Proiecte case mici, modul ideal de a investi banii pentru chirie

proiect case mici
Share the joy

Proiecte case mici, modul ideal de a investi banii pentru chirie

Trebuie să recunoaştem că la un moment dat în viaţă noastră toţi ne-am confruntat cu o întrebare foarte practică şi fundamentală:

– Voi continuă să plătesc chiria pentru restul vieţii mele? Nu mai bine folosesc acei bani pe care îi dau pe chirie într-un mod mai constructiv?

Cu siguranţă că majoritatea dintre noi răspund cu un NU categoric şi instinctiv la aceasta întrebare.

Cea de-a doua dilema, la fel de logică şi inevitabilă este:

– Îmi cumpăr o casă sau o construiesc singur şi unde găsesc proiecte de case mici?

Planificarea construcţiei unei case este un pas foarte important în viaţă oricărei persoane. Construirea unei case cu un buget decent, înseamnă mai presus de orice: planificare, adică înainte de orice altceva trebuie să vă faceţi un plan care să vă permită să atingeţi obiectivul propus fără cheltuieli suplimentare și fără depășirea exagerată a unui buget disponibil.

Construcţia în regie proprie a unei case mici vă va salva aproximativ 30% din banii pe care i-aţi investi în cumpărarea unei case cu aceleaşi caracteristici. Nu este chiar un argument minor atunci când te hotărăşti să faci o casă în loc să o cumperi, nu-i aşa? Iar dacă stai să calculezi, vei ajunge la concluzia că toţi banii pe care i-ai îngropat în chirie până acum ar fi fost de ajuns să faci construcţia unei case mici la roşu.

proiect case mici

Proiecte case mici, design şi schiţă

Poate cea mai atractivă şi mai distractivă parte a întregului proces din construire unei casei este proiectul, partea în care visam la cum va arată casa în care vom petrece tot restul vieţii, locul în care ne vom creşte copii şi poate şi nepoţii. Aici ideile încep să coboare pe pământ, să-şi facă loc afară din imaginaţia noastră şi să se transforme în planuri tehnice.

Modul cel mai simplu de a pune pe hârtie casă visurilor noastre este de a lucrat împreună cu un arhitect. Dar trebuie să ştiţi că există şi alte alternative pentru a avea un proiect pentru casa ta: poţi să cauţi proiecte case mici de la 1design.

Întotdeauna cu munca unui arhitect în spatele acestor proiecte de case mici, fiecare spaţiu va fi atent proiectat pentru a oferi o funcţionalitate maximă, fiecare ungher va avea destinaţia lui exactă şi fiecare treaptă va duce spre un confort total.

În spatele fiecărui proiect se află un vis, o idee unică, un concept dedicat pe care echipa condusă de arhitecţi profesionişti de la 1design în aduc la viaţă punând suflet, profesionalism, dedicaţie şi inovaţie.

Astăzi tot mai multe persoane renunţă la un apartament la bloc în favoarea unei case mici la curte. Însă proiectarea casei, trecând de visurile nostre trebuie să fie ancorată în realitate. De multe ori fără să avem noţiunea suprafeţelor suntem tentaţi să cerem arhitectului camere cu suprafeţe mari, holuri imense, inutile din punct de vedere funcţional, friguroase şi inestetice.

După ce evadezi din spaţiul minuscul al unui apartament de bloc tentaţia de a greşi în momentul creerii design-ului arhitectural este foarte mare. Dar un arhitect precum cei de la One Desighn îţi va explica cum unele proiecte case mici cu mansarda sunt de fapt mult mai încăpătoare decât acei mastodonţi răsăriţi în mai toate satele noastre. O casă mică, cu amprenta la sol exact cât suprafaţa unui apartament, dar mansardată va oferi un spaţiu inimaginabil, putând fi creată open space, loft sau compartimentată. Însă pentru a profită de spaţiul de care dispunem, doar cunoştinţele temeinice ale unu profesionist, precum cei din echipa One Design ne pot ajută.

Proiecte case mici cu mansardă

Casa nu trebuie să fie nici mică, nici mare, ci adaptată celor care o vor locui. Iar mansadarea unei case mici este cea mai eficientă, modernă şi convenabilă soluţie, practic podul casei care de cele mai multe ori devine spaţiu de depozitat, se transformă şi oferă locatarilor una sau două cameri perfect funcţionale, luminoase şi confortabile.

Întotdeauna în schiţa proiectului casele par mici, dar ulterior ridicării pereţilor, compartimentării şi acoperirii, capătă dimensiunile exacte. Sfatul specialiştilor de la 1design este ca întotdeauna să vă gândiţi la destinaţia finală a spaţiilor pe care le doriţi, deoarece pentru locuirea la casă compartimentarea este diferită de cea la bloc.

Casele se pot împărţi în case mici şi case mari însă acest aspect este dictat de numărul de membri ai familiei care locuiesc permanent şi de confortul şi dotările pe vi le doriţi.Întotdeauna trebuie să studiaţi şi câteva preţuri legate de întreţinerea acestor spaţii sau materialele pe care trebuie să le utilizaţi, astfel decizia de a porni în căutarea unor proiecte case mici să fie dictată doar de confort şi nu constrânsă de preţuri.

2 Comments on "Proiecte case mici, modul ideal de a investi banii pentru chirie"

  1. Mereu am spus ca decat sa platesti chirie e mai bine sa-ti cumperi o casa, o garsoniera sau un apartament. Asa rata la banca, daca se face credit, e mult mai mica decat chiria.

  2. Si eu mi-am facut o casuta atat cat sa ma pot simti bine in ea, nici mare nici mica.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*