7 beneficii MACON pentru casa visurilor mele

Share the joy

7 beneficii MACON pentru casa visurilor mele

Iată-mă şi în acest moment al vieţii mele. Am sădit un pom, am facut un pui de om şi am clădit o casă… bine , vorba vine… că am făcut casa, e adevărat oarecum, dar aşa, doar pe jumătate. Am cumpărat un apartament pe care l-am reclădit de la zero.

Apartamentul, bine situat, în centru , cu vedere la o intersecţie avea un mare neajuns, înăuntru se auzea fiecare claxon, fiecare râset de copil … ce mai se auzea clar şi tare fiecare zgomot de afară. Aşa că primul pas a fost reconstrucţia balcoanelor. Am luat la rând magazinele de bricolaje în căutarea BCA-ului perfect. Aici am descoperit ca acest material de construcţie e de mai multe feluri. Cum piaţa românească abundă de oferte am început să studiem puţin blocul de BCA, dar meşterul zidar a fost cel care ne-a explicat:

-Nene (aşa îi spunea el soţului, cu toate ca avea probabil cam dublul vârstei  ), nu îmi iei din aceia cu rost că se pierde mult material la mortar sau adeziv, să cumperi BCA Macon că sunt cei mai buni, absorb sunetul, asigură o excelentă izolare termică şi sunt uşor de zidit. Şi adezivul tot de la ei să-l iei că se lipesc ca fraţii.

Cum am avut de reclădit două balcoane şi încă un perete interior am avut marele avantaj de a achiziţiona un palet care ne-a fost livrat chiar în faţa blocului.

Acum când intrăm în a doua iarnă, mă felicit că am facut alegerea perfectă. Întradevăr nu s-a consumat mult mortar la zidărie, rosturile fiind de numai 2-3 mm, dar izolarea termică este fantastică şi factura la încălzire mică de tot. Blocurile de BCA Macon se gasesc în mai multe dimensiuni , pentru zidăria din partea superioară am cumparat un palet de cei de 35, iar pentru placarea balconului în partea de jos am luat împreună cu un vecin, care a placat un perete situat spre nord, blocuri de 7.5 cm grosime. Acest vecin avea igrasie în casă, dar după ce a placat peretele cu BCA Macon , aerul din cameră era respirabil , iar iarna trecută nu a mai apărut mucegaiul.

Şi vara trecută am fost fericită pentru alegerea făcută. Toată după-amiaza îmi bate soarele-n ferestre. Lumina e fantastică, avem o masă cu scaune pe balcon şi în timp ce eu lucram câte ceva pe blog, fiul meu desena la masă, clar nu s-ar fi putut întămpla asta dacă blocurile de BCA nu ar fi pastrat răcoarea în interior şi razele dogoritoare în exterior. Datorită rezistenţei termice a blocurilorde zidărie, transferul de caldură este limitat şi nu a fost nevoie să achiziţionăm un aparat de aer condiţionat.

Şi nu e tot, la etajul inferior s-a deschis o pizzerie. Chiar dacă vecinii se plâng că unii clienţi sunt zgomotoşi, eu nu îi aud deloc… dar mă simt în siguranţa în cazul în care ar izbucni un incendiu de la unul din cuptoare, expuse la temperaturi ridicate blocurile din BCA MACON sau BCA SIMCOR au, pe langă proprietatea de a fi incombustibile, şi pe aceea de a genera un transfer termic mai redus de cealaltă parte a zidurilor. Un zid de doar 10 cm poate oferi o rezistenţă de pâna la 7 ore împotriva unui incendiu. Această siguranţă mă face să dorm bine noaptea, deoarece chiar inainte să începem renovarea, la un apartament de la etajul de dedesubt a fost un incendiu. În timp ce eram evacuaţi, chiar m-am gândit la faptul ca zidurile din interior , facute din  cărămidă cu orificii, nu protejează deloc împotriva incendiilor. Dacă ar fi să schimb ceva la căsuţa visurilor mele, atunci aş vrea să pot face toate zidurile din blocuri BCA Macon.

V-aţi dat seama că apartamentul meu este într-un bloc turn…Blocuri care în cazul seismelor puternice pot deveni instabile.  Ei bine zidul din interior l-am reclădit pentru că eu sunt nascută chiar pe 4 martie 1977… cu doar o jumătate de oră înainte de cutremur , iar mama îmi povesteşte de fiecare dată când îmi serbez ziua, cât de îngrozită a fost când pereţii maternităţii au început să se clatine. Când am auzit că acest BCA este realizat dintr-un material omogen, uşor, cu o structură puternică, având aceleaşi proprietăţi în ceea ce priveşte rezistenţa la compresiune indiferent de direcţia de solicitare, m-am gandit că în cazul unui cutremur la fel de puternic ca cel din anul nasterii mele, acest perete ne poate salva viaţa…

Şi pentru că eu iubesc natura şi cred cu tărie că în puterea noastră stă viitorul verde şi curat al copiilor noştri, am fost deosebit de încântată cand am aflat că blocurile de zidărie Macon sunt realizate din materii prime locale – var, nisip, ciment, gips şi apă. Fabricaţia cât şi exploatarea spaţiilor construite presupun consumuri reduse de energie şi în consecinţă, un nivel redus de emisii de CO2.

Am casa visurilor mele şi asta pentru că m-am informat şi am achizitionat produsul corect. Chiar dacă preţurile la gaz şi curent electric vor creşte, portofelul meu este protejat şi el. Datorită zidăriei Macon am o casă eficientă energetic si dacă aş fi cladit-o pe pamănt, ar fi putut fi chiar independentă energetic.

Acestea sunt doar 7 beneficii principale ale pachetului Casa Plus , pachet care cuprinde sistemul de zidărie Macon (blocuri din BCA pentru ziduri exterioare și interioare, elemente pentru placări si cofraje, buiandrugi și mortar adeziv pentru BCA), servicii dar, mai ales, beneficii. Mai pe scurt, un sistem complet pentru realizarea zidăriei, alcătuit din materiale călduroase.

Casa mea beneficiază de acestea toate, tu ce beneficiu ai vrea să aduci in casa ta?

7 beneficii MACON pentru casa visurilor mele

 

 

Be the first to comment on "7 beneficii MACON pentru casa visurilor mele"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*