100 de plante pe placul albinelor, ideale de plantat în gradină

100 de plante pe placul albinelor
Share the joy
 • 38
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

100 de plante pe placul albinelor, ideale de plantat în gradină

Odată cu sosirea primăverii, mulți grădinari fac pregătirile necesare, astfel încât totul să fie gata cat mai repede și să ne bucurăm de darurile și miresmele naturii.

Cei mai mulți încearcă să găsească cele mai rezistente plante din zona lor, cele mai atractive, estetic vorbind sau cele productive. Și, deși s-ar putea ca mulți să nu țină cont, albinele joacă și ele un rol esențial în grădinile noastre.

De ani de zile specialiști din întreagă lume trag un semnal de alarmă că albinele sunt în pericol de dispariție. Deși au fost declarate cea mai importantă specie din lume pentru rolul lor vital în natură, utilizarea fără discernământ a pesticidelor și a insecticidelor de ultimă generație va duce la dispariția acestora în puțin timp.

Când a devenit evident motivul dispariției albinelor, oameni de știință și biologi din întreagă lume și-au unit forțele pentru a căuta o cale ce va duce la salvarea micuţelor muncitoare.

Noi, oamenii de rând putem încerca să ajutăm în orice fel posibil, iar o modalitate de a realiza acest lucru este să plantăm în grădini o varietate de flori potrivite pentru a hrăni albinele melifere, mai ales pe parcursul primăverii și verii când albina face provizii dar și contribuie la polenizarea plantelor sau a pomilor fructiferi.

100 de plante pe placul albinelor

100 de plante pe placul albinelor

Cartea 100 de plante pe placul albinelor este un ghid, o mică enciclopedie color, cu informații generale despre plantele preferate de albine.

Acest „ghid de teren” identifică plantele pe care albinele melifere și cele sălbatice – dar și fluturii, moliile și pasările colibri – le consideră cele mai nutritive, incluzând în aceasta categorie florile, copacii, arbuștii, ierburile și plantele de pășune. Cu îndrumări din partea Societatii Xerces, autoritatea globala în domeniul insectelor și al altor nevertebrate, puteți transforma curtea, ferma sau comunitatea în care trăiți într-un habitat înfloritor pentru polenizatori.

Acesta cuprinde informații generale despre mai multe tipuri de plante, flori și arbuști care sunt cele mai recomandate pentru apicultură. Dacă doriți să știți care sunt florile preferate ale albinelor, nu ratați acest volum pe care îl găsiți pe libris.ro.

Desigur, trebuie să știți că în afară de plantele melifere ideale pentru a hrăni și ajuta albinele, sunt recomandate și alte specii de plante cu flori care, deși nu sunt considerate melifere, vor fi de mare ajutor pentru aceste insecte polenizante.

Răsfoind volumul veți învață ce flori sunt mai bune pentru albine, astfel încât să le puteți ajuta la maximum cu gesturi simple și împreună să evităm ca și această specie să se stingă, ceea ce ar fi tragic pentru întreaga planetă, deoarece viața în general ar fi redusă drastic într-un timp relativ scurt.

Chiar dacă nu sunteți apicultor, vă puteți crea propriul spațiu pentru a ajută albinele, dedicând o parte din grădina, terasă, balconul sau livada voastră pentru a cultiva unele dintre plantele cu flori menționate în această carte.

Nu mai folosiți produse care poluează mediul, cum ar fi pesticide și insecticide cu substanțe chimice sintetice și începeți să utilizați produse naturale pentru a vă îngriji plantele și grădinile. Astfel veți avea grijă atât de plante, flori și albine și nu în cele din urmă de sănătatea voastră.

plante pe placul albinelor

De ce este atât de importantă prezența albinelor în grădinile noastre?

Adevărul este că toate ființele vii depind, pentru supraviețuirea tuturor, de acești mici polenizatori a căror populație este în declin serios. De aceea, cred că trebuie să facem tot ce este posibil pentru a le ajuta să prospere.

Cum putem ajuta albinele?

Ei bine plantând flori ce hrănesc albinele chiar în grădinile noastre, astfel încât acestea să poată obține hrana necesară și să continue polenizarea plantelor din întreaga lume.

 • Să practicăm agricultură organică și ecologică fără pesticide.
 • Înainte de a planta ceva, să ne asigurăm că este compatibil cu zona noastră și nu necesită îngrijiri și tratamente speciale.
 • Plantarea speciilor autohtone este un mod inteligent și durabil de a atrage ușor albinele în grădina noastră.
 • 38
 •  
 •  
 • 1
 •  

3 Comments on "100 de plante pe placul albinelor, ideale de plantat în gradină"

 1. Nu am citit niciodata o astfel dr carte

 2. Util articolul! Trebuie sa avem grija de albine! Multe din ele mor din cauza insecticidelor pe care le folosim în agricultură!

 3. O carte interesanta din care avem ce învăța.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*