Contracte service multifunctionale, de ce ai nevoie de ele?

service multifunctionale
Share the joy

Contracte service multifunctionale, de ce ai nevoie de ele?

Astăzi diversitatea activităţilor pe care mii de companii le desfăşoară, presupune că multe întreprinderi, companii şi diverse afaceri, funcţionează la diferite niveluri, timp de 24 de ore, 7 zile pe săptămână.

Pentru fiecare dintre acestea este nevoie de personal care să se ocupe cu logistica şi managementul diverselor acte şi documente, indiferent dacă compania respectivă se ocupă de livrare şi producere mărfuri sau doar prestează servicii. Însă structurarea unei companii nu este uşoară, mai ales dacă este nevoie de personal gata să răspundă în orice moment al zilei. Ce pot face companiile pentru a face faţă acestei realităţi?

Cu siguranţă cea mai bună opţiune este îmbinarea mai multor servicii, folosirea multifuncţionalelor şi angajarea de personal calificat, capabil să facă faţă oricărei provocări.

Îmbinarea mai multor departamente în cadrul aceleiaşi companii se practică la nivel înalt de câţiva ani încoace, până şi de personal calificat abundă piaţa muncii, din nefericire abia acum managerii au început să inteleaga că folosirea unui echipament performant, creşte productivitatea şi reduce costurile. De aceea, tot mai mulţi manageri, închiriază echipament şi încheie diverse contracte service multifunctionale.

O companie care oferă spre vânzare şi închiriere imprimante multifuncţionale, este Discovery Service, retiler important pe acest segment de piaţă. Acestia oferă la preț avantajos echipamente profesionale şi servicie de întreţinere a acestora.

Ce este o multifuncţională?

O imprimantă multifuncţională este un echipament de birou, care combină funcţii de imprimare, scanare, fax, copiator şi cititor de card de memorie. Astăzi, cele mai multe modele pot trimite de asemenea diverse documente prin e-mail. În general acest tip de echipament are un mod de afişare monocrom sau de control LCD color care face mânuirea acestora, ușoară și comodă. Din nefericire în România actele şi documentele electronice sunt acceptate în foarte puţine locuri, de aceea este nevoie că totul să fie imprimat.

De cele mai multe ori tipărirea documentaţiei pentru un proiect amplu, implică o imensă cantitate de muncă din partea angajaţilor, iar volumul de foi care trebuiesc tipărite într-un timp foarte scurt depăşeşte capacitatea de lucru a tuturor imprimantelor dintr-o firmă.

Multifuncţionala laser a început să înlocuiască treptat imprimantele tradiţionale, în mai toate companiile, datorită faptului că oferă un mare avantaj şi anume: creşte productivitatea şi reduce foarte mult costurile.

O multifuncţională înlocuieşte până la patru echipamente, iar pentru aceasta vei folosi mai puţine cabluri şi implicit vei face economie de electricitate, pentru că va fi o singură sursa consumatoare. Chiar şi costul unei multifuncţionale reprezintă un adevărat avantaj, deoarece achiziţionarea uneia, costă mai puţin decât să cumperi fiecare echipament separat.

Atunci când achiziţionezi sau închiriezi o multifuncţională trebuie să fii atent deoarece modele mai puţin costisitoare nu permit de obicei două operaţii simultan. La cele performante anumite caracteristici, cum ar fi fotocopierea sau imprimarea fotografiilor sau a unor documente de pe un card, sunt accesibile fără a fi nevoie să porniţi PC-ul la care este conectat aparatul multifuncţional.

Pe lângă faptul că în aceeaşi carcasa sunt îmbinate pana la patru echipamente clasice, acestea prezintă şi alte avantaje, însă cel mai mare este calitatea documentelor imprimate cu un printer laser. Net superioară faţă de cele imprimate cu cerneală, fiecare detaliu fiind vizibil, calitatea acestor documente face că aceste multifuncţionale să fie tot mai căutate.

Dar avantajele nu se opresc aici. Preţul tonerelor este mai mic cu aproximativ 50% faţă de cartuşele cu cerneală, numărul copiilor realizate cu acelaşi toner laser este de până la 2000 de copii, datorită faptului că imprimarea se face cu ajutorul unui tip de cerneală uscată şi nu clasică, lichidă. Chiar şi felul cernelei îl constituie avantaj, deoarece la copiatoarele clasice, capul de imprimare se înfundă adesea cu cerneală care se usucă, dacă imprimantă nu este folosită un timp.

Însă pentru instalarea completă a tuturor echipamentelor, precum şi întreţinerea acestor multifuncţionale este nevoie de personal bine documentat. De aceea un contract service multifuncţionale îţi poate salva la un moment dat echipamentul dar şi afacerea, în cazul în care ceva se defectează fix când ai de predat rapoarte stufoase.

Contracte service multifunctionale

De ce ai nevoie de un contract service multifunctionale?

Noile multifuncţionale ocupă mai puţin spaţiu, asta înseamnă că în interiorul unui singur echipament, se găsesc toate componentele celorlalte pe care le-a înlocuit. Dacă pentru a schimba un toner la o imprimanta obişnuită nu era nevoie decât să ridici capacul, la aceste echipamente totul devine complicat, dacă nu ai pregătirea necesară.

Pentru a funcţiona perfect, pe lângă toner, aceste echipamente mai au nevoie şi de calibrare a diferitelor unităţi de imagine, unităţi de fixare şi role tracţiune. Totodată dacă oricare dintre componentele unei multifuncţionale (scanner, imprimantă etc.) nu mai funcţionează, celelalte nu pot fi folosite până când nu este este reparată componentă defectă (la unele modele unele funcţii pot fi independente).

Întreţinerea şi service-ul pentru fiecare dintre acestea în parte, te poate costa o mică avere, însă la Discovery Service, poţi opta pentru contracte service multifunctionale totale, care să îţi ofere service şi consultanţă, fără să plăteşti nimic în plus.

De asemenea, Discovery Service îţi poate oferi un sistem de întreţinere şi service lunar pentru echipamentul tău, un sistem în care vei avea doar grijă înlocuirii la timp a tonerului, a unităţilor de imagine sau a pieselor de schimb, în vreme ce echipa Discovery Service va asigura întreţinerea şi service-ul aferent. În acest caz, la Discovery Service ai preţuri începând de la 7 Euro/lună.

1 Comment on "Contracte service multifunctionale, de ce ai nevoie de ele?"

  1. Intr-o firma care are cel putin o multifunctioanala daca nu ai un contract cu o firma specializata cand se strica te apuca plansul si pierzi bani pana cineva vine sa ti-o repare.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*