Cât de util este un calculator salariu brut online

calculator salariu 2017
Share the joy
 • 40
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Cât de util este un calculator salariu brut online

În ultimul timp toată lumea este preocupată de veniturile sale și de prețurile care nu par să se conformeze cu îngrijorările nostre, astfel findu-ne greu să facem estimări atunci când vrem să facem o achiziție majoră. Cu toţii facem calcule şi încercăm să ne întindem doar cât de este plapuma. Uneori însă rămânem cu impresia că am primit mai puţin într-o lună, chiar dacă am făcut ore extra sau că ne-a fost dedus prea mult cu toate că am dus la timp toate actele pentru scutirea de impozit.

Desigur, întrebările despre taxe şi impozite nu ni le punem doar noi, contribuabilii ci şi cei care ne angajează sau cei care sunt proprii angajatori precum persoanele PFA care plătesc taxe și impozite la fel ca orice alt angajat, așadar și drepturile pe care le au trebuie să fie egale.

Salariul brut vs salariul net

Un salariu este o formă de plată periodică oferită de la un angajator unui angajat, în schimbul prestațiilor acestuia. Salariul poate fi specificată într-un contract de muncă și poate fi diferit în funcție de diverși factori precum nivelul de pregătire sau nivelul la care a fost negociat salariul etc.

Indiferent care este locul tău de muncă, pentru a afla care va fi salariul lunar final trebuie să înțelegi și să ai clar care este salariul brut și care este salariul net.

Ei bine salariul brut este suma totală pe care un lucrător o primește de la angajatorul său în compensarea serviciilor sale. Iar salariul net, evident este suma pe care muncitorul o va primi la final după deducerea tuturor taxelor din salariul brut.

Calculează-ți taxele cu acest calculator salariu brut

În mod obișnuit, atunci când citim ofertele de locuri de muncă vom descoperi o estimare de salariu brut pe an. Ce trebuie să fac pentru a-mi cunoaște salariul final? Nimic mai simplu, putem folosi un calculator salariu brut.

Rețineți că toate taxele sunt virate către stat de către angajator, iar asigurările sociale sunt utilizate pentru a acoperi aspecte precum concediul medical, accidentele de muncă sau indemnizația de șomaj. Pentru a calcula salariul net este necesar să cunoști salariul brut și tipul de contract pe care îl ai.

calculator salariu brut

Pe de altă parte dacă suspectezi că nu ai trecut în contract salariul pe care l-ai negociat, acest instrument online este util pentru că poți verifica cât este salariul tău brut pornind de la salariul pe care l-ai primit pe card.

Calculator venituri și taxe

Calculatorul de venituri este dezvoltat ca și un produs software (mai exact, un simulator de salarii/alte tipuri de venituri) fiind în permanență actualizat de Romanian Software. Acest calculator de salarii avansat permite calcule complexe, de la salariul brut la salariul net, precum și de la salariul net la cel brut. Totodată, puteți calcula și impozitul pe venit și contribuțiile pe care le aveți de plătit pentru un anumit câștig lunar.

Totodată, cu acest instrument online se pot analiza oricând diferențele de taxare a tuturor tipurilor de remunerații, calculul salariului net pentru contractele full time și part time, indemnizațiile de șomaj tehnic acordate pe perioada COVID-19, indemnizațiile pentru supravegherea copiilor, prin efectuarea unor simulări de calcul al salariului/venitului de la net la brut sau de la brut la net în funcție de acordurile încheiate cu salariații/colaboratorii. În continuare, cu ajutorul convertorului de salarii, puteți construi diverse scenarii în vederea optimizării costurilor cu angajații/colaboratorii.

Site-ul calculatorvenituri.ro are foarte multe sfaturi şi răspunsuri la diverse întrebări pe care vi le-ați putea pune, indiferent dacă sunteți angajat sau angajator și totul este absolut gratis.

 • 40
 •  
 •  
 •  
 •  

Be the first to comment on "Cât de util este un calculator salariu brut online"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*