Masa de calcat, 4 criterii dupa care sa te ghidezi cand o cumperi

spalatorie haine bucuresti
Share the joy

Masa de călcat, 4 criterii după care sa te ghidezi când o cumperi

Sărbătorile de iarnă se apropie cu paşi repezi. Prima zăpadă s-a aşternut demult prin unele locuri, iar noi suntem cu gândul la vacanţă, colinde şi parfum de scorţişoară.

Dar, odată cu cele mai minunate zile din an, vine şi tradiţionala curăţenie de Crăciun, aspirat, curăţat, spălat, călcat, etc. Treburi casnice care ne mai şterg din zâmbetul de pe faţă.

Dacă aspiratoarele moderne funţionează mai bine şi sunt mai puternice, cu tot felul de accesorii care aspira perfect fiecare ungher, spălăm mai repede cu maşina de spălat rufe sau vase, până şi pentru geamuri avem aparat de curățat, de călcatul rufelor nu ne salvează nimeni.

De ce este călcatul rufelor o muncă atât de obositoare? Nu o să va vină să credeţi, nu e vorba de numărul hainelor care trebuie călcate, nici de cantitatea de abur pe care o scoate fierul de călcat, cei mai mulţi oameni obosesc deoarece nu folosesc o masă de călcat adecvată.

Călcatul devine obositor, fie pentru că înălţimea mesei este prea mică şi trebuie să stai aplecat minute în şir sau chiar ore, fie pentru că masa de călcat este prea mare şi veţi sfârşi cu braţele obosite pentru că trebuie să forţaţi postura.

O masă de călcat nu mai este un lux, ci un accesoriu necesar şi util. Bunicile noastre călcau adesea pe masă sau pe orice suprafaţă netedă stricând adesea obiecte de mobilier, acum însă găsim pe piaţă o gamă largă de mese de călcat, care facilitează procesul de călcare şi uneori îndeplinesc funcţii suplimentare sau au dotări multiple care ne ușurează mult munca și scurtează considerabil timpul dedicat călcatului.

Mărimea, plierea şi modul de depozitare

Acest lucru te ajută să calci mai uşor şi să economiseşti energie în timpul îndeplinirii muncii monotone şi obositoare de multe ori. Aşadar astăzi vorbim despre câteva criterii de selectare atunci când ne gândim să achiziţionăm o masă de călcat.

Cei mai mulţi dintre noi ducem lipsă de spaţiu în locuință de aceea atunci când achiziţionăm o masă de călcat este important să ne uitam la felul în care se pliază, daca are înălţimea reglabilă, cât de uşor se pliază sau se reglează şi mai ales greutatea mesei pentu a putea fi mutată din loc în loc.

Deci primele criterii importante ar fi greutatea, dimensiunea şi mobilitatea mesei de călcat.

Tot aici voi aminti despre importanţa materialelor din care această este făcută. Structura mesei trebuie să fie dintr-un material durabil,  iar suprafaţa de călcat trebuie să o alegeţi în funcţie de fierul de călcat pe care îl aveţi, frecvenţa călcatului în gospodăria voastră, etc.

De exemplu dacă aveţi o staţie de călcat, aveţi nevoie de o masă prin care trebuie să treacă aburul, în genul celor de pe acest site, iar dacă aveţi un fier de călcat normal, puteţi opta pentru orice tip de suprafaţă care permite sau nu, trecerea aburului, dar trebuie sa aveți în vedere ca o masa de călcat este un obiect care îl ai pentru o perioada foarte lunga de timp, dar achiziționarea viitoare a unui aparat de călcat care ar putea genera mai mult abur ar putea fi posibila, mai ales dacă cel vechi este depășit.

masa-calcat

Suprafaţa de călcat

În general mesele de călcat au dimensiuni standard, fiind împărţite în mese clasice sau moderne şi mese pentru uz casnic sau industrial.

Cele clasice sunt mai mici, cu partea superioara din lemn, pentru a se potrivi mai bine într-un apartament, iar dimensiunile după pliere să fie mici , pentru a fi depozitată uşor.

Această dimensiune vine cu avantajele şi dezavantajele ei. Fiind foarte greu să calci o lenjerie, iar pentru o cămaşă trebuie să te învârti în jurul mesei şi să pierzi mult timp.

Suprafaţă meselor de călcat modern este de obicei, 140 * 45. Pe această se calcă perfect lenjeriile, perdelele şi alte lucruri de mari dimensiuni. Mesele de călcat moderne, precum cele de aici sunt dotate cu sistemul unic ShoulderWing, care permite călcarea cămăşilor sau a sacourilor fără să le muţi de multe ori pe masă.

Suprafața mare pe care se poate călca, înălțimea reglabilă , precum și multe alte dotări, o transforma într-un must have pentru orice gospodină.

Dotări

Suntem obişnuiţi ca masa de călcat să aibă priză şi un loc unde să aşezi fierul de călcat.

Noile mese de călcat au însă foarte multe dotări cum ar fi bară pentru umeraşe, tijă pentru cablu, un spaţiu mai mare unde putem aşeza un fier modern sau o staţie de călcat, sistem de blocare a picioarelor, picioare de cauciuc antiderapare, etc.

Husă

Cu toate că toată lumea crede că este un element estetic, o husă bună poate ajuta la scurtarea timpului de lucru având rezultate mai bune, de aceea trebuie sa optati pentru un dispozitiv cu o husă ce trebuie să fie din bumbac 100% şi realizată din mai multe straturi de burete şi fetru. Această combinaţie asigură o suprafaţă de călcat confortabilă şi omogenă.

Dacă alegeţi o husă prea subţire, atunci hainele vor ieşi cu urme de la suprafaţă de călcat.

Cea mai bună masă de călcat trebuie să îndeplinească măcar câteva dintre aceste criterii pentru a optimiza procesul de îndreptare a ţesăturilor, alege-o pe cea potrivită ţie.

1 Comment on "Masa de calcat, 4 criterii dupa care sa te ghidezi cand o cumperi"

  1. Eu am o masa de calcat de vreo 6 ani de care sunt foarte multumta. Asta inseamna sa iei un produs de calitate.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*