Craciunozaurul de Tom Fletcher, recenzie carte

Craciunozaurul de Tom Fletcher, recenzie carte
Share the joy
 • 123
 •  
 •  
 • 5
 •  
 •  

Craciunozaurul de Tom Fletcher

Dragii mei cititori astăzi vă aduc puțină magie cu o carte specială: Craciunozaurul de Tom Fletcher.

Chiar dacă sărbătorile de iarnă au trecut de mult, cartea de astăzi este despre armonie și despre familie, despre bucurie și vraja care se așterne în jurul bradului de crăciun, despre prietenie și tot ce înseamnă bucuria din ochii tuturor, când steluțe argintii se cern din înaltul cerului.

Știm cu toții că atunci când se apropie sărbătorile cele mai speciale din an, facem orice pentru a ne bucura de familie, cu atât mai mult când copiii se află în jurul nostru și au nevoie de acei stimuli magici pe care ii oferă aceste sărbători.

Când totul este învăluit în parfum de cetină și scorțișoară, când luminițele sclipesc poznașe și colindele se aud în surdină, cadourile sunt un element cheie al acelor zile, un lucru fundamental fără de care crăciunul poate nu ar exista.

Fiul meu și-a dorit cartea Craciunozaurul imediat după sărbătorile de iarnă, când majoritatea colegilor l-au primit. Am reușit să îl găsesc pe rafurile librăriei targulcartii.ro, la fel de magice și la fel de pline de daruri ca sacul lui Moș Crăciun.

Ori de câte ori vă doriți o carte, acesta este locul de unde trebuie să începeți căutările pentru că oferta site-ului este de neegalat și poți găsi cărți la un preț extrem de mic sau titluri cu adevărat rare.

Craciunozaurul de Tom Fletcher, recenzie carte

Știți deja că eu citesc cărțile fiului meu, chiar dacă are aproape 11 ani și mi-ar putea povesti ce se întâmplă în carte, când îl văd atât de fericit, râzând cu gura până la urechi, mor de curiozitate și parcurg și eu cartea. Ei bine, Craciunozaurul de Tom Fletcher este cea mai distractivă lectura din ultimul timp pe care v-o recomand din inimă, indiferent dacă sunteți copii sau adulți.

Între paginile cărții ne întâlnim cu niște eroi fermecători. William un băiat de zece ani fascinat de dinozauri și lumea lor. Băiatul iubește atât de mult aceste făpturi că nu este deloc surprinzător faptul că pijamalele, șosetele, jucăriile și chiar periuța de dinți erau imprimate cu dinozauri. William locuiește împreună cu tatăl său, Bob, într-o casă aflată la periferia unui oraș aglomerat.

Pe lângă cei doi Trundle care iubeau crăciunul, ne vom întâlni și cu alte personaje haioase care împreună creează o poveste magică și deosebit de frumoasă.

Brenda Payne este o fetiță bogată , dar răutăcioasă, „cea mai rea fată din școală și eventual din lume” cum avea să spună William la un moment dat. Mai este un tip destul de rău numit Huxley, poreclit și Vânătorul și câinele lui pe care îl chema Hamler, Moș Crăciun care nu ar mai avea nevoie de nicio descriere, nu-i așa? și mulți elfi.

Dar cel mai fascinat și magic personaj este Craciunozaurul!

William Trundle este un băiat de zece ani care, într-un accident grav și-a pierdut mama și a rămas în scaun cu roțile. Odată cu trecerea timpului, copilul se integrează în comunitate, mergând la școală până când apare odioasă Brenda, o fată nouă care reușește să îl umilească în față tuturor prietenilor săi, în cele din urmă întorcându-i împotriva lui. Astfel William se trezește singur, fiind foarte trist și deprimat.

Tatăl lui William obișnuia să îi citească povești înainte să adoarmă și într-o seară înainte de crăciun îl întreabă pe băiat ce își dorește de la Moș. De aici începe distracția și adevărata magie.

O gașcă de elfi pitici cu nume haioase descoperă într-o mină de gheață, în timp ce săpau după jucării, un ou gigant de dinozaur. Moș Crăciun decide să aibă grijă de ou… dar nu vă zic mai mult și va las pe voi să descoperiți cum. În ajunul Crăciunului un dinozaur drăguț, ce părea cioplit în sticlă, iese din ou și printr-o serie de întâmplări palpitante ajunge în față patului lui William, devenind temporar cadoul lui de crăciun.

Craciunozaurul de Tom Fletcher, pareri

Tom Fletcher – Despre autor

Tom Fletcher este un fondator trupei britanice McFly, precum și compozitorul unor cântece ale unor formații cunoscute în UK. Cartea Craciunozaurul a avut un debut de succes, fiind iubită de toți copiii din lume, inclusiv de al meu.

Povestea pe care Tom Fletcher le-o oferă tinerilor cititori începe într-un mod ezitant, oarecum trist, dar se transformă într-o poveste profundă, frumoasă și plină de sentimente.

Autorul a reușit să transmită pe fiecare pagină vraja sărbătorilor de Crăciun încărcate de iluzie, magie și mister, dragoste, familie și prietenie… Un roman plin de valori și de lucruri asupra cărora să te oprești și să reflectezi.

Cartea este plină de ilustrații grafice magnifice, care vor face lectura și mai magică și te vor lasă cu un zâmbet fericit când vei închide coperta.

Craciunozaurul de Tom Fletcher este un roman prețios despre Crăciun, o poveste amuzantă, deosebit de frumoasă, care va captiva cititorii, indiferent de vârstă acestora.

 • 123
 •  
 •  
 • 5
 •  

2 Comments on "Craciunozaurul de Tom Fletcher, recenzie carte"

 1. Pare foarte interesantă această carte, mulțumim pentru recomandare!

 2. Ce drăguță carte ,mulțumim pentru recenzie.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*