Cronicile lui Magnus Bane, recenzie carte
Din toate timpurile istoria a fost presărată cu legende, cu întâmplări misterioase şi locuri fascinate, cu oameni înfricoşători care au dus la crearea unor mituri în care astăzi ne place să credem.
Vampirii sunt acele fiinţe care au fost omniprezente în literatură şi film, înfricoşând deopotrivă toate culturile încă din cele mai vechi timpuri şi până astăzi. Demoni şi spirite care au dat naştere la poveşti halucinante ce uneori te fac să te întrebi care este linia ce desparte imaginaţia de realitate şi dacă nu cumva, undeva, există un sâmbure de adevăr.
Astăzi vreau să vă povestesc despre o carte care cuprinde 11 poveşti în care cititorul va descoperi un pic mai mult din lumea inepuizabilă şi fascinantă a vampirilor, a creaturilor misterioase ce bântuie pământul, o carte scrisă cu mult umor, presărată cu întâmplări siropoase, dezarmant de frumoase, care îi vor atrage pe adolescenţi.
Cronicile lui Magnus Bane face parte din seria Shadowhunters, o completare menită să dezvăluie câteva picanterii în plus.
Autor(i): Cassandra Clare, Sarah Rees Brennan, Maureen Johnson
Tip copertă: Hardcover
Editura: Corint
An apariție: 2017
Număr pagini: 448
Descriere:
Nu e ușor să fii Magnus Bane. Ca magician, este adeseori chemat să rezolve probleme altora. Viața lui a fost lungă și iubirile numeroase. Iar Magnus are întotdeauna grijă să se afle în locul potrivit la momentul potrivit – sau poate nepotrivit.
Revoluția franceză, era prohibiției, marea pană de curent din New York City, prima mare bătălie între Valentine și Institutul din New York…Magnus s-a aflat de fiecare dată acolo și de obicei în miezul acțiunii. Dar să o scoată pe Maria Antoaneta din Franța nu e nimic față de iubirea lui pentru vampirul Camille Belcourt – sau prima întâlnire cu Alec Lightwood.
Deși povestea lui Magnus e departe de a se fi încheiat, toate aceste istorioare aruncă puțină lumină asupra firii sale adeseori enigmatice. Ce se întâmplă când un magician nemuritor își pierde mințile? Sunt toți membrii familiei Herondale la fel de imprevizibili ca Will? (Răspunsul este: da)
Ce s-a întâmplat de fapt la Hotelul Dumort?
Cum a devenit vampir Raphael Santiago? Ce îi cumperi iubitului tău vânător de umbre cu care nu ieși în mod oficial? Și de ce a fost Magnus alungat din Peru?
Magnus nu va putea niciodată să-și spună toate poveștile sale. Nimeni nu-l va crede. Dar aveți aici unsprezece povestiri care vă pot ajuta să-l înțelegeți mai bine – și despre care își dorește probabil să nu se afle niciodată.
Cronicile lui Magnus Bane
Recunosc, nu prea mă atrage genul şi nu am văzut decât câteva episoade din filmul cu acelaşi nume, dar universul vânătorilor de umbre descris într-un mod amuzant m-a făcut să îmi doresc să răsfoiesc măcar unul din precedentele volume apărute în saga.
Magnus, evident fiul unui demon, are întotdeauna ceva de făcut. Acesta este unul dintre cele mai amuzante personaje al seriei si este capabil sa facă magie doar pentru propria distractie.
Cassandra Clare, împreună cu Sarah Rees Brennan şi Maureen Johnson ne poartă de-a lungu unor povestiri scurte prin diferite locuri şi timpuri. Se văd diferite stiluri de a relata întâmplările, fiecare autoare punându-și amprenta inconfundabilă asupra diverselor parți ale povestirilor.
De-a lungul celor 11 poveşti vom descoperi un Magnus mai libertin şi extravagant. Asistăm la un film pe care îl derulăm cu ochii minţii, descoperim gusturile personajelor în materie de modă, diverse curiozităţi, dar şi experienţele lor trecute prin câteva secole din istoria omenirii.
Toate poveştile sunt la persoana a treia, avându-l ca reper pe Magnus, si sunt spuse într-o manieră oarecum distractivă. Magnus, care nu are nici o ruşine, nu se teme de nimic, e inteligent şi puţin nebun. Un personaj fascinant creat printr-o combinaţie de factori foarte bună care te va face să razi şi să te bucuri de fiecare pagină.
Naraţiunea are luminozitate şi fluiditate, dar şi unele părţi care mi-au adus o uşoară moleşeală, plictisindu-mă de multitudinea de detalii.
Poveşti sunt scurte şi se citesc rapid. Câteva schiţe grafice îţi smulg un zâmbet din colţul gurii, iar unele dialoguri te fac să râzi în hohote. Aşadar este o carte care alternează diferite tipuri de poveşti, de la cele uşor ironice, la cele de dragoste.
Cele 11 povesti care prezintă diferite momente din viața vrăjitorului, concentreaza naratiunea pe acele personaje care au fost importante in celelalte volume, sau cel puțin asa am înțeles eu.
In fiecare dintre aceste capitole se prezintă o situație care este plină de pericol, acțiune, trădări și surprize care vă permit să va relaxați într-un mod plăcut și la sfârșit sa catalogați cartea ca fiind una destul de buna.
Există mai multe lucruri pe care ar trebui să le subliniez pentru că pentru ca mi-a făcut placere sa citesc aceasta carte chiar dacă istoria adevărată pe care eu o cautam între filele sale este departe de ceea ce îmi doream. Am fost încântata să descopăr o lume subterană a Shadowhunters care datează din vremea în care Maria Antonieta a fost regina Franței.
După cum am precizat, nu am citit celelalte volume, dar un Magnus haios, Înaltul Magician din Brooklyn, m-a convins că fiecare filă din aceasta sagă merită savurată în serile de toamna ce sta sa cearna peste noi.
Așadar dacă îți place lumea misterioasa a vampirilor și vârcolacilor, poveşti de dragoste interzise între muritori și ”imortali” Cronicile lui Magnus Bane trebuie să poposească în biblioteca ta.
O găsești în oferta Corint acum redusă cu 20%.
Pe site găsiți toată seria autoare Cassandra Clare, pentru ca aceste minunate poveşti să vă poarte in lumile tenebroase ale acestor ”vânători de umbre”.
Interesanta. Imi place mult.
As citi cu drag aceasta carte.
mmmm… nu prea ma incanta cu vampiri si varcolaci, si asta pentru ca nu cred in asa ceva si mi-ar placea ceva mai realist