4 motive pentru care sa iei in considerare constructia unei case din lemn

case din lemn
Share the joy

4 motive pentru care sa iei în considerare construcția unei case din lemn

O casă la curte este visul fiecăruia dintre noi. Un loc mirific unde liniştea să capete alte dimensiuni, locul în care să îţi creşti copiii, să-i vezi alergând desculţi prin curte şi unde să-ţi trăieşti liniştit bătrâneţile departe de tumultul oraşelor.

Şi cine nu ar vrea o casă de vacanţă? Un spaţiu tăcut, integrat în natură. Un loc unde ceaşca de cafea ar avea alt gust, iar ciripitul păsărelelor te-ar trezi în zilele leneşe de weekend.

Despre construcţia casei visurilor mele v-am mai vorbit pe blog. E un subiect care mă pasionează dintotdeauna, ba chiar la un moment dat, când a sosit timpul să apuc pe un drum în viaţă am făcut jumătate de pas spre arhitectură.

Construcţia unei case are multe aspecte şi începând de la teren şi până la cântatul colindelor în jurul bradului sunt multe calcule de făcut. De aceea astăzi vă vorbesc despre cea mai ieftină alternativă, cel mai durabil material și cele mai frumoase case.

Case din lemn

Auzim tot mai des vorbindu-se despre case ecologice şi despre constructii case din lemn. Acest tip de construcţii din lemn pot fi cel mai bun exemplu de casă confortabilă fără ca această să ducă la daune asupra mediului şi nici asupra bugetului familiei.

Casa din lemn îndeplineşte definiţia generală a casei ecologice, înţeleasă că o construcţie care respectă mediul cât mai mult posibil. Pe lângă faptul că este construită din materiale naturale, în viitor va afecta mediul cât mai puţin posibil, fără a produce deşeuri și va folosi energii regenerabile.

Construcţii case lemn

Tendinţa de a construi case din lemn sau de a le cumpăra deja unele prefabricate a crescut în ultimii ani, pentru că acestea presupun o soluţie economică şi durabilă în fața alternativelor pe care le putem consideră convenţionale. Casele de lemn certificate din punct de vedere ecologic sunt o alegere excelentă, net superioară oricărei construcţii convenţionale.

case din lemn

MOKAI BEACH & LOUNGE MAMAIA, constructie cuprinsa in portofoliul Bucovina Eco-Construct

Avantajele unei construcţii din lemn

  • Materiale

Lemnul este un material regenerabil fiind cea mai bună alegere ecologică. În plus, în comparaţie cu materialele de construcţie obişnuite şi în procesul de construcţie se economisesc bani semnificativi.

Lemnul are o mare rezistenţă mecanică şi este capabil să ofere aceeaşi protecţie că pereţii construiţi cu cărămizi. Nu uitaţi că structurile de lemn sunt comune în case construite în mod tradiţional şi că alegerea acestui material se datorează rezistentei sale enorme.

La soliditatea sa se adaugă o mare durabilitate. Casele din lemn au o rezistenţă mult mai ridicată la uzura produsă de umiditate şi intemperii, faţă de materialele convenţionale. Pe scurt, durabilitatea este practic eternă, dacă lemnul este tratat şi îngrijit corespunzător.

Datorită tratamentului ignifug, arderea nu este mai rapidă decât cea a unei clădiri din ciment, cărămizi şi beton. Astfel o casă din lemn este la fel de sigură că una din beton.

  • Costuri reduse

Indiferent dacă sunt prefabricate sau construite, pentru casele din lemn timpul necesar construcţiei este mult mai scurt. În plus, dacă aveţi o fundaţie, puteţi alege o casă personalizată a cărei amprentă la sol să coincidă cu fundaţia existentă. Nu aveţi nevoie de autorizaţii de construcţii sau de alte hârtii care în cazul unei case convenţionale ar fi necesare.

Pentru construcţia unei case din lemn nu sunt necesare mai mult de 4 sau 5 luni, asta incluzând şi faza de proiectare şi sunt necesari mai puţini lucrători, implicit mai puţine costuri.

  • Eficienţă, durabilitate

Când vine vorba de obţinerea eficienţei energetice, lemnul este un material excelent pentru izolarea termică a casei şi pentru economisirea energiei. Acesta o menţine caldă iarna şi răcoroasă în timpul verii. Lemnul este probabil unul dintre cele mai bune materiale cu propietăţi izolatoare.

  • Estetică

Estetica este una din punctele forte a unei case din lemn, atât din punctul de vedere al gustului personal cât şi al integrării în peisaj. Sentimentul de a trăi într-o casă din lemn este sinonim cu confortul şi bunăstarea.

Frumoasă şi diferită, acesta este modul în care mulţi văd o casă din lemn, dar acest concept este departe de imaginea cabanelor tradiţionale din lemn. Casele de lemn pot fi la fel de luxoase şi spectaculoase cum este orice altă construcţie.

Cine se ocupă de construcţii case din lemn

Bucovina Eco-Construct, o companie cu sediul în Vatra Dornei vă poate oferi construcţii din lemn moderne, la standarde înalte, la un excelent raport preţ/calitate. Casele din lemn ecologice, tradiţionale cu aspect desăvârşit sunt fabricate de către specialiştii de la Bucovina Eco-Construct doar pe bază de comandă fermă şi doar după semnarea unui contract.

Acestea vor fi proiectate şi realizate conform cu specificaţiile beneficiarului, Bucovina Eco-Construct având capacitatea de a pune în practică lucrările oriunde pe teritoriul României!

Casele din lemn realizate de către Bucovina Eco-Construct se predau beneficiarului finalizate, la cheie. Amenajările interioare şi exterioare se stabilesc de comun acord, după indicaţiile beneficiarilor.

 

2 Comments on "4 motive pentru care sa iei in considerare constructia unei case din lemn"

  1. Sunt foarte frumoase! Mi-ar place o cabanuta din lemn.

  2. Foarte utile sfaturile. AM stat in casa de lemn la munte era racoare. Dar ai mai multe dezavantaje decat avantaje. EU personal nu mi-as construi casa de lemn. Sunt mai mult folosite la munte.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*