4 criterii pentru a alege aspiratorul perfect

Share the joy

4 criterii pentru a alege aspiratorul perfect

Aspiratorul este cel mai practic şi utilizat aparat electrodomestic. Indispensabil în orice locuinţa este responsabil cu păstrarea curăţeniei şi sănătăţii casei noastre.

De cele mai multe ori când începem că căutăm un aspirator tindem să ne uităm la preţ şi la oferta care ni se pare cea mai convenabilă. Însă cumpărarea unui aspirator implică mult mai mult. Aspiratorul, la fel că toate aparatele electrocasnice, are multe caracteristici de care trebuie să ţinem cont atunci când îl achiziţionăm, de aceea este important că atunci când cumpărăm aspiratorul să ştim cum să facem cea mai bună alegere.

Dar pe o piaţă suprasaturată de zeci de modele, cum să îl descoperim pe cel pefect pentru casa şi nevoile noastre?

Haideţi să descoperim împreună câteva aspecte importante, de care trebuie să ţinem cont când cumpărăm un aspirator, pentru a nu fi dezamăgit de alegerea făcută şi pentru ca aspiratorul cumpărat să se ridice la înălţimea aşteptărilor noastre.

Puterea de aspirare şi consumul de energie

Puterea de sucţiune este una din cele mai importante caracteristici ale unui aspirator. Puterea de aspirare nu este acelaşi lucru cu puterea motorului. Un motor care consumă mai mult, nu înseamnă neapărat că va aspira mai bine. Alege aspiratoare din clasa energetică superioară, în genul celor de aici, care au un motor care consumă puţin dar, dă un randament foarte bun.
Achiziţia unui aparat electrocasnic dintr-o clasa energetică superioară, duce la economii substanţiale, în plus beneficiem de utilizarea unui aparat cu condiţii de exploatare superioare.

Modelul aspiratorului

Pe piaţă există tot felul de aspiratoare, de la modelele clasice, la cele moderne sau cu design futurist dar, trebuie să ştii să îl alegi pe cel potrivit casei tale.

Dacă ai o casă degajată, cu puţine lucruri sau fără covoare, un model calsic, cu putere mare de aspirate va fi cel mai puternic aliat im momentul în care te apuci de curăţenie . Însă dacă ai o scară interioară, ţi-ar fi mai simplu cu un aspirator vertical, la fel cu cele de aici.

Funcţionare fără fir îţi oferă libertatea de a curată oriunde. Bateriile reîncărcabile durează extrem de mult, astfel că vei termină rapid şi sigur sesiunea de curăţenie. Acum cablul nu mai este o barieră şi poţi curăţa uşor în diferite camere, chiar şi pe scări, fără efort special.

Tot la modele de aspiratoare putem spune că le putem împărţii în două categorii, cu sac sau fără dar, şi cu aspirare umedă sau uscată. Fiecare categorie are plusul şi minusurile sale. Un volum mai mare de colectare este mai mai convenabil, deoarece evităm să schimbăm sacul sau să golim rezervorul foarte des.

Unele modele sunt echipate cu indicator de atenţionare de umplere a rezervorului sau a sacului. Capacitatea sacilor de hârtie variază de la o jumătate litru până la mai mult de şase litri. Modelele de sac de unică folosinţă sunt de preferat, deoarece se răspândeşte mai puţin praf la schimbarea acestuia, astfel evitându-se dispersia particulelor de praf colectat.

Aspiratoarele care au tehnologia de colectare fără sac, cum sunt  cele de aici, sunt mai igienice şi uşor de golit , iar cele cu aspirare umedă trebuiesc curăţate după fiecare utilizare.

aspiratorul

Filtrele

Pe lângă o capacitate de sucţiune mare un aspirator trebuie să fie echipat cu filtre de cea mai bună calitate. Filtrele HEPA sunt considerate că fiind cele mai eficiente. Acestea asigură îndepărtarea a 99% din totalul particulelor cu un diametru de până 0,3 microni pentru a preveni astfel diverse alergii sau astmul. Aerul pe care îl expulzează, fiind considerat pur.

Accesoriile

Chiar dacă nu le dăm importantă prea mare accesoriile fac diferenţa între colţurile pline de praf şi cele impecabil de curate. Alege aspiratoare care au un set complet de accesorii.

Tot la accesorii voi aminti şi cablul, desigur pentru aspiratoarele care au. Acesta ar trebui să fie suficient de lung să poţi aspira oriunde în casă fără să fie nevoie de prelungitor. Să fie retractabil şi să aibă un stecher bun.

Nu în ultimul rând ar trebui să ne uităm la nivelul de zgomot pe care îl face aspiratorul ales, la înălţimea minimă/maximă a tuburilor sau consumabile .

Ai nevoie de un aspirator? pe ce criterii l-ai alege?

1 Comment on "4 criterii pentru a alege aspiratorul perfect"

  1. Nu am stiut ca puterea motoruliui este diferita de puterea de aspiratie, foarte interesant, multunesc.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*