2021 – ce poți modifica în casă pentru a da un aspect nou interioarelor

mobila la comanda
Share the joy
 • 32
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

2021 – ce poți modifica în casă pentru a da un aspect nou interioarelor

2021 pare să fie momentul perfect pentru a ne adapta la schimbări. Dacă anul trecut am avut parte de o întorsătură total neașteptată a stilului de viață cu care eram obișnuiți, iată că astăzi acest lucru și-a pus amprenta asupra vieților tuturor și am constatat cu surprindere că nevoile noastre nu mai sunt aceleași că acum câțiva ani. Din acest motiv astăzi vă vorbesc despre câteva mici schimbări pe care le-am făcut în căminul meu pentru că acasă este locul unde va trebui să ne petrecem mai mult timp de acum încolo, dar va destăinui și câteva secrete pentru prăjituri reușite daca tot stam mau mult pe acasă.

2021 – Amenajări living modern cu bani puțini

Casa este mic nostru sanctuar în care ne relaxăm imediat ce intrăm pe ușa. Ne scoatem pantofii și ne așezăm în fotoliul preferat pentru a ne elibera de presiunea și stresul vieții de zi cu zi. Dar 2020 ne-a schimbat total modul de viață și fotoliul preferat a devenit scaunul de birou, iar livingul sala de ședințe online.
Pornind de la un articol despre amenajări living modern de pe blogul celor de la Beko am schimbat culoare unui perete din living și a unuia din dormitor și pare că am modificat complet interiorul casei mele.

În living am ales vopsea decorativă neagră cu mici particule de sclipici, iar în dormitor o vopsea decorativă argintie. Am ascuns într-o cutie toate lucrurile inutile de pe mobilă și am cumpărat un covor alb și o orhidee. Totul m-a costat aproape 400 lei. Astfel am transformat salonul într-un spațiu elegant, fără să investesc prea mulți bani.

amenajari living modern

Unicul lucru pe care îmi doresc să îl mai schimb este parchetul pe care dacă ar fi să îl aleg astăzi aș opta pentru parchet alb și nu pentru mahon, culoare în mare vogă acum câțiva ani.

Desigur, dacă mă urmăriți știți că îmi plac foarte mult lucrurile sobre, astfel am ales să decorez salonul în alb și negru, unica pată de culoare fiind fotoliul meu preferat care este roșu. Însă în articolul celor de la Beko veți regăsi o mulțime de idei geniale care vor transformă spațiile într-un mod spectaculos.

Redesenarea bucătăriei – tendințe 2021

Tot anul trecut ne-am dat seama că în casele noastre două spații sunt esențiale: livingul în care ne petrecem cea mai mare parte a zilei acum și bucătăria.

Bucătăria a devenit locul în care anul trecut ne-am reinventat ca bucătari, am încercat rețete noi și… am crescut maia de pâine.

Dacă până nu demult mi-am dorit o bucătărie imaculată, simțindu-mă uneori copleșită de mobila mea neagră, acum mi-am dat seama că a fost o alegere inspirată la momentul respectiv.

Negrul oferă o imagine foarte elegantă și își face loc din ce în ce mai mult în mobilier, aparate electrocasnice și ustensile de bucătărie. Combinația sa cu fronturi/corpuri albe este spectaculoasă.

Și fuziunea dintre culoare neagră și lemnul natural are un rezultat frumos și elegant. Așadar pare sa fie un trend pentru anii următori.

Totuși în bucătărie poți schimba/vopsi rapid fonturile mobilei și să para că ți-ai cumpărat una nouă. Ingenios, nu-i aşa?

Electrocasnice moderne pentru rezultate delicioase și rețete întotdeauna reușite

Pentru electrocasnice eu am optat pentru argintiu și negru. Frigiderul Beko are ușa argintiu sidefat și intenționez să fac și peretele din spatele frigiderului în aceeași nuanță. Restul electrocasnicelor sunt din sticlă neagră și fac pereche grozavă cu fonturile negru lucios.

Cuptorul este pentru mine cel mai important lucru din bucătărie, deoarece mă ajută să prepar alimentele rapid, într-un mod sănătos și gustos și să realizez deserturi care acum câțiva ani ar fi fost imposibil de făcut. Deși primele modele de cuptoare erau pe gaz, cuptoarele electrice moderne folosesc rezistențe pentru gătirea alimentelor și au numeroase funcții integrate care ne ușurează muncă în bucătărie… inclusiv auto curățare.

Dar și aici este un truc și tot pe blogul celor de la Beko am găsit un articol excelent despre cum să ai rezultate spectaculoase în prepararea rețetelor cunoscând toate acele simboluri cuptor electric care uneori ne dau mari bătăi de cap.

Sfaturi pentru utilizarea cuptorului și prepararea prăjiturii perfecte

Despre cuptorul meu v-am mai povestit. A fost o relație de dragoste și ură până am descoperit ce înseamnă fiecare dintre acele simboluri cuptor electric trecute în cartea de instrucțiuni. Tot timpul mă întrebăm: folosesc funcția de coacere sus sau jos, dau drumul la ventilație? și dacă da, unde așez tavă?

Ei bine, acestea sunt întrebări tipice atunci când trecem de la un cuptor pe gaz la unul modern și eu mi le-am pus e foarte multe ori.

Cum să îți reușească toate rețetele la cuptorul electric

Cuptorul trebuie să fie mereu încins atunci când preparam o rețeta. Pentru a face acest lucru, trebuie să ne obișnuim să deschidem cuptorul când ne apucăm de gătit. Eu folosesc încălzirea sus și jos și în doar 3-4 minute am 200 grade. Abia atunci introduc aluaturile în cuptor. Pentru fripturi nu e necesară preîncălzirea.

cuptor electric

Când selectăm încălzirea de jos, acest lucru face ca aluaturile să crească mai frumos. Dacă am lăsa aprinsă și încălzirea de sus, căldura respectivă ar încetini creșterea blaturilor sau pandișpanelor.

Greșeala tipică de a deschide des cuptorul face că prăjiturile să devină un eșec. Nu deschidem niciodată cuptorul până nu au trecut cel puțin 30 de minute de când am început coacerea.

Raftul cuptorului pe care vom așeza tava este de obicei al doilea începând de jos. Dar cuptoarele din nouă generație încălzesc uniform astfel încât eu coc de multe ori pe mai multe nivele odată.

Nu folosesc niciodată funcția de dezghețare, las întotdeauna carnea înghețată pe raftul frigiderului peste noapte.

Astăzi am descoperit că tot mai mulți dintre noi au făcut o pasiune din a experimenta acasă tot tipul de rețete elaborate. Majoritatea cuptoarelor electrice sunt cuptoare multifuncționale și au multe opțiuni care ne ajută să ne preparăm fripturile, pastele sau pizza, prăjituri sau orice altă rețetă, cu reușită sigură, dacă urmăm instrucțiunile de coacere.

Iată deci cum pandemia ne-a făcut pe mulți dintre noi să evoluăm pe toate planurile și cu foarte mici cheltuieli am reușit să îmbunătățim aspectul casei noastre și în cele mai multe cazuri chiar să devenim bucătari mai buni.

Tu la ce schimbări te-ai adaptat în 2021?

 • 32
 •  
 •  
 •  
 •  

3 Comments on "2021 – ce poți modifica în casă pentru a da un aspect nou interioarelor"

 1. Nu vreau schimbări mari în locuință, tocmai am reamenajat-o. Îmi plac ideile tale, este un articol util.

 2. Mulțumim pentru sfaturi.

 3. Multumim pentru recomandare!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*