5 avantaje ale acoperisurilor din lemn stratificat
Orice casă are nevoie de un acoperiş. Majoritatea celor care îşi construiesc o casă optează pentru o mansardă generoasă construită din lemn, atât pentru a câştiga spaţiu cât şi pentru aspectul pe care îl are aceasta.
Cele mai elegante materiale de construcţie sunt cele naturale. Iar lemnul este probabil cel mai folosit din toate timpurile. Frumuseţea şi eleganţa acestui material sunt incontestabile. Casele din lemn sunt deosebit de aspectuoase şi călduroase, iar preţul unei asemenea case este cu mult inferior unei case construite în sistem clasic.
Lemnul nu va avea nevoie niciodată de izolaţie suplimentară. El însuşi fiind un izolator excelent. De aceea tavanele si acoperișurile din lemn par să acapareze tot mai mult teren în ultimul timp.
În ceea ce priveşte estetica, grinzile de lemn pentru acoperişuri câştigă detaşat. Atmosfera creată sub plafoane din lemn, este unică. Astăzi vă vorbesc despre avantajele alegerii acestui material pentru acoperişul casei noastre.
Frumuseţea şi caracterul unui acoperiş din lemn
Din punct de vedere estetic tavanele din lemn stratificat sunt spectaculoase. Ultimele tehnologii de prelucrare a lemnului, îi oferă acestuia un look dinamic. Grinzile care altădată erau drepte, devin curbate, şerpuitoare, imprimând o atmosfera caldă încăperii. Astfel acoperisul din lemn este cea mai durabilă și estetică alternativă pentru acoperișul unei case.
Tavalene din lemn se încadrează perfect în orice stil arhitectural, aducând clădirii un plus de frumuseţe şi eleganţă.
Izolare
Lemnul este cel mai bun izolator. De aceea a fost folosit dintotdeauna la placarea pereţilor şi a tavanului. Lemnul pare să aibă viaţă proprie pe toată durata folosirii acestuia. Tavanele din lemn păstrează căldura în interior şi sunt bune izolatoare fonice, reducând şi absorbind zgomotul şi vibraţiile.
Se ştie că prin acoperişul unei case se pierde 30% din căldură. Casele cu acoperişul din lemn stratificat nu au această problemă. Lemnul înmagazinează căldura pe timpul verii, păstrând răcoare în încăpere şi o expulzează pe timpul iernii încălzind spaţiul pe care îl acoperă.
Costuri și cheltuieli
Lemnul este de departe un material de construcții ieftin și totodată cea mai buna opțiune pentru acoperișul unei case. Acoperirea cu lemn a unei clădiri, reduce cu până la 25% costurile cu manopera și materialele folosite.
Acoperișurile din lemn stratificat sunt proiectate și realizate cu precizie, apoi sunt trimise în bancul de lucru unde fiecare element devine parte a unui întreg.
Timp redus de construcție
Construcția unui acoperiș din lemn durează extrem de puțin. Din momentul în care iese din bancul de lucru, în doar câteva zile, acoperișul este gata, perfect îmbinat.
La o construcție cu tavan din placă de beton, durează pana la 40 de zile turnarea și uscarea acesteia, în funcție de suprafață. Chiar înainte de a fi construit acoperișul se generează costuri inutile și pierderi masive.
Tavanele și acoperișurile din lemn se construiesc rapid și curat, fiind doar asamblate la locul construcției.
Amprenta ecologica
Utilizarea lemnului în spațiu interior face din acele camere locuri mai calde și frumoase, îmbunătățind concentrarea și starea de spirit a celor care locuiesc sau lucrează acolo.
În plus lemnul nu afectează spațiul în care este așezată construcția fiind un material natural, ecologic, care se încadrează perfect oriunde fără a perturba echilibru spațiului înconjurător.
noi, cand am facut casa, spre final nu mai aveam nici foarte multi bani si nici mult timp pana sa vina toamna. am ajuns sa nu mai turnam placa sus si sa facem un acoperis de lemn. Foarte ieftin si usor.