Afaris, Umbre pe Aora, de Tudor George Ciubotaru – recenzie

Afaris, Umbre pe Aora, de Tudor George Ciubotaru
Share the joy
 • 62
 •  
 •  
 • 2
 •  
 •  

Afaris, Umbre pe Aora, de Tudor George Ciubotaru – recenzie

Weekendul trecut l-am petrecut în casa părinților mei. Am fotografiat florile și albinele din curte, am ascultat trilul păsărilor aciuate în pomii din livada și ghemuită pe șezlong, în grădina cu bujori, am citit cea mai minunată carte din ultima vreme.

Cei care mă citiți știți deja că am unele preferințe când vine vorba de lectură, iar cartea de astăzi a atins și a făcut să vibreze una din corzile sufletului meu… și mi-a plăcut… și abia aștept continuarea.

Lansată oficial pe 30 mai la librăria St. O. iosif Libris în Brașov, cartea urmează să aibă și o lansare la librăria Humanitas Kretzulescu din București pe 7 iunie, astfel încât mă grăbesc să vă invit să îl cunoașteți pe autor și cartea sa de debut: Afaris Umbre pe Aora

„Afaris Umbre pe Aora este prima carte din serie. Urmărește evoluția personajului principal, Afaris care născut și crescut pe Aora – o lume utopică, evoluată din punct de vedere spiritual, în care un singur gând poate manipula energia din jur- ajunge să joace un rol decisiv în primul război al speciei sale.”

Afaris, Umbre pe Aora, de Tudor George Ciubotaru - recenzie

Afaris, Umbre pe Aora

Autor: Tudor George Ciubotaru
Editura: Prestige
An apariție: 2018

Cartea poate fi achiziționată de pe Afaris World.

Tânărul autor a terminat școala de informatică Tudor Vianu și Universitatea de drept Titu Maiorescu. Afaris, umbre pe Aora este prima carte publicată de acesta, un început promițător pentru literatura romanească de gen.

Subiectul este excelent, modern, atrăgător și ușor de asimilat. Genul: SF, cu elemente  fantasy, iar povestea… pur și simplu superbă!

”Adevăratul inamic se ascunde în umbre”

Afaris este personajul principal. Este un umanoid, fiul lui Saraf, liderul Aorienilor. Aora este o planetă îndepărtată, locuită de Nimfe și o specie muribundă, ascunsă în umbră. Umanoizii de pe această planate sunt numiți Aorieni și au puteri speciale de a citi gândurile și calitatea de a fi nemuritori.

Aorienii sunt oameni frumoși, cu părul alb și ochi albaștri. Toți Aorienii poartă mantii albe ce își pot schimba culoarea în funcție de peisaj.

Nimfele sunt niște păsări cu gheare lungi și ascuțite, departe de a fi frumoase și după o îndelungată relație de pace, încep să fie pe picior de război cu Aorienii.

Afaris, Umbre pe Aora, de Tudor George Ciubotaru - pareri

Afaris, Umbre pe Aora, recenzie

Când Afais descoperă trupul neînsuflețit al unei Nimfe, se gândește că acest lucru ar putea genera un război între Aorieni și Nimfe. Saraf are viziuni, putând să prevadă unele lucruri, iar cea mai îngrozitoare premoniție este chiar războiul dintre Nimfe și oamenii săi, care până la urmă se declanșează făcând ca totul să se prăbușească.

Aora este brăzdată de puțuri energetice. Cele care sunt leagănul civilizației Aoriene din care s-au născut tatăl Saraf, mama Calif și fii lor, cele care sunt căi de acces și oferă aorienilor puterea de a se teleporta între orașe și cele care întunecă mințile, transformând aorienii în nebuni ucigași, cu sânge rece.

Apariția acestor puțuri energetice negre, a căror forță se revarsă într-un mod negativ asupra celor care cad în ele, grăbește războiul, iar Saraf și poporul său trebuie să găsească o cale de a scapa de energia malefică ce se imprimă asupra celui ce le atinge. În acest sens Afaris, instruit de tatăl său, începe sa stăpânească un fel de scut mintal și încet, încet se transformă într-o armă mortală, cel mai bun dintre Aorieni.

În carte apare schițată o poveste de dragoste, între Afaris și Finaria, fiica lui Urfius. Finaria pare fată desprinsă din urbanul zilelor nostre: frumoasă, îndrăzneață, deprinde repede tainele luptei.
Afaris, Umbre pe Aora, pare a fi începutul unei serii promițătoare căci deschide multe ipoteze și lasă în aer sfârșitul.

Dialogurile sunt simple, descrierile ample, pline de imaginație. Personajele atent conturate, bine gândite ce lasă deschisă imaginația cititorului.

O carte foarte frumoasă, aș îndrăzni să spun, care l-a cucerit și pe fiul meu de 10 ani, astfel încât așteptăm împreună, nerăbdători, continuarea… sperăm un pic mai șlefuită, în care sa vedem nu doar maturizarea personajului, dar și a autorului.

Seria Afaris, îşi propune să depăşească toate seriile Young Adults Fantasy cunoscute, inclusiv Harry Potter, Percy Jackson, Twilight s.a., atât din punct de vedere al calităţii naraţiunii, cât şi al vânzărilor.

Cartea poate fi citită în limba română și în engleză, volumul fiind vândut în peste 5000 de exemplare în prima săptămână de la listarea sa pe Amazon.

Pe Afaris World puteți citi despre despre personajele din carte și viziunea autorului, dar pentru că mie nu îmi place să dau spoilere, nu voi dezvălui mai mult decât am facut-o deja.

Faptul că fiului meu i-a plăcut și într-un fel a rezonat cu mine, mă face să vă recomand volumul. Așadar va invit să descoperiți lumea lui Afaris!

Eu am un volum cu autograful autorului căruia țin sa îi mulțumesc pentru aceasta onoare și pentru exemplarul oferit și vă provoc să fiți prezenți la lansare de la librăria Humanitas Kretzulescu din București pe 7 iunie, unde puteți primi și voi un autograf personalizat.

Afaris, Umbre pe Aora, de Tudor George Ciubotaru - autograf

 • 62
 •  
 •  
 • 2
 •  

3 Comments on "Afaris, Umbre pe Aora, de Tudor George Ciubotaru – recenzie"

 1. Bravo autorului! Multumesc pentru recenzie!

 2. Valeria Chertes | iunie 1, 2018 at 4:03 pm | Răspunde

  O carte foarte interesanta, multumim pentru recenzie.

 3. ghelbere elena | iunie 5, 2018 at 9:19 am | Răspunde

  Desi nu-mi place genul SF parca as vrea sa citesc aceasta carte.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*