Vrei un telefon bun fără să cheltuiești mulţi bani? „Flipuieşte-l”!

telefon second hand
Share the joy

Vrei un telefon bun fără să cheltuiești mulți bani? „Flipuieşte-l”!

În general se presupune că durata de viață a unui smartphone este de doi ani. Această estimare se datorează în principal perioadei de actualizări active ale sistemelor de operare. După acest timp, telefonul continuă să funcționeze foarte bine, dacă nu ați prins vreun virus sau nu a suferit daune fizice, dar de regulă este abandonat în favoarea altor telefoane mai noi. Există și excepții desigur, dar dacă vorbim în termeni generali fiecare român își schimbă telefonul odată la 2 ani.

Când vorbim de actualizări, un exemplu diferit îl găsim la Apple care oferă update timp de 5 ani. iPhone 5S de exemplu care a fost lansat în 2013 și are iOS 12, este uitat și nu mai primește versiuni noi de iOS și prin urmare nu mai este compatibil cu unele aplicații îngreunând sau chiar anulând plăcerea experienței utilizării.

Compatibilitatea cu diverse aplicații care la rândul lor se actualizează constant este principalul motiv pentru care schimbăm telefonul. Apoi urmează bateria care nu mai ține atât de mult, spațiul de stocare sau dorința de a avea o cameră foto mai performantă.

telefon nou

Nevoia de update și performanță ne face să ne dorim un nou telefon

Ritmul cu care se mișcă tehnologia este foarte rapid. Vorbim despre o piață foarte complicată, care pentru a se menține în top necesită o reînnoire constantă. Unele brand-uri se văd aproape obligate să lanseze un nou high-end în fiecare an, chiar două… dacă vorbim de Samsung sau Huawei de exemplu.

Totuși, ținând cont de faptul că vedem cum prețul dispozitivelor crește constant, unele trecând lejer de o mie de euro, este normal să existe persoane care rezistă la schimbări și preferă să păstreze telefonul sau să îl schimbe cu un model mai nou, dar totuși depășit de noile apariții pe piață.

Cunosc persoane cărora îmbunătățirile celor mai recente smartphone-uri nu le par argumente convingătoare pentru a schimba telefonul mobil… mă rog, smartphone-ul. Chiar și eu sunt una dintre ele. Așadar am un telefon mai vechi de 3 ani, dar începe să devină tot mai evident că nu mai face față, iar cei care mă urmăriți pe instagram ați observat desigur că a scăzut calitatea fotografiilor și story-urile nu mă sunt deloc atrăgătoare. Așadar m-am pus pe căutat și i-am descoperit aici pe cei de la Flip.ro unde poți vinde un telefon vechi care nu mai este conform cu nevoile tale sau cumpara un telefon ieftin, modelul râvnit, fără să cheltuiești o avere.

Noile telefoane înseamnă camere mai bune, sunet mai bun, mai multe funcții, ecran mai mare, mai multă viață pentru baterie etc..

Chiar dacă în timp ce telefonul nostru merge bine nu vedem niciun motiv să îl schimbăm, cele expuse mai sus sunt argumente evidente… dacă nu să achiziționăm ultimul model al brandului preferat, măcar să îl schimbăm cu ceva mai performant decât modelul nostru.

app

Cu Flip.ro cumperi sau vinzi fără efort, dar cu siguranță maximă

Oricum ar fi, în cazul meu „funcționează bine și nu a fost niciodată deteriorat” nu mai este ok de la un timp. Aplicațiile încep să cedeze una câte una și ar trebui să instalez o nouă versiune de Android dacă vreau să funcționeze mai bine din nou. Acest lucru presupune o cheltuiala de cel puțin 100 lei, așa că mai bine dau telefonul la schimb aici și mai adaug suta pe care oricum aș cheltui-o și iau alt smartphone mai performant.

În ceea ce privește ce model aș achiziționa pentru a-l reînnoi, clar nu voi merge spre ultimele flagship-uri ale brandurilor, ci prefer să îmi îndrept atenția spre unele modele anterioare, care au o calitate excelentă, fără a atinge prețurile exorbitante ale celor mai recente lansări. Caut eficiență și desigur un telefon care să se adapteze nevoilor mele.

De exemplu eu nu mă joc și nu vizionez filme/ clipuri pe telefon. Practic îl folosesc pentru a vedea e-mailul, WhatsApp, rețele de socializare, fotografii și desigur funcția principală, apelurile.

Durata de viață a bateriei oricărui gadget scade cu fiecare ciclu complet de încărcare. Practic, cu cât este mai vechi un telefon, cu atât sunt mai mari șansele că bateria să se descarce mai repede și să ajungi în momentul în care trebuie să ții telefonul numai în priză. Ei bine, eu nu vreau sa ajung aici și sunt foarte hotărâtă sa il schimb cat mai repede.

Unele dintre noile modele de smartphone sunt încapsulate și nu permit schimbarea bateriilor, așa e și al meu, iar lentila camerei s-a zgâriat rău, deci îmi pun speranța că voi reuși să achiziționez un telefon ieftin din magazinul celor de la Flip.ro.flip.ro

Vinde si cumpara telefoane second-hand cu Flip.ro

Toate telefoanele vândute pe Flip.ro trec mai întâi printr-un proces riguros de verificare tehnică: până la 30 de teste hardware, software și de condiție estetică, pentru a primi asigurarea că telefonul pe care îl cumperi merge fără cusur!

Curățat perfect pe exterior, în jurul butoanelor și la porturi, este fotografiat HD pentru a putea vedea exact ce cumperi, apoi este ambalat și livrat gratuit către tine.

Fiecare telefon este însoțit de o garanție de 100 zile, iar experiență de cumpărare este mai cool decât atunci când îți cumperi unul nou, mai ales că în unele cazuri telefoanele ajung să coste un sfert decât cele din magazin. Da click pe unul din link-urile de mai sus și fa-le o vizita ca să te convingi.

schimb telefon

*Sursa foto : Unsplash.com (neil-soni-6wdRuK7bVTE-unsplash)

3 Comments on "Vrei un telefon bun fără să cheltuiești mulţi bani? „Flipuieşte-l”!"

  1. Mulțumim pentru recomandare.

  2. Nu stiam de acest site.Sincer,telefoane mi-am luat doar noi(excepție în liceu când am cumpărat un telefon sh de la un prieten)dar e o idee,mai ales pentru cei cu.pretentii la telefoane fitoase

  3. Foarte tare articolul. L-am citit cu mare interes. Da sunt si persoane care nu au un buget mare si doresc achizitioanrea unui telefon SH.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*