3 idei mari, pentru a transforma spectaculos o bucatarie mica

bucatarie la comanda
Share the joy

3 idei mari, transforma bucatariile mici

Bucătăria este inima casei. Fiecare femeie vrea ca această parte a casei, unde petrecem foarte mult timp din zi, să fie un spaţiu perfect, să fie confortabil şi multifuncţional. Cel mai important loc din casa fiecăruia, este bucătăria, locul unde ne adunăm înainte de a merge la servici sau la şcoală, de asemenea este locul perfect pentru o cafea cu prietenii sau „arena” unde se desfăşoară o sesiune distractivă de gătit în familie. Bucătăria este pur şi simplu cea mai răsfăţată camera a casei.

Sunt foarte multe aspecte care pot influenţa gradul de confortabilitate al unei bucătării, însă electrocasnicele incorporabile şi mobilierul multifuncţional sunt cele mai strălucite idei la care trebuie să apelăm dacă vrem să fim pe deplin mulţumiţi de bucătăria noastră.

Electrodomestice

Aparatele electrocasnice sunt foarte importante pentru orice bucătărie. Acestea uşurează munca oricărei gospodine şi scurtează timpul petrecut gătind sau curăţând după masă. Însă sunt unele electrodomestice absolut indispensabile.

Frigider

Frigiderul cu două uşi este un mod inteligent de a economisi energie şi spaţiu. În multe dintre bucătăriile noastre încă se mai găsesc un frigider şi un congelator. Între noi fie vorba, congelatoarele nu mai sunt necesare.

Marea majoritate a frigiderelor moderne de astăzi au câte două uşi, una pentru frigider şi cealaltă pentru congelator. Frigiderele cu două uşi au congelatorul plasat în partea de sus în timp ce în partea de jos este frigiderul propriu zis. Avantajul acestui tip de frigidere este că uşile separate păstrază temperatura fiecărui compartiment constantă. În plus spaţiul congelatorului este aproximativ la fel cu cel al unei combine frigorifice, pentru că motorul şi compresorul aşezate de obicei în partea de jos, „fură” din spaţiu alocat congelatorului, care la combinele frigorifice se găseşte în partea de jos. Pe acest site găsiţi o gama largă de frigidere în două uşi, ca să vă faceţi o idee despre spaţiul pe care îl oferă.

Frigiderele în două uşi sunt mult mai comode de utilizat. Ai totul la îndemână fără să te ridici pe vârfuri să ajungi la ultimul raft, de aceea dacă doriți să achiziționați un frigider nou este bine să luați în calcul unul cu două uși.

Hota

Ar mai fi hotele… Nu mi-aş imagina viaţă fără ele. Dacă prăjesc o ceapă, fierb un ou sau prepar o ciorbă, fără hotă toate perdelele din apartament ar mirosi că într-un restaurant de prost gust. O hotă bună va extrage mirosurile şi vaporii de grăsime din timpul gătitului, împiedicând ca mobila sau textilele din casă să împrumute aromele pe care tocmai le-ai gătit.

Atunci când cumperi o hotă trebuie să fii atentă la câteva detalii. Sunt modele cu recirculare sau care au sistem de evacuare. Primele extrag fumul, îl filtrează, iar aerul purificat de un filtru de carbon se întoarce în bucătărie. Avantajul acestor hote este că se pot monta oriunde, simplu şi rapid,fără să fie necesară găurirea peretelui şi montarea unui racord de evacuare în exterior. In schimb hotele cu sistem de evacuare au nevoie de o gaură de aerisire pe unde vor elimina fumul şi mirosurile neplăcute.

O altă clasificare a hotelor se face după puterea de absortie. Randamentul unei hote care absoarbe aerul este dat de numărul de motoare dar şi de puterea acestora. O hotă de bucătărie performantă poate evacua între 300 şi 700 metri cubi de aer pe oră.

Mai poţi alege între modele încorporabile sau modele clasice. Poţi compara modelele de pe acest site şi vezi care se potriveşte mai bine în bucătăria ta.

Maşina spălat vase

Maşină de spălat vase nu este un moft. Aşezată cuminte sub blat „înghite” toate vasele murdare. Nicicând nu va mai fi dezordine, în plus economiseşti apă, îţi păstrezi manichiură intactă, iar energia consumată pentru încălzirea apei în câteva sesiuni de spălat vase, este aceeaşi care se consumă la o singură încărcătură.

Mobila

În decorarea spaţiului nu se pot întâmpla minuni, însă avem întotdeauna soluţii bune care par miraculoase.

Mobilă este cel mai important pas în decorarea şi funcţionalitatea bucătăriei. Alege o mobilă bună, cu multe rafturi şi feronerie de calitate. Mobila te poate însoţi mulţi ani, iar dacă vrei să dai o faţă nouă bucătăriei tale, nu trebuie să schimbi decât uşile. Simplu şi rapid, poţi comanda alte fronturi, cu un model sau o culoare nouă, care vor schimba complet aspectul bucătăriei şi vor costa doar un sfert din totalul unei mobile noi.

Un alt truc este acela de a cumpără mobilă modulară, pentru că poţi face combinaţii de corpuri care să se încadreze perfect în spaţiul de care dispui. Indiferent de cât de mică este o bucătărie, cu ajutorul mobilei poţi optimiza spaţiul şi profita de fiecare colţişor.

Lumina naturală

Lumina naturală încălzeşte spaţiul, făcând-ul să pară mai mare. Alege culori calde pentru pereţi şi perdele diafane la ferestre. Nu uită că bucătăria este locul unde petreci cea mai mare parte a zilei. Caută să profiţi de lumina naturală cât mai mult timp posibil. Nu obtura ferestrele cu diverse corpuri de mobilier, alege o perdea transparentă şi culori deschise pentru decoraţiunile din bucătărie.

Suntem de acord cu toţii că este posibil să se prepare mâncare delicioasă la un ceaun montat deasupra unui foc de tabăra, dar prepararea oricărui fel de mâncare într-o bucătărie confortabilă devine o activitate plăcută, iar mâncarea cu adevărat delicioasă.

bucatarie

*sursa foto: PixaBuy

2 Comments on "3 idei mari, pentru a transforma spectaculos o bucatarie mica"

  1. Bune idei. Eu tocmai am comandat o hota, iar frigiderul l-am dat afara din bucatarie. E in doua usi, dar ocupa spatiu inutil, iar pe hol se potriveste perfect pe un colt.

  2. Niste sfaturi cu adevarat utile. In privinta hotei ai avut mare dreptate. Nu stiu ce faceau parintii inainte de a aparea acest produs minune. Cred ca toata casa mirosea a mancare. Din toate produsele mentionate nu am o masina de slapat vase dar nici spatiu nu am unde sa o pot pune in schimb mi-as dori. Am vazut niste modele frumose de la beko

Leave a comment

Your email address will not be published.


*