5 lucruri de care să ții cont când vrei să renovezi baia

baie
Share the joy

5 lucruri de care să ții cont când vrei să renovezi baia și vrei o cadă de colţ

Întotdeauna am locuit la bloc, mi se pare mai comod și poate obișnuința își pune și ea amprenta, astfel că nu am luat în calcul să mă mut vreodată la casă. Știm cu toții că apartamentele vechi, construite în anii 80, au camerele mici și băile și bucătăriile minuscule, în timp ce noile construcții par să încline balanță în favoarea spațiilor largi, aerisite și luminoase.

Blocul în care locuiesc eu e vechi și bineînțeles și băile mele, la fel ca în majoritatea locuințelor, sunt cela mai mici spații din casă, iar dacă așez aici mașina de spălat, coșul de rufe și un dulăpior, nu ne mai rămâne loc decât să ne învârtim în jurul propriului eu.

După ce m-am tot lăudat pe aici, știți deja că am renovat acum 3 ani și pe când căutăm materiale am observat cum camera de baie a căpătat aceeași importanță ca orice altă cameră, atât pentru mine cât și pentru alte persoane pe care le găseam în magazine când mergeam la cumpărături. Acest lucru însemnă o schimbare imensă față de deceniile anterioare, de casa părinților și baia mică și înghesuită pe care o știm de când eram copii.

Astăzi trăim timpuri în care confortul e unul dintre cele mai importante lucruri și există nenumărate posibilități de a renova și camera de baie cu un rezultat final unic și elegant, fără a atenta la bugetul familiei.

Dacă acum câțiva ani trendul renovărilor redesena baia cu un buget imens, astăzi sunt disponibile diferite opțiuni care oferă o imagine nouă casei noastre, fără să sărăcească portofelul.

Așadar, dacă vara această te gândești să îți renovezi apartamentul, iată câteva lucruri de care să ții cont pentru a transformă baia ta într-un mod spectaculos.

1.Faianta de baie

Primul pas în în modernizarea băii va fi alegerea culorii predominante. Posibilitățile sunt aproape infinite: de la albul strălucitor, culori vii sau clasicele gri, maro, negru în toate tonurile și subtonurile aceleiași culori, până la faianta de baie cu modele în culori contrastante care se combină foarte bine între ele, oferind pereților o imagine elegantă, curată și atrăgătoare.

Foarte important în toate aceste cazuri este lumina care trebuie luată în considerare pentru a obține senzația de spațiu mare și o atmosferă caldă și primitoare.

Lumina rece de exemplu face ca orice spațiu să pară mai amplu, reflectându-se scânteietoare în toate suprafețele cu finisaj lucios. Lumina caldă în schimb, transformă orice spațiu într-unul intim, de aceea aidoma unei lumânări cu pâlpâiri romantice, lumina caldă este mai potrivită pentru camera de odină și pentru șoapte tandre pe deasupra mesei.

Pentru fainta de baie nu mai există un tipar în ce privește mărimea sau forma. Astfel sunt la fel de elegante și plăcile pătrate, dar și cele a căror lungime diferă cu mult față de lățime. De asemenea faianta de baie cu forme reliefate este tot mai căutată pentru a oferi băii un aspect nonconformist.

faianta de baie

2.Obiecte sanitare baie

Vasul de toaletă suspendat oferă o imagine amplă podelei. În plus este mai simplu de trecut mopul și de făcut curat.

Tendința actuală nu include bideul în baia apartamentelor de bloc, deoarece utilizarea acestuia este foarte limitată și eliminându-l din proiect veți obține mai mult loc. Însă dacă locuiți la casă și spațiul o permite, atunci un bideu suspendat va fi binevenit.

3.Cada de colț, normală sau duș, ce alegem în baie?

Un alt aspect fundamental când renovăm baia este acela de a decide dacă vrem duș sau cadă. Întotdeauna cada a fost un element vital și foarte puțină lume a înlocuit-o cu o cabina de duș. Lipsa de spațiu însă, îi influențează întotdeauna pe proprietari când vine momentul renovării, dar o cada de colt ar putea rezolva cu eleganță acest aspect.

Deși de ceva vreme tendința în renovarea băilor este de a elimina cada pentru a pune o cabina de duș, vă garantez că nimic nu se poate compara cu o baie caldă și vorbesc din propria experiență pentru că una din băile mele are cadă și una este echipată cu duș.cada de colt

Acest obiect sanitar este însăși definiția camerei de baie pentru că beneficiile fizice și avantajele decorative oferite de cadă sunt recunoscute de toată lumea.

Şi de ce sa nu recunoaștem că cel mai frumos vis al oricui este acela de a avea o cadă cu hidromasaj în propria baie. Sentimentul pe care îl ai când te întorci acasă după o zi de lucru și te poți afunda într-o cadă cu hidromasaj sau pur și simplu să te relaxezi în apa caldă în care o bombă de baie efervescentă și parfumată împrăștie aroma sa, este de nedescris.

Printre caracteristicile sale, cada cu hidromasaj oferă relaxare corpului și minții. Acest tip de cadă de baie este asemănătoare cu jacuzzi și oferă masaj cu jet de apă și bule de aer relaxante pentru fiecare dintre părțile corpului, funcții împărțite pe zone și programe care pot fi folosite împreună sau separat. În acest fel, putem utiliza întotdeauna funcția care ne place cel mai mult. Dacă într-o zi ne dorim un masaj pe întregul corp, pe picioare sau doar la spate, tot ce trebuie sa facem este sa alegem programul dorit. Din multitudinea de cazi de baie existente pe piață putem alege opțiunea care ne convine cel mai mult.

Dincolo de performanță, în afară acestor caracteristici, cada cu hidromasaj sau fără, de colț sau simplă, are finisaj acrilic excepțional, oferind astfel o imagine estetică perfectă ce se poate combina cu ușurință cu alte elemente.

Cabina de dus are și ea avantajul său. Poți face economie la apă, nu întârzii mult cu spălatul și bineînțeles câștigi un pic de spațiu în baie.

cabina de dus

4.Mobilier de baie

Pentru mobilierul pentru baie se recomandă minimalism, dar întotdeauna se va opta pentru modele ce oferă un spațiu funcțional pentru toate elementele de bază. Aerul retro își pune și el amprenta și observăm tendința boemă de a așeza chiuvetă pe un blat. Așadar dacă aveți loc vă puteți orienta și către aceste modele.

5.Instalații sanitare

Să nu uităm de robinete și duș. Acestea vor influența imaginea finală și pot încadra o baie în stilul modern sau retro.

Ce idei ai tu pentru renovarea băii?

1 Comment on "5 lucruri de care să ții cont când vrei să renovezi baia"

  1. Valeria Chertes | iunie 17, 2018 at 2:24 pm | Răspunde

    Noi avem doua bai, in una avem cabina de dus iar la etaj vana.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*