Alege cel mai bun aparat de tuns, dupa 4 criterii simple

aparat tuns
Share the joy

Alege cel mai bun aparat tuns, dupa 4 criterii simple

Fie că deţii un salon de coafură profesional, fie îţi place să te tunzi la domiciliu şi să fii propriul stilist, pentru a alege cel mai bun aparat de  tuns este important să urmezi câteva criterii pentru a îl avea pe cel care să se potrivească cel mai bine nevoilor tale.

Cumpărare unei maşini de tuns ieftine poate aduce diverse probleme: cum ar fi lipsa de putere, smulgerea firelor de păr care se încâlcesc între lame, piepteni care nu au o prindere bună pe maşină, etc. Aşadar o maşină de tuns ieftină, luată dintr-un bazar, oricât ai fi de tentat, nu este o opţiune, pentru că s-ar putea să păţeşti ca mine şi să mergi cu jumătate de cap tuns la frizerie, exact cum mi s-a întâmplat zilele trecute.

Noile generaţii de maşini de tuns, precum sunt cele de aici, te vor surprinde într-un mod plăcut. Maşinile de tuns tradiţionale (cum ar fi cele utilizate de frizeri), sunt simple, nimic nu le face speciale, de aceea atunci când te decizi să schimbi vechea ta maşină de tuns sau achiziţionezi pentru prima dată una, trebuie să te gândeşti cam ce tip de maşină de tăiat părul se potriveşte cel mai bine nevoilor tale, existând mai multe puncte esenţiale de luat în considerare. Având în vedere că sunt foarte multe modele de maşini de tuns, în primul rând trebuie să alegi una fiabilă, în genul celor de pe acest site, pentru a fi sigur că noua maşină satisface toate aşteptările care le ai, are putere şi precizie dar și diverse calități pe care alte aparate nu le au.

aparat tuns

Dimensiunea, greutatea și portabilitatea unui aparat tuns

Mărimea maşinilor de tuns variază în funcție de firma producătoare și model. Unele sunt foarte mici, pe care le puteți potrivi aproape în întregime în palmă şi pot fi păstrate într-un dulap sau sertar din baie. Alte maşini de tuns sunt mai mari şi mai grele şi pot încorpora baze de încărcare sau cabluri.

Mânerul din cauciuc moale asigură prinderea optimă, pentru un control maxim în timpul utilizării.

In general aparatele de îngrijire personala sunt conectate la priza cu un cablu care de cele mai multe ori nu depășește 1 metru. Așadar modelele care nu vin cu incomodul accesoriu sunt de preferat pentru ca dau libertate miscarii si nu trebuie sa depinzi de o priza in apropierea baii .

Tot aici ar trebui sa fiți atenți la autonomia bateriei și la durata de încărcare a acesteia.

Multe din noile modele ale aparatelor de tuns pot fi folosite și la priză dar și fără fir.

Calitatea lamelor

Materialul din care sunt confecţionate lamele pentru maşina de tuns trebuie să fie decisiv atunci când se cumpără o maşină de acest de tip. Există masini de tuns cu lame din oţel inoxidabil, lame cu auto-ascuţire şi lame ceramice sau lame care sunt din cel mai performant material, titanul. Lamele din titan sunt mai dure decât oţelul, pentru a asigura o durată desăvârşită. De asemenea, se ascut automat pentru a asigura o performanţă de lungă durată şi  o tăiere de mare precizie a firului de păr.

Lamele din acest material nu necesita lubrifiere.

Tip pieptene si reglajul lungimii

Noile maşini de tuns cu un pieptene reglabil sunt confortabil construite şi au mai multe setări blocabile de lungime de la 1 la 23 mm, cu exact 1 mm între fiecare lungime. Sau puteţi utiliza aparatul fără pieptene, pentru un tuns scurt de 0,5 mm.  In acest fel că permite tunderea părului la mai multe lungimi fără a schimba de multe ori accesoriile.

De asemeni unele aparate de tuns au capul de radere rotativ, astfel asigură o taiere perfectă a tuturor firelor de păr, chiar și din locurile mai greu accesibile.

Ideal ar fi sa alegeți o mașină de tuns care se curăță rapid și simplu. Pentru ca asta să se facă ușor, modelul respectiv trebuie să aibă capătul de tundere detașabil. Cu doar un simplu click, acesta se scoate și se spăla sub jet de apă.

Unele mașini de tuns au un pieptene și pentru aranjarea bărbații, pentru domnii care poartă perciuni lungi, mustață sau barbă.

Utilizarea umedă şi uscată

Unele aparate de tuns pot fi folosite atât pentru scurtarea părului când este umed dar bineînțeles și cand acesta este uscat Acestea sunt cele mai utile pentru a fi utilizate în coafură, deoarece pot fila firele de păr lungi, fără a fi nevoie de foarfece.

De asemenea unele aparate pot fi folosite sub duș, fără nici un pericol.

Accesorii suplimentare

Atunci când cumperi un aparat de tuns, poți lua în seama și diferitele accesorii pe care acesta le include. Perii de curăţare, piepteni sau ulei pentru întreţinere, capace de protecţie sau o husa pentru călătorii.

Urmând aceste criterii va fi mult mai simplu să alegeți un aparat de tuns performant pe care sa îl folosiți pentru mai mult timp sau pe care sa îl oferiți cadou cuiva drag.

Be the first to comment on "Alege cel mai bun aparat de tuns, dupa 4 criterii simple"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*