Fauritorul de baghete magice, Ed Masessa – recenzie carte

Fauritorul de baghete magice
Share the joy

Fauritorul de baghete magice, Ed Masessa – recenzie carte

Poveștile contribuie la dezvoltarea imaginației și a puterii de concentrare, pentru a crea propriile noastre povești, pentru a învăța limba și pentru a îmbunătăți ortografia. În general se aplică tuturor, lectura făcându-ne mai bogați în cunoștințe dar, când vine vorba de copii, lectura generează legături magice intre ei și lumea cărților.

Prin cărți copiii se familiarizează cu unele expresii, învață despre noțiunile de bine și rău, dar totodată se obișnuiesc să gândească și să evalueze situațiile personajelor despre care citesc.

În plus, citind copiii dobândesc o altfel de viziune și percepție asupra lumii, dincolo de mediul familiar în care își petrec viata în primii ani.

Astăzi vă prezint ultima carte citită de mine și de fiul meu :

Fauritorul de baghete magice

Autor: Ed Masessa
Tip copertă: Hardcover
Număr pagini: 448
Carte oferita de Editura Corint.
Vârsta recomandată: 8-12 ani

Descriere:

Totul a pornit într-un castel retras, ascuns într-o pădure din România. Henry Leach al VIII-lea nu ș­tie încă, dar este urmaș­ul unei generații străvechi de făuritori de baghete magice. Asta înseamnă că a moștenit puteri nebănuite, un cufăr cu obiecte misterioase și multe necazuri. Dar cea mai mare problemă cu care trebuie să se confrunte zi dupa zi este sora lui mai mică, Brianna, care a avut dintotdeauna talentul special de a-i sta în cale. Mai ales acum, când Henry este pe cale să realizeze prima lui vrajă adevărată, iar Brianna este prinsă la mijloc și lucrurile scapă de sub control. Cu ajutorul lui Coralis, Marele Maestru al Baghetelor, și al unui vultur care nu este ceea ce pare, Henry speră să readucă lucrurile la normal. Numai că luna rea stă să răsară și un făuritor de baghete malefic le încurcă planurile, iar Henry va învăța pe propria-i piele că lumea în care trăiește nu mai este ca înainte.

Fauritorul de baghete magice

Ne plac foarte mult cărţile de la Editura Corint. Sunt tipărite pe hârtie de calitate, cu fontul mare, unor de citit şi văd că puştiul le parcurge cu plăcere. Pe site sunt împărţite după etape de vârstă, uşor de identificat si ales. În plus fiecare volum cumparat primește cadou un semn de carte.

Fauritorul de baghete magice, este o carte plină de mistere, o poveste magică spusă cu mult umor.

Împărţită în 3 părţi, formată din 37 de capitole scurte şi uşor de parcurs, cartea urmează firul poveştii destul de fluid, fără să îi zăpăcească pe cei mici. Personajele sunt atent conturate, fiecare dintre acestea fiind descrise de către autor, astfel încât cei mici să înţeleagă comportamentul si importanta acestora.

Volumul începe cu o harţă între cei doi fraţi Henry, protagonistul cărţii şi Brianna, sora mai mică, care îşi dorea să mânuiască şi ea bagheta magică despre care băiatul ştia că nu are voie să fie „contaminată” de atingera altcuiva.

Căminul familiei Leach este situat undeva în suburbiile Americii. Casa şi împrejurimile ei are multe locuri unde puştiul se poate furişă pentru a găsi linişte şi intimitate când încearcă să creeze magie.

Henry Leach este personajul principal, un băiat care vrea să creadă că magia este posibilă, după ce a primit o carte din care se inspiră şi îşi personalizează propria baghetă magică. Totuşi, indiferent cât de mult încearcă să facă magie cu ea, nu se întâmplă nimic.

Henry însă este foarte optimist şi se înţelege bine cu toată lumea, chiar dacă sora lui Brianna este o alintată, născută parcă pentru a-i face zile fripte.

Chiar de la început se petrec lucruri uşor ciudate şi dispariţii misterioase, însă când in capitolul trei acţiunea se mută într-un castel din România, locul unde locuia făuritorul de baghete, fiul meu a devenit extrem de fericit, că în carte se vorbeşte despre ţara lui.

Coralis, este autorul Îndrumătorului ( cartea de unde mânuitorii baghetelor magice îşi trag învăţăturile) şi locuieşte în acest castel secret din România, unde are tot ce ar putea fi nevoie în casa unui vrăjitor. Castelul aduce un plus de atmosferă magică povestirii.

Întâmplările misterioase ajung apoi într-un sătuc din Mexic şi înapoi în casă Leah spre care va călători Coralis pentru a-l cunoaşte. Acestea sunt locaţiile între care se tot mută povestea pentru a adânci misterul şi pentru a captiva imaginaţia puştilor.

Răufăcătorul romanului, partea întunecată, este Dai She. Este un personaj cu un comportament răutăcios şi dezamăgitor care încearcă prin actiunile lui malefice să distrugă echilibru dintre bine şi rău.

De-a lungul cărţii apar şi dispar câteva pesonaje care nu fac decât să contureze importantă eroilor principali.

Cu toate că povesea începe cu un conflict tipic relaţiilor de dragoste şi ură dintre fraţi, legatura dintre acestia se consolidează şi împreună pornesc într-o aventură magica pentru a salva lumea. Pe măsură ce învaţă să se accepte reciproc şi matur şi să se respecte şi să se sprijine unul pe altul, Coralis pare să îi urmărească din umbră şi le oferă ajutorul atunci când au nevoie.

Magia devine reală în Fauritorul de baghete magice şi se trăieşte în familie. Cartea ne descrie cu fantezie o aventură fermecătoare a unui băiat de 11 ani şi a surorii lui mai mici, care împreună trebuie să echilibreze ecuaţia magiei universului.

Fauritorul de baghete magice este începutul unei povesti amuzante pline de imaginație care îi va fermeca pe tinerii cititori. Cartea este primul roman inspirat de universul creat în Cartea micului vrăjitor si abia așteptăm apariția celui de al doilea.

Va invit sa descoperiți împreună cu cei mici, năzdrăvăniile lui Henry și mai ales dacă reușește sau nu să facă magie cu bagheta lui.

Chiar dacă în carte, pe unele pagini este un mic vocabular unde sunt explicate cuvintele mai grele, aceasta este adresată copiilor mai mărișori, care au capacitatea de a înțelege întâmplările.

In concluzie este o carte frumoasa, genul celebrei Harry Poter, cu întâmplări care va stârni imaginația micului cititor.

11 Comments on "Fauritorul de baghete magice, Ed Masessa – recenzie carte"

 1. Multumim pentru recenzie

 2. O sa o caut si eu! Chiar daca e pentru copii, m-a dus cu gandul la Harry Potter!

 3. I-am cumparat si eu Dariei aceasta carte, dar nu a avut timp sa o citeasca

 4. Nici ca stiam de aceasta carte. Imi place cum ai explicat totul in aceasta recenzie. Cei care au timp o pot citi pentru ca merita.

 5. Vreau si eu un fauritor de baghete sau sa ma multumesc doar cu o bagheta? Daca e vrajita si face mancare si curat vreau o duzina :))

 6. Aceasta carte ar trebui sa i-o cumpar nepoteluli meu, care ii place foarte mult sa citeasca.

 7. In ultima perioada ma simt foarte atrasa de cartile pentru copii, nu stiu de ce dar aceasta carte mi se pare foarte interesanta.

 8. Pare o carte fascinanta, chiar m-ai facut curioasa in privinta acestei carti.

 9. Este o carte frumoasa si ma bucur ca a fost pe placul baietelului tau.

 10. mie nu prea mi-a placut harry potter, deci nu stiu cam ce sa zic… dar asa, din descriere, pare ok

 11. ghelbere elena | mai 7, 2017 at 10:26 am | Răspunde

  Voi cumpara cartea pentru baiatul meu caruia ii plac astfel de carti.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*