Recenzie „Cuibul Dragonului” de Sarah Prineas

Cuibul dragonului de Sarah Prineas
Share the joy
 • 71
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

Cuibul Dragonului de Sarah Prineas, recenzie carte

Dragonii… Un subiect interesant și straniu, ce-ți dă de gândit ori de câte ori îl abordezi.

Oare ce sunt aceste creaturi maiestuoase? Sunt diabolice, rele, crude și agresive și scuipă foc pe nări sau sunt niște ființe amuzante, puternice, mari și prietenoase?

Ei bine, cartea de astăzi, pe care o găsiți pe edituracorint.ro, vă răspunde acestor întrebări, ba chiar va prezintă și multe alte ciudățenii legate de dragoni.

Cuibul Dragonului este o fantezie minunată, o carte SF cu multe piste pe care autorul le deschide încă de la început.

Toată acțiunea îl are în centru pe Rafi Delangarau, un băiețel normal dintr-un sat obișnuit. Rafi are părul de culoarea focului, ochii ca de tăciune aidoma unor umbre adânci ce absorb lumina și un caracter destul de ciudat (mai ales zâmbetul). Atunci când acesta încearcă să gonească niște străini ce au venit la casa lui și îl amenințau pe tatăl sau, spunându-i că vor veni multe nenorociri, își descoperă niște puteri ciudate, despre care nu se destăinuie nimănui.

Într-o zi, înfuriindu-se, ca printr-o ,,minune” le dă foc lui Stubb și lui Gringolet, oamenii ce îl amenințau. Cum a făcut asta, nici Rafi nu știe. Însă cert este că ceva nu e în regulă cu el, dintr-un anumit motiv pe care nu și-l putea explica.

Cuibul dragonului de Sarah Prineas

Cuibul Dragonului este…

Destul ca să se afle că dragonii sunt feluriți, că au obiceiuri amuzante, precum colecționatul ceasurilor de buzunar. Destul ca însuși Rafi să își dea seama că este purtătorul unui secret de-a dreptul incendiar, care îi va ului pe cititori, pâna și pe cei care se consideră experți în aventurile cu dragoni.

Mai târziu, în satul lui își face apariția un bărbat pe nume Flitch, ce le spune oamenilor din sat că Rafi poartă Semnul Dragonului, un lucru după părerea lui, diabolic și rău.

Multe alte lucruri sunt neobișnuite în legătură cu: Rafi. Băiețelul nu simte frigul, nici fierbințeala focului, poate să vadă foarte departe și clar, chiar și prin întuneric.

Totuși, Rafi se confruntă cu două probleme. Prima este că satul său natal nu are încredere în el. Pentru că poartă Semnul Dragonului, sătenii se tem că incendiile începute în oraș sunt din vina lui.

A două amenințare pentru sat este Filtch care a construit o mașinărie pentru a lua scânteia lui Rafi.

De fiecare dată când acesta se enervează sau se simte trist, simte în zona inimii o căldură ca și cum ar avea o scânteie în piept. Și chiar avea…

Pentru ca Rafi să învețe cum să-și salveze satul și să salveze dragonii, pornește într-o călătorie cu scopul de a-l căuta pe dragonul protector al satului său. Pe drum se întâlnește cu a fată pe nume Maud. O puștoaică de aceeași vârstă cu el, ce are aceeași pasiune ca și Rafi: Dragonii.

Destinația lor pare a fi orașul și cu siguranță pașii ii îndreaptă într-acolo, dar obiectivul final este acasă, unde Rafi va fi din nou în siguranță.

Pe parcursul cărții, Rafi va avea parte de aventuri palpitante și de multă acțiune. Sfârșitul este neașteptat și felul în care autoarea povestește este unul aparte. ,,Cuibul Dragonului ” este o carte ce ne învață despre adevărata prietenie și bunătate, înțelegere, voință și caracter.

Universul pe care autoarea îl creionează este o lume bine realizată, cu o tehnologie steampunk, plasând această fantezie a dragonului într-o epocă victoriană târzie, dar într-un loc prăfuit, uitat de lume și unde marile orașe sunt încă rare. În imaginația mea toată acțiunea se petrece într-un oraș precum cel din filmul Wild Wild West, cu Will Smith.

Dar vremurile moderne vin și poate Rafi și Maud vor găsi un compromis pentru a menține dragonii alături de ei.

V-o recomand din tot sufletul, Cuibul Dragonului de Sarah Prineas este o carte geniala!

 • 71
 •  
 •  
 • 1
 •  

Be the first to comment on "Recenzie „Cuibul Dragonului” de Sarah Prineas"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*