Ciocolata, un paradis irezistibil, recenzie carte + reteta trufe belgiene

ciocolata, un paradis irezistibil
Share the joy
 • 19
 •  
 •  
 • 4
 •  
 •  

Ciocolata, un paradis irezistibil

Nu se ştie încă exact cum a apărut ciocolata, originile acesteia însă fiind atribuite mexicanilor deoarece într-un sătuc de pe coasta Pacificului au fost descoperite vase datând din 1900 i.e.n. în a căror interior se găseau urme de cacao.

Ulterior Cristofor Columb a adus în Spania boabele preţioase de cacao, însă acestea au fost folosite de călugării spanioli pentru a prepara o băutură fierbinte îndulcită cu trestie de zahăr, la început folosită că medicament şi abia mult mai târziu a apărut acest deliciu care ocupă acum un important loc în preferinţele tuturor.

Nu există nici o îndoială că micul pătrăţel onctuos este unul din viciile ascunse pe care fiecare le are. Iar după ani de evoluţie gastronomică, ciocolata a devenit pur şi simplu majestuoasă, unele sortimente fiind atât de delicioase încât nu poţi rezista să le mănânci. Astăzi ciocolata poate capătă diverse forme şi culori surprinzătoare, fiind combinată cu diverse elemente începând de la foiţa de aur, până la piper şi ardei iute.

Dar ciocolata nu a trezit pasiuni doar papilelor gustative, ci şi diverse studii, dar şi creaţii literare. Astfel astăzi vreau să vă prezint o superbă carte din oferta libris.ro care mi-a atras atenţia de foarte multă vreme şi pentru că am reuşit să o aduc pe raftul bibliotecii mele, vă invit să o răsfoim împreună.

Ciocolata, un paradis irezistibil, recenzie

An apariție: 2016
Categoria: Cărți In Dar
Colecție: Helen Exley
Ediție: Cartonată
Nr. pagini: 76

Micul volum arată la fel de delicios că un pătrăţel de ciocolată şi nu ascunde arome de cacao între paginile sale, ci înşirate pe pagini luxuriante se regăsesc citate celebre despre savurosul aliment: ciocolata.

Ciocolata… Un paradis irezistibil! Ciocolata este catifelată, somptuoasă, bogată – o placere senzuală și luxoasă. Toată lumea îi iubește textura și mirosul când se topește. Aceasta carte este o adevărată terapie… pentru autorăsfăţ sau ca un cadou special.ciocolata, un paradis irezistibil

Citate din carte:

„Alte lucruri sunt doar mancare. Dar ciocolata este ciocolata.” (Patrick Skene Catling, n. 1925)
„Ciocolata nu cunoaste granite; vorbeste toate limbile; vine in toate in marimile; este inradacinata in multe culturi si discipline; si, asemenea Chinei, are o istorie indelungata. Ea are efect asupra starii de spirit, sanatatii si economiei, si face parte din viata noastra din copilarie si pana la adanci batraneti. Sunt costuri asociate cu ciocolata si este magie. Cineva poate iubi ciocolata, o poate studia. Eu le fac pe amandoua… Ciocolata este atat o industrie cat si o senzatie. Si o bucurie.” (Herman A. Berliner, din „Chocolate: Food of the Gods”)
„Atunci cand esti obosita si plictisita. Atunci cand ai nevoie de o imbratisare. Gasesti confort intr-o bucata imensa de prajitura cu ciocolata. Aceasta decadenta iti va imbunatati imediat starea de spirit. Si doar ca sa fii sigura – mai ia o bucata.” (Stuart & Linda Macfarlane)

Ingrediente pentru trufe de ciocolată:ciocolata

 • 200 grame ciocolată neagră cu un continut de cel putin 75% cacao;
 • 250 ml frișcă lichidă
 • lingura unt gras
 • pudră neagra de cacao pentru tavalit trufele
Preparare

Se încălzește frisca lichida împreună cu ciocolata, amestecând până la topirea acesteia. Se lasă la răcit la temperatura camerei. Când este rece se bate împreunuă cu untul moale pentru a forma un ganache omogen. Acesta se lasă la rece până a doua zi.

Din ganache se formează bile care se trec prin cacao.

Eu le aşez în cutie cu hârtie pergament între ele și le păstrez în congelator.

Sunt deosebit de cremoase cu un gust onctuos și luxuriant.

Ciocolata? E un paradis irezistibil, nu-i aşa?

 • 19
 •  
 •  
 • 4
 •  

5 Comments on "Ciocolata, un paradis irezistibil, recenzie carte + reteta trufe belgiene"

 1. Multumesc pentru reteta abia astept sa o pun in practica.

 2. Ador ciocolata si am sa fac reteta ta.

 3. Mancarea e pentru trup, ciocolata e pentru suflet!

 4. Ce reteta delicioasa si ce carte frumoasa. Multumesc pentru ambele.

 5. Indiferent ce cura de slabire tii nu poti sa te abtii sa nu mananci asa ceva

Leave a comment

Your email address will not be published.


*