Acid hialuronic, retinol, colagen sau extract de melc, care este ingredientul care menține tinereţea pielii

Vichy Minéral 89 Hyaluron-Booster Eyes
Share the joy

Acid hialuronic, retinol, colagen sau extract de melc, care este ingredientul care menține tinereţea pielii

În dimineață zile în care am împlinit 40 de ani nu am simțit nimic special. A fost la fel ca o zi oarecare de 39… ba chiar de 29 aş putea zice. Aceeași rutină, același vibe, aceeași bucurie de a a gusta fiecare secundă de viață. Iar din oglindă mi-a întors privirea aceeași femeie cu sufletul tânăr…

În general, pentru noi femeile, al patrulea deceniu al vieții noastre aduce cu sine frica de a etala efectele trecerii timpului. De a ne privi în oglindă și de a descoperi imprimată pe chipul nostru harta tuturor bucuriilor și tristeților, a tuturor zâmbetelor și lacrimilor trăite, de a vedea fiecare rid adâncindu-se și altele noi ițindu-se, tocmai de aceea astăzi vreau să vă prezint câteva ingrediente ideal de introdus în rutina de îngrijire pentru tenul ajuns la această vârstă frumoasă, rutină pe care eu am adoptat-o acum mulți ani și de care sunt extrem de mulțumită.

Așa cum știți eu am o piele normală, fără probleme speciale și fără sensibilități anume. În general folosesc seruri pentru că sunt foarte concentrate.Pe acesteale așez peste un strat fin de apă termală și le sigilez cu o cremă de zi sau de noapte.

A ști să ai grijă de pielea ta la vârstă de 40 de ani este ceva ce se realizează prin testare și acumulare de experiență, dar și prin adoptarea unei rutine potrivite cu produse care se mulează exact pe nevoile tenului tău.

Pe măsură ce anii trec și începem să ne maturizăm, acordăm mai multă importanță produselor și pașilor care alcătuiesc îngrijirea pielii, deoarece timpul pare să înceapă să joace împotriva noastră, dar cu ajutorul produselor ce au între ingredientele active acid hialuronic, cafeină, retinol, extract de melc sau colagen, putem să răsuflăm ușurate, pentru că vom păcăli oglinda încă mulți ani înainte.

acid hialuronic pentru piele

Colagen pentru piele

Pierderea de colagen, efectele mediului și consecințele expunerii la soare, precum și alimentația, hidratarea dar și alți factori, atacă pielea de-a lungul vieții pentru a începe treptat să-și croiască drum prin liniile de expresie pe care cu toții încercăm să le ștergem.

Pielea din jurul ochilor pare să fie prima care ne trădează. Aici pielea este foarte subțire și slab vascularizată, tocmai de aceea eu folosesc tot felul de măști cu colagen pentru ten. Cele de la Gabriella Salvete îmi plac foarte mult. Au un preț foarte bun și beneficii și rezultate excelente.

Masca împotriva ochilor obosiți și a cearcănelor, Gabriella Salvete Face Mask Collagen Gold, atenuează problemele ochilor obosiți, datorită colagenului din compoziție. Are formă unor plasturi moi, care se aplică sub ochi.

Gabriella Salvete Face Mask Collagen Gold

Hidratează, calmează și regenerează pielea. Hrănește și hidratează intens pielea din jurul ochilor, iar cearcănele și edemele de sub ochi sunt înlăturate, ridurile fine netezite, iar tenul rămâne vizibil mai suplu.

Pe notino.ro veți găsi mai multe produse Gabriella Salvete, un brand din Cehia, care oferă acces la produse cosmetice de înaltă calitate, la prețuri bune.

Acidul hialuronic pentru ten

Acidul hialuronic este probabil cel mai versatil ingredient care aduce hidratare profundă tenului nostru și ne ajută să diminuăm semnele îmbătrânirii premature. Acidul hialuronic are capacitatea de a reține apa într-un procent echivalent cu greutatea sa… de mii de ori. De aceea este folosit pentru hidratarea epidermei deoarece reconstituie fibrele care susțin țesuturile pielii.

Ca femei de peste 40 de ani, și de fapt de toate vârstele, este esențial să ne gândim că trăim sub un ciclu hormonal care ne conduc o mare parte a vieții. Acest lucru este deosebit de important, deoarece de multe ori comportamentul pielii noastre depășește cu mult produsele pe care le aplicăm, deoarece totul este o reflectare a modului în care corpul funcționează în interior.

În timp, este complet normal că pielea noastră să-și piardă puterea și hidratarea. Acidul hialuronic este un hidratant profund care ajută la regenerarea celulelor și la menținerea fermității pielii.
Dintre produsele care au între ingrediente acid hialuronic eu le ador pe cele de la Vichy și cele de la Revolution. Utilizate împreună ajută la refacerea elasticității dermei și menținerea unui ten luminos, cu o imagine tânără.

Serul pentru ochi Revolution Skincare 5% Caffeine solution + Hyaluronic Acid elimină cearcănele și pungile inestetice de sub ochi, pentru o imagine mereu proaspătă și odihnită.
Vichy Minéral 89 Hyaluron-Booster Eyes, cu efect de fortifiere și reumplere, hidratează, netezește și iluminează zona din jurul ochilor. Compoziția să minimalistă, doar din 12 ingrediente, asigură o toleranță maximă a preparatului.

Vichy Minéral 89 Hyaluron-Booster Eyes

Retinol – beneficii de necontestat

Retinolul este unul dintre ingredientele care aduce cele mai multe beneficii pielii la nivel celular, acest lucru îl face o componentă excelentă pentru a formulă produse care reduc liniile de expresie. Când folosim seruri sau creme care conțin retinol este important să ne amintim că acestea trebuie aplicate doar noaptea și trebuie să ne spălăm fața înainte de a ne expune la soare. Serul La Roche-Posay cu retinol și B3 este unul dintre preferate, deoarece combinând acest ingredient cu această vitamină este benefic pentru piele.

Deși acest ingredient promite minuni, trebuie să-l găsim pe cel care ni se potrivește cel mai bine având în vedere că poate deveni o componentă iritante. Țînând cont de tipul nostru de piele, pe notino.ro puteți găsi zeci de opțiuni între seruri și creme cu diferite concentrații.

Demachierea şi curăţarea tenului

Nu în cele din urmă trebuie să avem în vedere că un ten curat, fără urme de make-up, va asimila mai bine ingredientele din produsele de îngrijire, de aceea şi pentru acest pas eu folosesc un produs ce efect de hidratare de la CeraVe.

CeraVe Hydrating Cleanser

Emulsia de curățare CeraVe Hydrating Cleanser cu efect de hidratare elimină eficient fondul de ten și impuritățile de pe față și decolteu, fără a perturba bariera naturală și umiditatea pielii. Textura ușoară și cremoasă lasă tenul absolut curat și hidratat.

Caracteristici:

  • demachiază delicat și eficient pielea de pe față și corp
  • hidratează pielea fără a-i afecta pelicula protectoare
  • produsul poate fi folosit în mod repetat pe parcursul zilei
  • favorizează regenerarea barierei cutanate
  • compoziție non-comedogenică – previne astuparea porilor
  • dezvoltat în colaborare cu medicii dermatologi

Tu cum îţi îngrijeşti tenul?

Be the first to comment on "Acid hialuronic, retinol, colagen sau extract de melc, care este ingredientul care menține tinereţea pielii"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*