Care sunt cele mai bune ceasuri elvețiene, 6 sfaturi pentru a avea grija de ceasul tău
Una dintre cele mai apreciate virtuți din epoca modernă este punctualitatea. Indiferent dacă mergi la o reuniune de familie, un prânz de afaceri, la școală sau la job, să ajungi la timp este unul dintre cele mai importante atuuri. Punctualitatea arată tuturor interesul și respectul pe care îl ai față de cei din jur.
Pe lângă respect, punctualitatea demonstrează fără echivoc că de fapt valorezi timpul pe care ceilalți îl rezervă pentru tine. Iar când ai o agendă complicată, cel mai bun aliat pe care îl poți avea pentru a te asigura că vei ajunge în orice loc la timp este un ceas de mână de calitate.
Astăzi piața abundă de diferite brand-uri de ceasuri, fiecare cu diferite modele și funcții care se adaptează la diferitele moduri de viață ale fiecăruia dintre noi. Unele modele sunt dedicate celor care au un stil casual sau preferă să se bucure de activități în aer liber. Altele au o imagine sofisticată și elegantă, ideale pentru persoane stilate, care sunt întotdeauna îmbrăcate cu bun gust și își doresc să iasă în evidență cu fiecare accesoriu pe care îl poarta.
Ceasuri elvețiene, definiția calității Swiss Made
Pentru a alege modelul care ți se potrivește cel mai bine, nu e neapărat nevoie să cunoști toate detaliile unui ceas, ci să te bazezi pe calitate și renume. Iar între toate ceasurile de mână, cele mai cunoscute și apreciate sunt ceasurile elvețiene sau cele asemănătoare acestea de aici.
Desigur, ceasurile elvețiene nu au fost primele inventate și comercializate, dar elvețienii au fost cei acare au perfecționat arta nobilă a ceasornicăriei. Calitatea ceasurilor de mana elvețiene, grija și seriozitatea cu care acestea sunt făcute, le-a adus faimă și din acest motiv, ceasurile elvețiene sunt foarte apreciate și dorite de oricine atunci când vine vorba de cumpărat un ceas de mână.
Un ceas care poartă eticheta Swiss Made este garanția calității, sinonim cu luxul și eleganța desăvârșită. Un ceas elvețian nu va avea nicio piesă chinezească, iar materialele utilizate la fabricarea lui vor fi întotdeauna premium.
Informații foarte interesante puteți găsi în acest articol care descrie cu lux de amănunte ce înseamnă cu adevărat un ceas elvețian.
Atingerea acestei performanțe și obținerea etichetei Swiss Made pe ceasuri nu este o treaba ușoară. Pe lângă mecanisme impecabile și materiale fără cusur, ceasurile trebuie să fie create și asamblate în Elveția pentru putea fi acceptate că fiind Swiss Made. De asemenea, materialele și producția trebuie să fie elvețiene în proporție de cel puțin 60% din valoarea finală, deoarece în caz contrar va fi imposibil să treacă de verificarea standardelor minime ale controalelor de calitate și prin urmare nu va putea fi catalogat că un ceas elvețian.
Cum păstrăm în cele mai bune condiții ceasurile de mână
Astăzi însă nu vreau să va vorbesc despre cum să alegeți cel mai potrivit ceas elvețian, ci să va spun cum să aveți grijă de unul, mai ales dacă sărbătorile acestea v-au adus un ceas elvețian în dar.
Caracteristicile care definesc un ceas elvețian sunt multiple, deoarece odată cu evoluția mecanismelor apar modificări în funcțiile pe care ceasurile le au, deși întotdeauna au ca punct comun calitatea.
În primul rând, una dintre cele mai importante caracteristici ale ceasurilor elvețiene este precizia. Aceasta perfecțiune este dată de măiestria fiecărui ceasornicar care îl asamblează și de calitatea impecabilă a fiecărei piese. Oricum ar fi, pentru ca un ceas se funcționeze bine trebuie să ai grijă de el. Astfel un ceas elvețian poate deveni un accesoriu valoros care poate fi păstrat în familie de-a lungul mai multor generații.
Ceasurile de calitate nu doar că funcționează impecabil, ajutându-te să fii punctual ci totodată sunt un accesoriu care te definesc în cercurile pe care le frecventezi. Astăzi ceasurile devin din ce în ce mai mult un simbol al statutului și pot spune totul despre tine și despre stilul de viață pe care îl ai.
Iată câteva sfaturi pentru a avea grijă ca ceasul tău să se păstreze în stare perfectă și să te poți mândri cu el oriunde:
1. Curățați ceasul cu o cârpă moale
Pentru a păstra ceasul în stare bună de funcționare, curățați-vă periodic ceasul și cureaua acestuia cu o lavetă moale. Dacă ceasul nu este rezistent la apă, utilizați întotdeauna o cârpă uscată pentru a curăța carcasa și cureaua pentru a elimina murdăria. Doar dacă este rezistent la apă, îl puteți curăța cu o cârpă umedă.
2. Evitați contactul cu produsele cosmetice și substanțele chimice
Expunerea ceasului la substanțe chimice, cum ar fi săpun, detergenți, cosmetice și parfumuri, poate deteriora cureaua sau carcasa acestuia. Întotdeauna trebuie să așteptați până când cremele de corp sau parfumul se absorb complet în piele înainte de a purta ceasul.
Dacă cureaua este din piele și suferă pagube iremediabile precum pete inestetice sau decolorare din cauza produselor cosmetice, o poți înlocui cu ușurință fără a fi nevoie să cumpărați un ceas nou.
3. Păstrați ceasul în stare bună de funcționare
În mod ideal, ceasul mecanic ar trebui să fie dus la ceasornicar pentru întreținere la fiecare doi ani, în timp ce un ceas cu cuarț poate fi reglat la fiecare trei ani.
Dacă aveți un ceas cu baterie, înlocuiți bateria utilizată cât mai curând posibil pentru a evita riscul de scurgeri care pot cauza deteriorarea gravă a mecanismului interior.
4. Nu deschideți ceasul!
Ceasurile sunt fabricate din mai multe componente individuale, proiectate și asamblate cu precizie. Dacă deschideți ceasul, îl puteți expune la praf, murdărie și alte particule care pot intra în mecanism. De asemenea, dacă modelul este rezistent la apă, odată deschis își poate pierde această calitate.
Cel mai bine este să lăsați acest lucru în mâinile specialiștilor și ori de câte ori este necesar să reglați ceasul să vă adresați unui ceasornicar cu experiență.
5. Evitați zgârieturile
Este doar o chestiune de timp până când ceasul sau cureaua să prezinte mici zgârieturi. Pentru a evita acest lucru, scoateți ceasul în timpul activităților care l-ar putea zgâria.
De asemenea, nu purtați brățări pe aceeași încheietură cu ceasul. Bijuteriile pot zgâria cristalul sau marginile ceasului.
Pe lângă eventualele zgârieturi, orice alt șoc sau căzătură, dacă îl scăpați din mâna sau îl loviți, poate deteriora geamul, carcasa și componentele interne.
6. Păstrați corect ceasul
Când nu folosiți ceasul, păstrați-l corespunzător pentru a evita umiditatea și praful să ajungă în interiorul carcasei și să afecteze mecanismul. Utilizați cutia originală și ambalajul acesteia sau depozitați-l într-o cutie ce conține alte ceasuri, pe suporturi speciale.
Dacă păstrați ceasurile într-o cutie speciala pentru ceasuri, asigurați-vă că sunt separate unul de celălalt pentru a evita uzura cauzată de frecare. De asemenea, nu păstrați ceasurile cu fața în jos.
Ceasurile elvețiene sunt definiția bunului gust. Dacă încă nu aveți unul este probabil timpul să începeți o nouă călătorie cu un astfel de ceas. Puteți găsi diferite tipuri de ceasuri, potrivite pentru fiecare buzunar, în magazinele de specialitate precum watchshop.ro, de exemplu.
Cele mai cunoscute ceasuri elvețiene sunt:
- Rolex
- Tissot
- Audemars Piguet
- Breitling
- Omega
- Patek Philippe
- Jaeger-LeCoultre
- TAG Heuer
Dacă vă gândiți să investiți în ceasuri elvețiene de calitate la watchshop.ro veți găsi o oferta bogată, la cel mai bun preț de pe piață.
Mulțumim pentru sfaturi!
Nu este deloc adevarat ca e nevoie de un ceas de mana ca sa fii punctual, (nu suntem in secolul 19) , iarasi nu e adevarat ca iti trebuie un ceas elevetian sa fii foarte foarte punctual (la milisecunda) ci poti fi punctual si cu un ceas absolut obisnuit sau cu o bratara xiaomi din secolul nostru.
Ceasurile elevetiene nu au NICI O UTILITATE PRACTICA in timpurile moderne (ceasurile cu quartz neelvetiene sunt mai precise) ele sunt atractive ca si bijuteriile le luam ca sa investim banii in ceva sau de exemplu pentru ca ne place mecanismul turbillon de exemplu cum e cazurilor Jacob. Cand cumperi un astfel de ceas nu o faci vreodata ca sa fii punctual, il ei de fite, il ei ca e unicat, il ei sa te vada lumea, sa castigi respect, sau ca sa iti cresti (non)valoarea personala.
Buna ziua,
Multumesc pentru mesaj. Ca fapt divers articolul era despre cum sa ai grija de un ceas elvetian sau de taraba… ca sa arate bine pe incheietura ori de cate ori il porti. Probabil sunteti unul dintre cei mai educati oameni care la o intalnire sta cu smartphone-ul pe masa si il butoneaza de zor ca sa fie in trend cu secolul in care traim. Daca e si ultimul model de iPhone care sa ii arate …(non)valoarea si mai bine.🙄
Ceasurile de mana elvetiene sau nu sunt o completare a unei tinute pe care o porti, o bijuterie… daca tot ati subliniat asta… iar unii dintre noi prefera bijuterii autentice, nu gablonturi.