Adulții ăștia! de Caroline Hulse, recenzie carte

Adulții ăștia! de Caroline Hulse
Share the joy
 • 108
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

Adulții ăștia! de Caroline Hulse

Hello readers
Încerc să citesc cel puțin 2-3 cărți pe lună și să vă tentez și pe voi măcar cu una dintre ele. Desigur, recomandarea mea este să citiți cât de mult puteți, pentru că lectura este cel mai benefic sport pentru creier.

În general iau cărți pe care le pot citi împreună cu fiul meu sau îi șterpelesc cărțile lui dacă văd că se distrează grozav citindu-le, dar cartea de astăzi e un amestec dulce-amar despre lucruri care uneori se întâmplă în viață și pe care cei mici sunt nevoiți să le asimileze într-un fel.

Oricum, Adulții ăștia! de Caroline Hulse este scrisă cu umor englezesc, cu finețuri care te ating în suflet și cumva dincolo de hohotele de râs se ascunde un „ghimpişor”.

Adulții ăștia!

Această carte descrie o situație oarecum absurdă, o vacanță de familie unde un cuplu divorțat și noii lor parteneri de viață hotărăsc să petreacă Crăciunul împreună pentru fiica lor cea mică. Toată lumea se adună într-o singură casă pentru vacanța de Crăciun, unde se vor întâmplă tot felul de lucruri amuzante.

Pragmatismul și onestitatea autoarei, amestecate cu termeni englezești, redau într-o lumină foarte reală povestea celei mai trăsnite familii și a relațiilor dintre membrii acesteia. Între noi fie vorba, cât de penibil ar fi să pleci în vacanță cu iubitul, fosta soție, fiica sa și iubitul fostei soții? Foarte, nu-i așa?

Ei bine, personajelor noastre acest lucru nu li se pare ieșit din comun, din contra nu văd nicio problemă în asta și ignoră complet pericolul ce pândește în umbră.

Toată lumea se poartă exagerat de frumos și încearcă să facă perfect Crăciunul petrecut împreună până când bombă amorsată încă de când au pășit cu toții în acea casă pare să fie pe punctul de a exploda. Relațiile încep să se dezvăluie, se consumă mult alcool când cea mică pleacă la culcare și adevărurile dureroase încep să apară, iar secretele care au fost ascunse ies la lumină.

Pe alocuri am văzut o încercare de suspans, care parcă te mai trezește puțin din ridicolul haotic în care ai pășit alături de protagoniști.

Adulții ăștia! de Caroline Hulse

Adulții ăștia! – descriere oficială

Autor(i): Caroline Hulse
Editura: Corint
An apariție: 2018
Număr pagini: 416

Doi părinți divorțati. Fiica lor. Noii lor parteneri de viață. O sărbătoare în familie… Într-un fel sau altul. Ce-ar putea merge prost?

Astăzi este un lucru comun că părințîi divorțați să își dorească să petreacă timp cu copiii și să se înțeleagă în timpul sărbătorilor și evenimentelor deosebite, pentru că cei mici să nu simtă lipsa niciunuia. Ei bine, în Adulții ăștia! de Caroline Hulse această situație, duce acest mod de gândire la extrem în încercarea de a încorpora ambele familii într-o vacanță comună.

Nu doar pare un coșmar, ci chiar devine unul…. din fericire teribil de amuzant.

Matt este cel care face să se rostogolească această idee nebunească atunci vrea să își petreacă Crăciunul alături de fiica să, fără să o îndepărteze de mama ei, fosta lui soție, Claire.

Claire la rândul ei se gândește că nu are ce se se întâmple și Alex, iubita fostului ei soț, nu va fi deloc deranjată.

Dar mai este Patrick, iubitul lui Claire care are la rândul sau copii și se vede nevoit să petreacă Crăciunul departe de ei… Complicat, nu-i așa? Dar [participarea lui la această nebunie vine cu un compromis pe care iubita lui trebuie să îl accepte: să îi permită să participe la o competiție sportivă.

Iar cea pentru care s-au întâmplat toate astea, micuța Scarlett, l-a luat cu sine pe prietenul ei imaginar, Posey, care-i e un… iepure.

Totul se termină cu unul dintre protagoniști ajuns pe patul de spital… și nimic nu vă mai zic, doar să va rezervați timp, pentru că nu veți lăsa cartea din mână după ce o începeți.

În general, cred că această carte a fost foarte bine scrisă și chiar este extrem de distractivă. V-o recomand ca pe o lectură bună în această vacanță de iarnă, care să va facă să petreceți câteva ore grozave.

 • 108
 •  
 •  
 • 1
 •  

1 Comment on "Adulții ăștia! de Caroline Hulse, recenzie carte"

 1. Mulțumesc pentru recenzie.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*