Cofetăria Amalia, locul unde rețetele tradiționale prind viata doar din ingrediente 100% naturale

Cofetaria Amalia
Share the joy

Cofetăria Amalia, locul unde rețetele tradiționale prind viata doar din ingrediente 100% naturale

În ultimii ani se observă o reîntoarcere spre tradițional, spre origini. Parcă fiecare din noi am vrea să arătăm lumii sorgintea românească. Și sunt multe lucruri pe care trebuie să le etalăm că nici nu aș ști cu ce să încep… păduri verzi cu foșnet de poezie, șoaptele sărate ale marii și bineînțeles mâncărurile tradiționale atât de bune cum nu mai găsești în nici o bucătărie europeana.

Si pentru că suntem în preajma sărbătorilor de iarnă, vreau să va povestesc despre vestitul cozonac moldovenesc și despre o cofetărie care îl prepară după o rețeta tradițională, doar cu ingrediente 100% naturale.

Cofetaria Amalia

Cofetăria Amalia

cozonac Cofetăria AmaliaLa Cofetăria Amalia am ajuns într-o seară de septembrie când am vizitat niște prieteni din Fălticeni. Cred că am mâncat vreo 4 prăjituri diferite, atât de delicioase erau. Decorul elegant te invita să mai servești… ce mai, cu greu m-am abținut serile următoare să nu le fac din nou o vizită, eu locuind în Suceava, la vreo 30 de kilometri de Fălticeni.

Săptămânile următoare am tot mituit-o pe prietenă mea să îmi aducă delicioasele prăjituri la servici, asta până când i-am descoperit în Suceava, la doi pași de mine.

Astăzi m-am răsfățat cu nemărginită plăcere gustând din cozonacii tradiționali făcuți de această cofetărie. Întâmplător am fost la Târgul de Crăciun de pe esplanada din centru orașului și la una dintre căsuțe, cele mai pufoase și delicioase prăjituri se lăfăiau sub privirile pofticioase ale trecătorilor.

Cofetaria AmaliaCozonacii sunt nelipsiți de pe masă de Crăciun pentru a completa imaginea unor sărbători că în povești. Probabil cea mai cunoscută prăjitură tradițională românească, pregătirea unui cozonac este un veritabil test pentru toate gospodinele, de aceea multe dintre noi preferăm să îl cumpăram.

Ei bine, cozonacul de la Cofetăria Amalia este pufos la interior și bine rumenit la exterior, exact așa cum îl făcea bunica. Bine crescut și umplut doar cu nucă parfumată, are gustul prăjiturilor de altădată și nici nu poate fi altfel când fiecare ingredient din compoziția prăjiturilor acestei cofetării este 100% natural.

Nelipsit de pe mesele noastre în marile zilele de sărbătoare, cozonacul de la Cofetăria Amalia este perfect, extraordinar de gustos și pufos.

Cofetăria Amalia se bazează pe tradiție și produse naturale în făurirea celor mai bune deserturi tradiționale românești, astfel că alături de Cozonacul Marele m-am răsfățat și cu checul Pudrăţel şi Dolofănele pufoase și delicioase.

Cofetaria AmaliaChecul Pudrăţel este pufos ca un fulg de nea. Eu am ales varianta cu ciocolată pudrată din belșug cu zahăr vanilat, iar alături de el am luat câteva Dolofanele, cele mai savuroase plăcinte cu brânză din câte am mâncat vreodată.

Rețetele acestor bunătăți au fost menținute neschimbate păstrându-și gustul și savoarea autentică, date de ingredientele naturale.

Cofetăria Amalia produce o gamă vastă de torturi (torturi standard, torturi de nuntă și torturi personalizate), dar și patiserie (cozonaci, checuri, plăcinte, tarte, prăjituri). Produsele fiind vândute atât în cantități mici, cât și în cantități mari, conform preferințelor celor care se lasă vrăjiți de cele mai gustoase prăjituri din Suceava și Fălticeni…

Așadar dacă zilele acestea ajungeți pe esplanada Casei de Cultura, la Târgul de Crăciun, vizitați și standul Cofetăriei Amalia să gustați cozonac făcut ca pe vremea bunicii.

3 Comments on "Cofetăria Amalia, locul unde rețetele tradiționale prind viata doar din ingrediente 100% naturale"

  1. Cozonacul facut in Bucovina este cel mai pufos si delicios cozonac iar placintele sunt ceva de vis.

  2. Asa este, noi facem aici totrurile pentru aniversari si prajiturile pentru diferite ocazii. Nu am fost dezamagiti niciodata. Ne plac tare mult si sunt din ingredient natural. Un pic mai scumpe, dar merita!

  3. Numai minunatii am vazut, felicitari.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*