7 caracteristici generale ale unui echipament taiere laser

echipament taiere laser
Share the joy
 • 47
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

7 caracteristici generale ale unui echipament taiere laser

Echipamentele taiere laser au devenit foarte cunoscute în ultimii ani pentru multiplele aplicaţii pe care acestea le au în mai multe ramuri ale industriei.

Decuparea cu laser este un procedeu de divizare termică unde fasciculul laser, ghidat de un calculator poate efectua diverse operaţiuni, de la gravare şi ştanţare, până la decupare piese din plăci de diverse materiale. Raza laser generată în sursă este ghidată de o oglindă sau un tip de fibră catre la capul de tăiere al maşinii, unde un sistem de lentile focalizează şi concentrează laserul reglandu-i puterea pentru a tăia, grava, perfora, etc.. Fasciculul laser focalizat vine în contact cu suprafaţă meterialului pe care îl prelucrează şi o face să se topească, astfel poate face gravuri fine, de suprafaţă sau poate decupa piese întregi.

Aceste echipamente tăiere laser se împart în două tipuri după sursa folosită: echipamente tăiere laser cu sursă CO2 şi echipamente tăiere laser fibră.

O noutate pe piaţă este Sistemul hibrid, CO2 şi fibră. Spirit GLS Hybrid de exemplu, pe care îl puteţi achiziţiona de la pin.ro este un echipament taiere laser care poate da un plus de valoare oricărei afaceri. Laserul Spirit GLS Hibrid execută tot ce înseamnă gravură, tăiere şi aplicaţii de marcare pe materiale metalice sau organice.

Tăierea cu laser este extrem de versatilă deoarece în plus faţă de materialele plate, cu aceste echipamente tăiere laser pot fi de asemenea gravate, perforate, decupate, ştanţate, etc. diverse piese precum tuburi şi profile din oţel, metal inoxidabil sau aluminiu.

Grosimea foii plate prelucrate poate varia de la 0.8 la 30 mm, iar aria de lucru poate fi extinsă la unele modele.echipament taiere laser

Echipament taiere laser fibră

Echipamentele tăiere laser fibră sunt cele mai noi. Rază laser este generat într-o fibră activă şi este ghidată apoi spre capul de tăiere al maşinii printr-o fibră transportoare. Un echipament taiere laser cu fibră este mult mai mic decât laserul cu sursă CO2 şi poate ave dublul de putere aceeaşi sursă de alimentare. Un echipament taiere laser cu fibră este potrivit pentru tratarea plăcilor subţiri şi de grosime medie, metale neferoase precum cupru şi alamă.

Echipament taiere laser CO2

Acest tip de echipament taiere laser generează rază laser într-un amestec de gaz care este utilizat pentru a crea fasciculul. Tehnologia echipamentelor tăiere laser CO2 este potrivită pentru a folosită la utilaje universale care prelucrează diferite materiale şi plăci mai groase.

Cu echipamente taiere laser se poate prelucra orice tip de material, inclusiv piele, hârtie, carton, metal, plastic, etc.

Câteva caracteristici echipamente taiere laser:
 1. Tehnologie Servo DC – asigură o acuratețe foarte mare, datorită mișcării continue, în locul unor porniri și opriri repetate
 2. Funcția SmartCENTER™ este foarte prietenoasă și ajută utilizatorii să localizeze cu ușurință, punctul central al obiectelor de orice formă
 3. Gravuri 3D uimitoare – mai multe niveluri de putere ale laserului și până la 200 de niveluri de gri, creează efecte 3D spectaculoase
 4. Tehnologia TrueImage™ netezește automat marginea gravurii
 5. Construcție solidă – sasiul solid și stabil asigură o calitate foarte bună a gravurilor chiar și în cazul mișcărilor la viteză mare
 6. SmartACT™ ,SmartLID™, SmartLIGHT, AutoFocus SmartPIN™
 7. Pornire la cheie & Oprire de urgență, interfață intuitivă a Panoului de Control, arie de lucru foarte largă, driver Windows inovativ, schimb automat între tuburile laser, etc.
 • 47
 •  
 •  
 •  
 •  

1 Comment on "7 caracteristici generale ale unui echipament taiere laser"

 1. Valeria Chertes | iunie 19, 2017 at 2:01 pm | Răspunde

  Foarte interesant.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*