Benji Franklin. Puştiul miliardar (vol.1) de Raymond Bean, recenzie carte

Benji Franklin
Share the joy

Benji Franklin. Puştiul miliardar (vol.1) de Raymond Bean, recenzie carte

De ceva vreme va prezint cărţi pentru copii. Nu, nu am redevenit copil… cu toate că în adâncul sufletului încă sunt unul, dar am începui să îi iau fiului meu cărți pentru vacanţă şi pentru după-amiezile plictisitoare când ploile de vară nu ne vor lasă să ne jucăm în parc.

Va spun de fiecare dată când fac recenzia unei cărţi pentru copii, că lectura şi obiceiul de a citi, trebuiesc inoculate de la vârste fragede. Ştiinţific s-a demonstrat că persoanele care citesc, completează rebus sau care fac calcule mintale toată viaţa, au funcţiile de cunoaştere ale creierului, mai accentuate, unele studii arătând chiar importanţa antrenării creierului în reducerea incidenţei a bolii Alzheimer.

În plus este demonstrat ca puştii care citesc au imaginația mai bogată şi un sistem de ghidaj interior cu mult mai elevat decât a celor care nu au prins gustul lecturii. Despre importanţa lecturii încă de la vârstă fragedă şi despre avantajele pe care le are un copil care descoperă lumea cu ajutorul cărţilor v-am mai vorbit. Nu o să reiau, dar o să subliniez din nou că specialiştii afirmă că lectura face orice copil mai inteligent, mai creativ şi mai receptiv.

Ce cărți să îi iau copilului? Cu siguranţă această întrebare şi-o pune fiecare parinte. Eu pe lângă lectura obligatorie de la școală, îi aleg cărţi haioase, cu diverse reprezentații grafice şi enciclopedii ilustrate care să îl atragă în universul fascinant al cărților.

Astăzi vă prezint primul volum al unei serii pentru copii, care se anunță foarte interesantă și amuzantă: Benji Franklin. Puştiul miliardar

Benji Franklin. Puştiul miliardar (vol.1)

Autor(i): Raymond Bean
Ilustraţii: Matthew Vimislik
Tip coperta: Hardcover
Editura: Corint
An apariţie: 2017
Număr pagini: 96

Descriere:

După ce creează o revoluționară aplicație pentru calculatoare, Benjamin „Benji“ Franklin devine singurul puști miliardar din lume. Dar acest mogul în vârstă de numai 12 ani știe că lumea nu se învârte în jurul lui. El plănuiește să își folosească averea recent dobândită pentru cauze nobile – cum ar fi salvarea lumii de amenințarea dinozaurilor ucigași!

Benji Franklin. Puştiul miliardar (vol.1), recenzie

La fel ca toate cărţile pe care le am de la Editura Corint, volumul este superb. Coperta cartonată este perfectă pentru ca această carte să fie citită şi recitită de zeci de ori. Mie îmi plac foarte mult cărţile care îşi păstrază aspectul impecabil si am obervat ca si copilului ii plac, coperta avand diferite texturi ăntre desene reliefate lucioase și restul imaginii care este mată.

Coperta este frumos ilustrată, în culorii vii, ceea ce face cartea mai atrăgătoare pentru tinerii cititori.

Cărţile de la editura Corint au fontul mare, uşor de citit, cu textul spart de elemente grafice care rup monotonia lecturii şi fiecare pagină devine foarte interesantă. De asemeni, fiecare volum vine însoţit de un semn de carte care prezintă o altă apariţie Corint, făcând-ul pe cel mic curios în privinţa acesteia. Cel puţin fiul meu de fiecare dată le studiază atent şi le cere, fapt ce mă bucură enorm.

Benji Franklin

Despre carte nu vreau să vă spun prea multe, copilul meu a citit-o deja de câteva ori, prima dată parcurgând-o în întregime într-o după amiază. Fiul meu este în clasa a doua, are aproape 9 ani şi adoră să citească, aşadar fiecare volum este devorat cu plăcere.

Benjamin „Benji“ Franklin este un puşti oarecare, care copilăreşte fără griji într-o familie normală. Tatăl sau meşterea diferite chestii din tot felul de lucruri. Odată chiar a făcut un satelit împreună cu Benji, pe care mai apoi l-a lansat în spaţiu, stârnind admirația fiului său.

Într-o zi la şcoală profesoara de informatică le-a dat drept temă să facă fiecare câte o aplicaţie pentru telefon.

Aplicaţia avea să ia naştere în urma lecţiilor de pian pe care Benji ar fi vrut să le evite într-o zi găsind o scuză buna.

Astfel a apărut aplicaţia de… găsit scuze plauzibile.

De aici, iau naştere o serie de întâmplări haioase, menite să îi amuze pe micii cititori.

Aplicaţia îi aduce o avere lui Benji, transformând-ul peste noapte în cel mai bogat puşti de pe pământ.

Când apar dinozaurii ucigași, Benjamin trebuie sa salveze lumea cu ajutorul minţii sale, dar vă las pe voi să descoperiți cum.

O carte frumoasa, perfectă pentru vacanţa de vară.

7 Comments on "Benji Franklin. Puştiul miliardar (vol.1) de Raymond Bean, recenzie carte"

 1. Valeria Chertes | iunie 5, 2017 at 3:54 pm | Răspunde

  Carticele dragute pentru copiii.

 2. O poveste frumoasa perfecta pentru copii si tineri pasionati de dinozauri si nu numai

 3. Aluculesei Brindusa | iunie 5, 2017 at 7:24 pm | Răspunde

  multumesc de prezentare,asa este un copil trebuie sa aiba mereu mintea activa si imi plac parintii ce au grija de mentalul copiilor!

 4. Din pacate pustii care citesc sunt pe cale de disparitie. Acum sunt pasionati de tablete si telefoane. Cine e de vina oare?

 5. ghelbere elena | iunie 6, 2017 at 9:28 am | Răspunde

  Pentru baiatul meu a trecut vremea acestor carti.

 6. Imi place ce subiecte abordeaza noii autori, pregatesc copii pentru viata.

 7. Multumim mult pentru sugestie. O voi cauta si eu

Leave a comment

Your email address will not be published.


*