Ce avantaje vă oferă conducerea unui automobil Smart?

smart
Share the joy

Ce avantaje vă oferă conducerea unui automobil Smart?

Orașele au devenit tot mai aglomerate. Străzile înguste nu mai permit parcarea multor autoturisme, astfel încât uneori îți vine să renunți la a mai merge cu mașina undeva pentru că nu vei găsi loc de parcare la întoarcere, învârtindu-te în jurul blocului minute în şir.

Introducerea pe piață a vehiculului Smart, la sfârșitul secolului trecut, a fost un proiect inovator comparabil cu principiile care au inspirat Ford cu crearea legendarului Ford T sau Volkswagen cu clasicul Beetle. Ambele, ca și Smart, au fost concepute pentru a oferi pieței soluții specifice.

Ideea de automobil Smart… a fost smart

Proiectul Smart a luat naștere în 1994 ca o idee a cunoscutului și de succes producător de ceasuri Swatch. Acesta găsește în curând un partener excelent în grupul Mercedes și se înființează un joint venture între ei, prezentând primul prototip în 1995 la Salonul Auto Internațional de la Frankfurt. În 1997, uzina cunoscută sub numele de Smartville a fost inaugurată la Hanbach, Franța. La acea vreme era cea mai avansată fabrică de producție de mașini din lume.

Modelul Smart este un concept car născut cu scopul de a oferi o mașină de oraș practică, ușor de parcat și cu un consum foarte mic. În plus și prețul este convenabil, unele modele pornind de la 5 mii de euro pe autoklass.ro.

Modelul cu două locuri a evoluat de-a lungul anilor fără a renunța vreodată la aceste două scopuri. Și în ciuda faptului că și alte modele sport, precum roadsterul, sau cel cu patru locuri, și chiar și cabrioletele sau offroad-ul Crostown au completat gama, cererea principală a utilizatorilor din toată lumea continuă să fie reprezentată de modelele cu două locuri.

Orașul că mediu natural pentru Smart

Mediul urban este habitatul natural al Smart. Designul său compact și manevrabilitatea ridicată îi conferă caracteristicile necesare pentru a naviga pe străzile oricărui oraș cu agilitate și pentru a putea parcă în locuri imposibile. Sună „smart” nu-i așa?

Dimensiunile sale, 2,69 metri lungime pe 1,66 lățime la modelul FORTWO, îl fac să arate aproape că o mașinuță de jucărie, dar faptul că are două locuri și aproape deloc portbagaj îi face spațiul interior cu adevărat încăpător.

Smart excelează că model de mașină urbană datorită performaței și versabilităţii sale, adaptându-se astfel urbanului grăbit și parcă tot mai înghesuit.

smart

Smart Fortwo EQ electric

Iată că Smart s-a aliniat și tendințelor eco a industriei automobilelor și au început să producă modele electrice. Astfel poți să adaugi economie la manevrabilitate și ușurință de parcare a acestor mașini care practic consumă cât o bicicletă electrică.

Smart fortwo EQ are o autonomie de 131 km la o încărcare completă. Această înseamnă că în mediile urbane, unde există numeroase puncte de reîncărcare, acest vehicul are o autonomie practic nelimitată.

Bateria pe care o folosește este de 17,6 kWh și poate fi încărcată complet în puțin peste trei ore folosind un punct de încărcare wallbox de 20 Ah sau încărcată la 88% în 40 de minute folosind un încărcător trifazat de 22 kW. Vorbim despre faptul că în puțin mai mult decât bei o cafea și mănânci o brioșă ai făcut „plinul” la mașină.

Ce avantaje vă oferă conducerea unui Smart?

Cu un Smart ai, fără îndoială, marele avantaj de a te deplasa cu o agilitate extraordinară în oraș și de a beneficia de toate acele privilegii rezervate vehiculelor de mici dimensiuni, precum parcarea în zonele unde practic orice altă mașină nu va încăpea.

Însă să știi că nu poluezi nimic conducând un vehicul cu emisii zero este probabil unul dintre cele mai mari avantaje ale deplasării cu un Smart electric, în opinia mea.

Care sunt dezavantajele conducerii unui Smart

Dacă ceea ce cauți este o mașină mixtă care poate fi folosită pentru călătoriile urbane și călătorii la distanțe mari, atunci trebuie să te îndrepți spre un Smart cu motor pe benzină, cel electric fiind util doar în interiorul orașelor.

Surse * Wikipedia

Be the first to comment on "Ce avantaje vă oferă conducerea unui automobil Smart?"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*