Ce telefon mobil are cea mai bună cameră de pe piață în 2021

top telefoane camere foto
Share the joy

Ce telefon mobil are cea mai bună cameră de pe piață în 2021

Zilele trecute în timp ce mă uităm la câteva postări pe Instagram, am observat la o prietenă câteva poze incredibil de clare și luminoase. Evident postarea mi-a atras atenția deoarece fotografiile erau pur și simplu superbe și curioasă din fire am întrebat cu ce cameră sunt făcute. Răspunsul m-a lăsat fără glas… toate fotografiile erau făcute cu noul ei telefon, care costă un sfert din cât a costat camera mea foto, iar toate caracteristicile fotografiei erau net superioare la cele făcute cu camera mea profesională și pentru ca telefonul meu are deja 6 ani, m-am gândit să purced în căutarea unui înlocuitor.

În timp ce mulţi dintre voi acordă prioritate performanței, raportului calitate-preț, spațiului de stocare sau duratei de viață a bateriei, atunci când cumpăraţi un telefon mobil nou, pentru mine ceea ce va determina achiziționarea lui vor fi performațele și setările camerei dispozitivului. De ce? simplu! Orice telefon de ultimă generație este foarte performant pentru funcția care ar trebui să o îndeplinească, iar eu nu lucrez și nu editez nimic pe telefon, dar aș fi foarte încântată să nu trebuiască să mai car camera și trepiedul după mine atunci când am nevoie să fac fotografii, dacă rezultatele sunt similare sau chiar mai bune cu ajutorul unui telefon.

Dacă vreți un top telefoane camere foto, să știți că am găsit unul foarte documentat în articolul celor de la mobilup.ro, astăzi însă vă voi prezenta un top 3 al preferințelor mele.

Cum știu care este cel mai performant telefon pentru fotografie

Evident principala problemă este că pentru a ști dacă o cameră foto mobil este sau nu bună, nu este suficient să o privim sau să citim atent specificaţiile producătorului. Cel mai bun mod de a verifica acest lucru este testând-o personal, așa că dacă prietenii voştri nu au telefonul rănit să vă lase să vă jucați un pic cu el, ideal ar fi să încercați să testați performațele modelului dorit în magazine sau reprezentanțe.

De asemenea, ar trebui să țineți cont de ce anume doriți de la o cameră telefon mobil. Dacă aveți nevoie să obțineti videoclipuri de înaltă calitate sau care să vă permită să faceți selfie-uri bune ? In general telefoanele mobile vor performa doar într-unul dintre aceste task-uri.

Totodată, ar trebui să țineți cont şi de utilizarea pe care urmează să i-o dați: doriți o cameră care face fotografii bune de produs în genul celor care se postează pe Instagram, sau poate una care să facă videoclipuri de înaltă calitate tip vlog pentru Youtube sau vreti un telefon care să vă permită să faceți selfie-uri extraordinare.

top telefoane camere foto

Samsung Galaxy S21 Ultra – Cel mai versatil smartphone

Modulul de camere din spate al smartphone-ului Galaxy S21 Ultra este imens și impunător, dar din fericire designul său îndrăzneț este însoțit si de performante ridicate.

Sistemul utilizat de Samsung este cu siguranță unul dintre cele mai bune de pe piață. Include un obiectiv principal îmbunătățit de 108 MP, un obiectiv wide de 12 MP și două teleobiective ce permite un zoom intre x3 și respectiv x10 .

Sistemul de focalizare automată cu laser, similar cu cel folosit de Samsung pentru prima dată pe Galaxy Note 20 Ultra, oferă o focalizare foarte rapidă. Astfel calitatea fotografiilor și a videoclipului este spectaculoasă la toate nivelurile de zoom, ceea ce îl face foarte versatil și ușor de folosit chiar și când în loc de aparat profesional și trepied, folosești un suport telefoane.

iPhone 12 Pro Max – Cel mai bun pentru video

Telefonul momentului, râvnit de toată lumea, a fost declasat oarecum de Samsung Galaxy S21 Ultra și dacă nu ar performa la celelalte caracteristici, probabil ar fi în pericol să piardă și poziția a doua a acestui top.

Cel mai mare și mai impresionant iPhone din ultima gamă de smartphone-uri Apple , 12 Pro Max , include ceea ce pare a fi o configurație cu trei senzori similară cu predecesorul său, dar cu noi tehnologii ce permite o calitate video fara precedent.

Sistemul de sensibilitate mecanică bazat pe senzori este cel despre care s-a vorbit cel mai mult, unic pentru 12 Pro Max și ajută la îmbunătățirea cele mai excepționale functtii a unei camere foto mobil bune: modul de noapte, care are și mai puțin zgomot și oferă rezultate mai clare.

Dar zvonurile despre iPhone 13 au împânzit deja piața și se zvonește că va avea variantele după modelul 12, cu afișaj LTPO de 120 Hz, bineînțeles o baterie mai bună, cu modem 5G mai eficient și upgrade-uri substanțiale la camerele importante.

telefon camere foto buna

Xiaomi Mi 11 – Cameră principală super performantă

Actualul flagship Xiaomi este rivalul perfect al modelului standard Samsung Galaxy S21 și este telefonul ale căror fotografii m-au impresionat atât de mult.

Poate că întregul sistem de camere nu are exact performanțele sistemului de camere de pe Samsung, dar nu se poate nega că senzorul de 1 / 1,33 ”108 MP al Xiaomi Mi 11 obține rezultate fotografice fără egal.

Fotografiile de 27 MP oferă culori fidele, detalii absolute și nu veți fi dezamăgiți nici de rezultatele obținute în medii cu lumină slabă sau chiar în toiul nopții, astfel ridicându-se la această categorie și la performanțele iPhone 12 Pro Max.

Chiar dacă pot spune că fotografiile obținute cu camera principala a acestui telefon m-au dat pe spate, am ales să îl plasez pe locul 3 deoarece în acest moment folosesc un flagship Lenovo, cu lentile Leica, care uneori își merită „renumele” de „chinezism” pentru rateurile pe care le dă.

Una peste alta, performațele Xiaomi Mi 11 sunt într-un raport excelent cu prețul, așa că dacă faceți fotografii diverse doar cu camera frontala, acesta este un model demn de luat în seamă.

Desigur, acesta este un top 3 telefoane cameră foto bună, mulat exact pe preferințele mele și necesitățile mele, dar sunt curioasa ce modele ați plasa voi în acest top.

2 Comments on "Ce telefon mobil are cea mai bună cameră de pe piață în 2021"

  1. Valeria Chertes | iulie 10, 2021 at 2:29 pm | Răspunde

    Multumim pentru informatii.

  2. Mulțumim pentru recomandare

Leave a comment

Your email address will not be published.


*