Idei pentru amenajarea baii mici – Top 3 elemente cheie pentru extinderea spațiului util

cabina de dus
Share the joy
 • 19
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Idei pentru amenajarea băii mici – Top 3 elemente cheie pentru extinderea spațiului util

Dacă te-ai gândit să dai o altă înfățișare băii tale și să o renovezi înainte de sărbători, astăzi vin cu trei idei pentru amenajarea baii, mai ales dacă aceasta este mică și vrei să optimizezi spațiul pentru a face ca această cameră să pară mai confortabilă și mai spațioasă. Totodată dacă încă nu ești hotărât, poți arunca o privire și pe blogul celor de la Romstal pentru că au o grămadă de articole cu idei pentru amenajarea baii.

Băile de la bloc sunt prin definiție minuscule. Despre una din băile mele am mai vorbit pe blog. E atât de mică încât mi-a luat aproape un an de zile să găsesc o cădiță de duș care să între într-o nișă flancată de două coloane ce nu puteau fi modificate și încă un an să o împerechez cu un panou duş din sticlă.

Primul pas de care trebuie să țineți cont atunci când vreți să renovați o baie mică este să profitați la maximum de spațiu și să încercați să câștigați fiecare centimetru. Desigur, acest lucru este aproape o obligație când stai într-un bloc făcut înainte de ’89.

Cele trei elemente absolute care ne vor ajuta să extindem spațiul băii noastre mici sunt distribuția corectă a obiectelor sanitare, decor minimalist impecabil și iluminare bună.

Alegerea corectă și distribuția obiectelor sanitare într-o baie mică

Dacă ar fi să iau ca exemplu baia mea, cred că cea mai bună alegere a fost să optez pentru obiecte sanitare minuscule, dar perfect funcționale. Astfel am obținut o baie perfect funcțională în mai puțin de trei metri pătrați.

În general dezavantajul băilor mici e că toate obiectele sanitare par aglomerate lângă ușă, îngustând optic și funcțional spațiul. Chiuveta și vasul de toaletă tind să ocupe cel mai mult loc, de aceea trebuie să vă orientați spre design-uri futuriste și dimensiuni reduse.

Astăzi piața abundă de o mare varietate de obiecte sanitare optimizate și proiectate pentru toate tipurile de băi. Toaletele suspendate, de exemplu, pot fi o soluție excelentă deoarece utilizează mai puțin spațiu, lasă podeaua liberă și facilitează curățarea băii. În plus măresc optic spațiul podelei și baia pare mult mai mare.

Tot așa putem opta și pentru o chiuvetă suspendată care va avea același efect vizual.

cabina de dusCada ocupă și ea enorm de mult spațiu. Una dintre cele mai frecvente modificări în băile mici este schimbarea căzii de baie pentru o cadă de duș. Mie acest lucru mi s-a părut întotdeauna o idee bună, deoarece oferă senzația de spațiu, dar și confort.

Eu am vrut o cădiță duş ceramică și am căutat aproape în toată țara una minusculă de 60/80 cm. Astăzi însă există o mulțime de produse pentru hidroizolatie baie, astfel că puteți opta pentru o cădiță duș walk in, cu un aspect modern, minimalist, absolut confortabilă și desigur foarte frumoasă.

Așadar pentru că nu există spațiu în exces în baie, cu cât sunt mai puține elemente, cu atât rezultatul va fi mai armonios din punct de vedere vizual și dacă trebuie sa regândim configurația băii noastre mici trebuie să includem obiecte sanitare cat mai compacte.

Desigur, atunci când vă gândiți la nouă distribuție a a acestora, trebuie să țineți cont și de facilitățile sanitare: puncte apă, canalizare și încălzire.

Tot aici putem aminti și mobilierul de baie cu depozitare inteligentă precum dulapuri cu sertare practice și rafturi glisante sau dulapuri înguste și înalte care profită de tot spațiul vertical până la tavan fiind excelente idei pentru amenajarea baii mici.

Culori deschise și decor minimalist, cea mai bună soluție pentru renovarea totală a unei băi mici

La renovarea unei băi, trebuie luate în considerare funcționalitatea și designul acesteia. Spațiile curate și igienice ajută la relaxare, dar elimină și obositoarea curățenie. Culorile deschise și suprafețele netede facilitează curățarea și ajută la menținerea băii curate mai mult timp.

idei pentru amenajarea baii

Timp de decenii, placarea băilor cu gresie și faianță colorată a făcut parte din cultura decorativă a caselor noastre. Cu toate acestea, noile tendințe înlocuiește aceste materiale de pe pereții și podelele băilor cu panouri de sticlă, materiale naturale precum lemnul sau marmura sau cu vopsele decorative, rezistente la umezeală.

Utilizarea materialelor cu un efect de oglindă, oferă băii senzația de spațiu mai mare și o luminozitate enormă , conferindu-i totodată caracter, unicitate și eleganță.

Iluminarea bună – cea mai genială metodă de a „largi” baia

Atunci când nu puteți profita de lumina naturală și trebuie să utilizați iluminatul artificial, puteți utiliza iluminat cu LED-uri. În acest fel nu doar că veți economisi energie, dar este cea mai bună opțiune deoarece puteți include benzi luminoase cu LED-uri pentru a ilumina spatele oglinzii sau al dulapurilor. Totodată lumina albă și rece oferă senzația de spații largi.

Dacă există ceva care definește băile moderne ce urmăresc cele mai noi tendințe de design, acesta este renunțarea la artificial. Tendințele actuale aduc în atenție băi confortabile și funcționale în care există doar ceea ce este necesar.

Transformarea unei camere normale, impersonale și oarecum demodate într-una elegantă, cu detalii deosebite, necesită doar cunoașterea ultimelor materiale și tendințe de pe piață ce oferă frumusețea funcțională și un design impecabil, creând spații confortabile care dau senzație de larghețe și seninătate și evitând supraîncărcarea.

 • 19
 •  
 •  
 •  
 •  

16 Comments on "Idei pentru amenajarea baii mici – Top 3 elemente cheie pentru extinderea spațiului util"

 1. Mulțumim pentru sfaturi atat de utile!

 2. Super!Multumim pentru sfaturi!

 3. Mulțumim pentru sfaturi,voi ține cont de ele.

 4. Bune sfaturi!

 5. Elena Chedică Mateică | septembrie 22, 2020 at 11:02 am | Răspunde

  Zilele trecute i-am zis soțului că aș vrea să cumpăr o chiuvetă suspendată în baie, îmi dă impresia că este mult mai practică decât una normală.

 6. Foarte utile sfaturile! Spatiul pentru baie de la etaj este mic, astfel încât am nevoie de idei să pot să aşez toate obiectele.

 7. Chiar daca o baie e mica, prefer cada in locul cabinei de dus. Alegerea culorilor deschise cu siguranta va da impresia de spatiu mai mare.

 8. o sa fie nevoie la un moment dat sa fac si eu ceva schimbari in baie, asa ca sfaturile tale vin tare bine! si eu ma gandeam la o cadita de dus!

 9. Si la noi e baia mica, dar din fericire nu e exagerat de mica! Mersi pentru idei. As vrea o schimbare!

 10. Baia bea nu e chiar mică,dar ideile de aici mă vor ajuta la renovarea ei, trebuie să fac câteva schimbări serioase și mă încântă ideea de geam în zona dușului.

 11. Uite la aspectul acesta nu m-am gandit prea tare, dar asa este, ledurile si lumina din abundenta da senzatia de spatiu. Multumesc!

 12. Dragute idei, imi place gandul de o baie cozy cu cateva accente de plante.

 13. Ce de idei interesante am găsit aici la tine. Voi ține cont de ele.

 14. Albu Steluta Georgiana | septembrie 24, 2020 at 12:21 am | Răspunde

  Romstal ne-a fost si noua alaturi in aceasta vara cand ne-am apucat sa modernizam baia.

 15. Foarte interesante ideile tale! Intr-adevar, mi se pare ca daca baia este bine luminata, pare mult mai mare.

 16. Culorile deschise si minimalismul sunt fix pe gustul meu. Atat in baie…cat si in toata casa !

Leave a comment

Your email address will not be published.


*