Calculator venituri vs fluturaș de salariu, afla în câteva secunde ce dări ai de plătit statului
Toată lumea este preocupată de veniturile sale. Cu toţii facem calcule şi încercăm să ne întindem doar cât de este plapuma. Uneori însă rămânem cu impresia că am primit mai puţin într-o lună, chiar dacă am făcut ore extra sau că ne-a fost dedus prea mult cu toate că am dus la timp toate actele pentru scutirea de impozit.
Întrebările despre taxe şi impozite nu ni le punem doar noi, contribuabilii ci şi cei care ne angajează.
Conform Codului Fiscal art.115, impozitul pe venit se calculează prin reţinere la sursă în momentul acordării veniturilor de către plătitorii de venituri, prin aplicarea cotei de unice de 16% asupra venitului brut pentru veniturile prevăzute la art. 114 alin. (2) lit. a) – k), precum şi în normele metodologice elaborate în aplicarea art. 114.
Impozitul astfel reţinut se plăteşte la bugetul de stat de catre angajator până la data de 25 inclusiv a lunii următoare celei în care a fost reţinut.
Parcă te-am băgat în ceaţă nu-i aşa? Ei bine am descoperit un site fantastic care îţi pune la dispoziţie gratuit un calculator de venituri, un site care are foarte multe sfaturi şi răspunsuri la diverse întrebări, absolut gratis. Indiferent dacă vrei să ştii suma netă care îţi revine, cât plăteşte angajatorul pentru tine sau dacă ai statut de PFA care sunt dările pe care trebuie să le plăteşti, acest calculator de venituri te ajută să calculezi exact, în doar câteva secunde toate sumele și taxele.
Fiecare dintre noi avem obligaţii fiscale, însă nu sunt aceleaşi pentru toată lumea. Din salariul nostru se reţine un anumit procentaj care diferă de la funcţie la funcţie, nu doar de suma cuvenită. Din salariu se extrag: impozitul pe venit, asigurarea obligatorie de sănătate şi pentru casa de pensii. Însă pentru un PFA sau un manager sumele deduse sunt diferite şi se calculează în alt mod pentru fiecare. Verifică şi tu dacă eşti curios să vezi cât din salariul tău se reţine şi unde merge fiecare sumă.
Acest calculator venituri online te ajută să vezi excat cât ai trecut brut pe fluturaşul de salariu şi cât ţi s-a dedus pornind de la salariul net pe care l-ai primit.
Este un instrument online foarte util, indiferent dacă eşti muncitor, director, administrator sau PFA. Poţi verifica dacă ţi-au fost deduse corect toate taxele alegând să recalculezi cu ajutorul calculatorului suma extrasă din venitul net sau brut.
Folosind un calculator venituri online poţi să îţi calculezi lunar taxele pe care le datorezi dacă ai venituri şi din alte activităţi
Un calculator de venituri care da răspunsul aproape instant este util si pentru unii dintre noi care au mai multe job-uri, unele part-time, altele doar ocazionale sau diverse alte activităţi care le aduc venituri.
În general de calculul salariilor se ocupă contabilul unei firme, plus de asta legislaţia care se schimbă destul de mult îţi poate da bătăi de cap daca ai vrea sa iti calculezi singur veniturile si taxele datorate statului. Calculatorul de venituri online te ajută să calculezi cât la sută din venitul brut trebuie să scazi pentru impozit şi cât pentru asigurări, iar dacă beneficiezi de scutire de impozit sau trebuie să introduci şi cheltuielile în calculator pentru ca acestea sa fie deduse poţi accesa modul avansat.
Calculatorul de venituri este corect?
DA! Calculatorul de venituri online pe care l-am găsit eu face calcule foarte corecte. Acesta se updatează de fiecare dată când intervin schimbări în legislaţia fiscală. Astfel acesta este adus la zi imediat ce intervin noi schimbări în reglementările fiscale. Chiar dacă este gratuit îl declar cel mai de încredere instrument pe care l-am folosit vreodată.
În plus îţi poţi instala aplicaţie pe telefon sau tabletă pentru a şti exact taxele pe care le datorezi în orice moment.
Totul este să selectaţi corect dacă sunteţi salariat, director, administrator, PFA sau aveţi contract drepturi de autor şi calculatorul de venituri vă va spune exact toate taxele care sunt plătite către stat din venitul vostru.
Fluturaşul de salariu
Dacă eşti propiul angajat sau lucrezi pe bază de cantracte posibil să nu fi semnat niciodată ştatul de plată şi sa nu fi avut în mâna un fluturaş de salariu. Aşadar acest instrument este perfect dacă te afli în această situaţie deoarece face calcule gratuit şi sigure pe care o persoană angajată le are pe fluturaşul de salariu.
Chiar dacă eşti angajat şi primeşti acest fluturaş, îl poţi verifica oricând pentru a vedea dacă toate sumele reţinute sunt corecte.
Calculatorul de venituri online este un soft util pentru toată lumea. Oferă gratis o verificare a tuturor tipurilor de venituri oferind instant date despre taxele pe care le datorează fiecare.
Astăzi ți-am arătat care este soluția mea pentru calcularea salariului net în funcție de brut și ți-am povestit despre fluturatul de salariu care te ajuta să înțelegi mai bine veniturile tale.
Folosește aceste instrumente fiscale în fiecare lună și vei ști exact unde se duc taxele și impozitele din salariul tău.
Mi se pare foarte util articolul tau. Nu stiam de existenta acestui site si de posibilitatea de a-mi calcula veniturile.
foarte interesant pentru cei care tin o evidenta a banulilor lor!
Nu stiam ca imi pot calcula singura veniturile. Acum ca am aflat, ma pun pe calculat.
Util articolul tau.
cred ca este extrem de util, nici nu stiam de el, multumesc mult!
Foarte utile aceste informatii, mersi, am sa aprofundez „problema”.
Si eu folosesc periodic calculatorul de venituri. Uneori dinc uriozitate, alteori sa vad diferenta dintre salariul brut si cel net. E util, atat pentru angajati,cat si pentru angajatori.
Interesant. Nu m-as fi gandit ca exista un asemenea soft. Multumim pentru informatii!
Foarte tare. Cine mai are nevoie de contabil? Genial acest soft!
Interesant articol si bine explicat. Eu las treburile acestea pe mana contabilei.
Am fost si propriul meu angajator candva 🙂 da, stiu, las cam 37% statului.
Eu avand firma totusi prefer sa ma las pe mana contabilului(daca si sotul meu greseste atunci treaba lui …am pe cine trage la raspundere :P)
Interesant, am aflat lucruri noi si extrem de utile!
Multumim pentru articol, anul asta urmeaza sa ma angajez, dupa ce termin cu scoala, asa ca o sa mi fie de folos.
Nu m-as fi gandit ca exista un astfel de calculator. Cel mai mult imi place ca se updateaza dupa schimbarile legislative.
Chestia asta nu o stiam, bine ca am aflat si o sa vad ce si cum 🙂
Nu m-as fi gandit niciodata la asta.
foarte util articolul tau, am aflat o multime de lucruri noi