Prese de balotat deseuri, un mod excelent de compactare si management al tuturor deseurilor

balotat deseuri
Share the joy
 • 6
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Prese de balotat deseuri, un mod excelent de compactare și management al tuturor deșeurilor

Experţii în managementul deşeurilor la nivel mondial, estimează că o persoană produce anual mai mult de şase ori propria sa greutate în deşeuri menajere şi aceeaşi cantitate de deşeuri reciclabile printre care cutii zdrobite, sticle sparte şi electronice deteriorate, etc.. La scară planetară cifrele sunt imense, pe întreg pământul gunoiul generat în fiecare zi depăşind 3,5 milioane de tone.

Un semnal de alarmă se atrage şi asupra alimentelor irosite în fiecare zi, de aceea cu toţii ar trebui să fim mai chibzuiţi nu doar cu deşeurile pe care le producem sau cu economisirea resurselor, dar punând accent pe reciclare şi menegmetul deşeurilor generate vom putea asigura un viitor „verde” pentru copii noştri.

Deşeurile menejere din gospodării sau din sectorul industrial, reprezintă o avalanşă sufocantă de resturi de toate mărimile şi formele care implică o problemă din ce în ce urgentă: nevoia de spaţiu. Managementul deşeurilor se poate îmbunătăţi prin compactare şi colectare, astfel eliminând nu doar probleme de spaţiu ci generând şi o reciclare corespunzătoare.

Dacă până acum deşeurile menajere erau duse la o groapă de gunoi veşnic fumegândă, această soluţie nu mai este viabilă, fiind condamnată la nivel mondial deoarece fumul eliminat este deosebit de toxic, contaminând aerul.

Acum însă, datorită AWE COMPACTORS o companie românească înfiinţată în anul 2008, care oferă companiilor româneşti soluţii de calitate pentru managementul deşeurilor, puteţi achiziţiona prese de balotat deseuri de o incontestabilă calitate şi performanţă, beneficiind totodată de soluţii personalizate, în funcţie de specificul fiecărui proiect pe care îl derulaţi.

Ce sunt presele de balotat deseuri și la ce folosesc

Presa de balotat deseuri este un utilaj cu ajutorul căruia poţi reduce fără efort o cantitate mare sau medie de deşeuri, la dimensiunile unui europalet, în doar câteva secunde. Aceste prese sunt ideale în domeniul industrial unde se generează cantităţi enorme de deşeuri de dimensiuni mari, reducând volumul acestora prin comapactare.

Carton, hârtie, ambalaje din plastic, sticle PET, etc. vor fi reduse la mai puţin de un sfert din volumul pe care l-ar ocupa dacă nu ar fi compactate.

Ideale atât pentru anteprenorii care deţin o afacere mare în domeniul industriei, comerţ sau horeca, dar şi celor care au afaceri mai mici şi caută soluţii pentru a scăpa într-un mod eficient de deşeuri, presele de balotat deşeuri de la AWE COMPACTORS sunt echipamente de comapactare recomandade de toti cliantii. Fabricate de producătorul german Bergmann şi producătorul irlandez MACFAB acestea au în România reprezentanţă tehnică, care asigură servicii de intervenţie şi reparaţii profesionale în garanţie şi postgaranţie pentru orice presă balotat deşeuri.

presa de balotat deseuri

Presele de balotat deşeuri comercializate de AWE COMPACTORS sunt prevăzute cu sistem de ghidare care reduce efectul de revenire elastică a materialului şi sistem complet de evacuare a balotului.

Prese deseuri menajere

Nu doar în domeniu industrial se generează cantităţi mari de deşeuri, de aceea au apărut diverse tipruri de prese deșeuri menajere, care compactează gunoi uscat şi umed, generat în gospodării private sau afaceri mai bici, birouri, magazine, etc..

Aceste prese de deşeuri menajere contribuie la reducere mare de costuri în managementul deşeurilor şi reduc munca prin micsorarea volumului de deşeuri care trebuiesc colectate. Unele dintre acestea se pot monta în spaţii mici cum sunt garajele, subsolurile, iar altele pot fi montate direct lângă staţiile de gunoi. În acest fel se reduc şi costurile pentru mânuirea deşeurilor.

prese deseuri menajere

Cum functioneaza presele de balotat deseuri

Cu toate că numele acestor echipamente pare să descrie un utilaj imens, compactarea deşeurilor se face foarte uşor cu ajutorul unor sisteme hidraulice care presează orice tip de deşeuri reducând volumul acestora şi implicit spaţiul de depozitare până la reciclare sau eliminare.

Aceste echipamente sunt robuste și trainice, unele fiind concepute pentru utilizare permanentă. Astfel este posibil o balotare constantă a deșeurilor.

Avantajele utilizării unei prese deșeuri sunt nenumărate, începând de la reducerea costurilor prin înlocuirea recipientelor mari și foarte scumpe, economisirea prin reducerea frecvenţei transportului de gunoi, micșorarea spațiului alocat depozitării sau prelucrării gunoiului, până la curățenie și igienă generală.

Gestionarea deșeurilor e acum mai simplă ca niciodată cu ajutorul preselor de balotat.

Economisește timp, bani și spațiu, ocrotește natura și oferă urmașilor posibilitatea de a avea aceeași calitate a aerului și a mediului înconjurător, pe care o avem și astăzi.

 • 6
 •  
 •  
 •  
 •  

Be the first to comment on "Prese de balotat deseuri, un mod excelent de compactare si management al tuturor deseurilor"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*