ar trebuia chiar sa nu lipseasca. Restul se mai poate adapta 😉
Este foarte important ca un birou sa fie dotat cu aceste obiecte de birotica pentru o buna organizare