7 lucruri pe care le poţi schimba în casă fără să cheltui mulţi bani

casa frumoasa
Share the joy

7 lucruri pe care le poţi schimba în casă fără să cheltui mulţi bani

Casa noastră este singurul loc din lume unde putem găsi bunăstarea sufletească si fericirea de a fi alături de cei dragi, unde putem să ne odihnim departe de agitaţia zilnică şi rutina obositoare, unicul loc în care te simţi cu adevărat „tu” şi te bucuri de atmosfera caldă, alaturi de ai tai.

Casele noastre tind să devină ele însele o rutină. Un loc în care praful se aşează pe amintiri, un loc unde fiecare lucru pare lipit de locul sau pe veci. De aceea astăzi vreau să îţi aduc câteva idei care vor transforma căminul tău fără să cheltuieşti sume mari de bani, însă cu efecte spectaculoase.

7 moduri moduri fabuloase de a a-ţi face casa mai plăcută

Romanul s-a născut poet… şi meşter priceput la toate. Mă rog… este un fel de a spune, dar în general foarte multă lume se pricepe să repare în casă sau chiar să mesterească una, alta. Pe blog am multe proiecte DIY, fie de croitorie, fie diverse reparaţii minuscule, dar astăzi vreau să vă inspir şi pe voi sa schimbați aproape gratis imagine interioarelor din casa voastră.

Uneori lucrurile sunt mai simple decât par şi cu un minim de efort poţi crea lucruri deosebite, fără să cheltuieşti prea mulţi bani.

O masă nouă în bucătărie

masa cu faianta

sursa foto: pinterest

O masă este cel mai simplu obiect de mobilier, însă fără ea bucătăriile noastre ar avea altă înfăţişare. V-aţi gândit vreodată cât de simplu este să faceţi o masă? Masa din bucătărie este în cele mai multe case cea clasică, cu picioare vopsite şi acoperită cu muşama. Ei bine, poţi transformă această masă într-una spectaculoasă.

Nu aveţi nevoie de multe unelte sau materiale ci de masa veche, niste picioare masa, cromate de exemplu, câteva bucăţi de faianţă sau gresie şi silicon pentru lipit. Apoi pe tăblia mesei vechi puteţi crea un model cu ajutorul plăcilor de faianţă. Adăugaţi picioarele noi şi voilà, aveţi o masă spectaculoasă în bucătăria voastră.

Astfel puteţi obţine un obiect de mobilier nou, pur şi simplu fabulos, fără să cheltuiţi mulţi bani, iar dacă aveţi îndemânare, plăcile de faianţă le puteţi strânge de la prietenii care au renovat de curând şi mai apoi să creaţi cu acestea mozaicuri colorate şi surprinzătoare.

Pentru finisajul mesei aveți nevoie de chit impermeabil care costa undeva la 10 lei punga de 1 kg.

Rama oglinzii sau a tablourilor

Cu toţii avem tot felul de oglinzi sau tablouri cu rame învechite. Cu un simplu spray putem da o faţă nouă acestora. rama tablou

Tot ce avem de făcut este să demontăm panza şi să revopsim ramele. Culorile metalice se poartă de câteva sezoane şi cu siguranţă vor fi la modă încă mult timp.

Zone de lumină

O altă modalitate de a schimba look-ul unei încăperi sunt zonele de lumină. O bandă led aplicată în spatele rafturilor sau pe marginea dulapurilor suspendate poate oferi o imagine caldă oricărei încăperi. In plus nu consuma mult și sunt foarte ușor de montat.

Şi veiozelor le puteţi da o altă faţă cu ajutorul unor eşarfe vechi sau vopsind abajururile cu vopsele pe bază de apă. Mai puteţi elimina vechile lustre şi să aplicaţi spoturi pe tavan în cutii fabricate de voi înşivă.  Acest lucru va face ca orice încăpere să pară mai largă eliminând focusul de pe mijlocul tavanului.

Dacă tot am vorbit de lumini, să ştiţi că un tablou electric precum sunt cele cu siguranțe automate va contribui pozitiv la înfrumusețarea holului vostru. În plus siguranţele noi tip disjunctor și carcasa elegantă din plastic face posibil ascunderea firelor inestetice şi adăugarea unor noi prize dacă este necesar.

Schimbă culoarea unui perete

sticker pereteCred că este cea mai ieftină metodă de a înfrumuseţa o cameră. Pentru un perete ai nevoie de aproximativ 1 l var lavabil, care costă între 15 şi 25 roni, în funcţie de culoare.
Apoi cu ajutorul unor benzi poţi crea tot felul de imagini, de la dungi oblice la diverse forme geometrice şi abstracte.

Sticker perete

Această metodă am aplicat-o şi eu de curând. Stickerele se pot dezlipi oricând doreşti, iar peretele rămâne intact.

Stickerele de perete sunt o altă metodă rapidă şi curată, care de asemenea, nu prezintă niciun pericol pentru buzunarul nostru, dar schimbă total faţă unei camere.

Tapet

Dacă peretele de lângă televizor ori cel de la căpătâiul patului au pete sau ”picturi rupestre” executate de cei mici, atunci o rolă de tapet va şterge instantaneu operele neînţelese, oferind o imagine luminoasă si elegantă.

Nu este nevoie să tapetam toți pereții, unul este suficient, dar efectul va fi major.

casa frumoasa

Plante

Ghivecele cu mici plante vor înveseli orice pervaz sau chiar noptiera. Le poți face singur din ciment sau gips și în ele poți răsădi plante aromatice pentru bucătărie, cactuși care nu au nevoie de o întreținere specială sau cate un pui de floare care îți place cel mai mult. Un strop de verde va împrospăta locul un care este sădit.

Aceste mici proiecte DIY sunt doar câteva pe care le poți aplica pentru a transforma look-ul căminului tău cu bani puţini și rezultate frumoase.

Tu pe care l-ai pune în practică?

3 Comments on "7 lucruri pe care le poţi schimba în casă fără să cheltui mulţi bani"

  1. Foarte bune idei.

  2. Mereu fac schimbari in apartament cautand sami-l fac mai frumos si mai ales mai luminos.

  3. Chiar ai sugestii bune de amenajare

Leave a comment

Your email address will not be published.


*